Autoverhuur Canada

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Canada voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Canada

  1. Home
  2. Autohuur Canada
EasyTerra Autohuur Canada is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.2 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 203
Gemiddelde beoordeling: 8.2 / 10
Aantal reviews: 203
Dhr. P De Bruijn Alamo Rent a Car Vancouver Airport
“Prima geregeld,auto stond klaar in…”

“Prima geregeld,auto stond klaar in Vancouver.Snelle afhandeling.”

13-11-2019 20:06
Evert Thrifty Toronto Pearson International Airport
“EasyTerra | éénvoudig en goed”

“EasyTerra biedt de klant op eenvoudige en overzichtelijke wijze de mogelijkheid om een auto te huren waarbij je een duidelijke keuze kunt maken uit verschillende aanbieders en auto's per aanbieder.”

16-09-2019 08:32
Danny Witterland Budget Toronto Pearson International Airport
“Makkelijk reserveren en de auto stond…”

“Makkelijk reserveren en de auto stond netjes klaar op de luchthaven op de afgesproken tijd!”

02-07-2019 18:01

Informatie locatie voor Canada

Introductie

Dit land in het noordelijke deel van Noord-Amerika staat bekend om zijn prachtige en gevarieerde natuur. De Niagara Falls zijn de grootste en meest bekende watervallen ter wereld. Verder vindt men in Canada vele rivieren, zoetwatermeren, gletsjers en prachtige gebergten. Het meest bekende gebergte van Canada is waarschijnlijk wel de ‘Rocky Mountains’. Dit hooggebergte beslaat een gebied van meer dan 4800 km. Ook de nationale en provinciale parken van Canada zijn zeker een bezoekje waard en in het westen bevinden zich adembenemende zandstranden die omgeven zijn door dichte regenwouden.

Geschiedenis

Oorspronkelijk is Canada het land van de Eskimo’s (Inuit) en de Indianen. Vele indianenstammen leefden van de jacht en woonden op de uitgestrekte prairies. De Indianen die van de landbouw leefden, woonden in het gebied dat nu Zuid-Ontario is. Zij kwamen als eerste in contact met Europese ontdekkingsreizigers. Ongeveer vierhonderd jaar geleden kwamen de Engelsen en Fransen naar Canada en vestigden zich in verschillende gebieden van het land. Sindsdien kwamen er immigranten uit allerlei landen van de wereld. Vooral in de jaren na de Tweede Wereldoorlog trokken veel Nederlandse immigranten naar Canada toe. Canada heeft hierdoor geen eenduidige geschiedenis. De verschillende bevolkingsgroepen leefden afgezonderd en ontwikkelden zich onafhankelijk van elkaar.

Samenleving en Cultuur

Canada is het land van de immigranten. Het merendeel van de Canadese bevolking bestaat uit immigranten. Veel immigranten zijn afkomstig uit Europa maar in de loop der jaren zijn er ook mensen vanuit Azië naar Canada getrokken. Slechts een klein percentage van de Canadezen behoort tot de oorspronkelijke bewoners (ongeveer 4%). Dankzij alle immigranten staat Canada dan ook bekend als een multicultureel land.

Canada is een tweetalig land: men spreekt er zowel Engels als Frans. In de provincie Québec is Frans de officiële taal en vormt daardoor een uitzondering. Buiten Québec heeft echter nog maar een klein percentage de Franse taal als moedertaal. Meer dan de helft van alle Canadezen (ongeveer 63%) heeft Engels als moedertaal.

Canada kent geen officiële godsdienst. Ongeveer de helft van de Canadezen is Rooms-katholiek en er zijn ook groepen Protestanten en mensen zonder godsdienst.

Politieke situatie

Canada is een parlementaire monarchie. Aan het hoofd van de monarchie staat koningin Elizabeth II. Pas sinds 1982 heeft het Britse parlement geen invloed meer op de politiek in Canada. Canada is nu geheel zelfstandig. Canada heeft tien provincies en drie territoria. Elke provincie wordt geleid door een premier. Net als in Nederland wordt de provinciale regering democratisch gekozen door middel van verkiezingen. Ook op landelijk niveau zijn er algemene verkiezingen. De partij met de meeste stemmen vormt de regering. Vanaf februari 2006 leiden de Conservatieven de regering. Stephen Harper is de minister-president.

Economie

Canada is niet alleen qua oppervlakte een van de grootste landen ter wereld. Het land is ook een van de grootste economieën van de wereld. De levensstandaard is hoog en veel inwoners zijn goed opgeleid. Canada is een land dat voornamelijk leeft van de export. Er is veel vraag naar Canadese producten en diensten. Het grootste deel van de bevolking werkt in de dienstensector. Verder werken veel inwoners in de industriesector en de landbouw. Canada heeft zijn economie optimaal op de Verenigde Staten afgestemd en er is dan ook veel export naar dit grote buurland. Verder blijft de export naar Europa, Azië en de rest van de wereld toenemen.

Het betaalmiddel in Canada is de Canadese dollar. Elke dollar is ongeveer 72 eurocent waard.

Geografie en Klimaat

Met een oppervlakte van bijna 10 miljoen km2 en een noordelijke kustlijn van bijna 24.000 km is Canada het grootste land van het westelijk halfrond. Het land wordt begrensd door de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan en de Noordelijke IJszee. In het midden van Canada bevinden zich uitgestrekte prairies.

De bevolking van Canada leeft niet gelijk verspreid over de oppervlakte van het land. Het noordelijke deel is het minst dichtbevolkt, de meeste Canadezen wonen in een strook langs de zuidgrens. De hoofdstad van Canada is Ottawa. Deze stad telt meer dan 1 miljoen inwoners.

Canada is een land met grote klimaatverschillen. De meeste maanden van het jaar komt de temperatuur in het noorden van Canada niet boven het nulpunt. Vooral de winters kunnen in het noordelijke deel zeer koud zijn. Temperaturen kunnen dalen tot maar liefst 40 graden onder nul. Een winterjas is hier dan ook geen overbodige luxe! Gelukkig zijn er ook delen van Canada met aangenamere temperaturen. Vooral het zuiden kent warme, vochtige zomers. De warmste gebieden van Canada zijn Zuid-Ontario en British Columbia.

Verkeer en Infrastructuur

De grote afstanden in Canada zijn natuurlijk het snelst en het makkelijkst te overbruggen per vliegtuig. Er zijn dan ook verschillende luchtvaartmaatschappijen om alle reizigers zo goed mogelijk naar de verschillende delen van het land te kunnen vervoeren. De drukste luchthaven van Canada is Toronto Pearson International Airport nabij Toronto, maar ook Montreal Airport en Vancouver Airport vervullen een belangrijke rol bij het verwerken van Internationale vluchten van en naar Canada.

Andere manieren om rond te reizen door Canada zijn de trein of de bus. Verschillende spoorlijnen lopen door mooie stukken natuur waardoor u als toerist meer van het land ziet dan wanneer er gekozen wordt voor een reis per vliegtuig. Een treinreis is ongeveer net zo duur als een vliegreis, maar per trein hoeft u dus niet de schoonheid van grote delen van het land te missen. Ook zijn er vele busmaatschappijen die het regionale vervoer verzorgen. Grote afstanden kunt u afleggen met de busmaatschappij ‘Greyhound’. De bus is een relatief goedkope manier van reizen.

Tot slot is de auto zeer geschikt voor een rondreis door Canada. Canada kent vele mooie natuurgebieden die niet altijd even makkelijk bereikbaar zijn per trein of bus. Met de auto heeft u veel vrijheid en bovendien de mogelijkheid om de hoofdwegen te verlaten. U zult per auto dus optimaal kunnen genieten van de overweldigende natuur waar Canada zo bekend om staat.

Eten en drinken

Net als de natuur en het klimaat, is ook de keuken in Canada erg gevarieerd. Dankzij alle verschillende culturen, worden er veel verschillende gerechten aangeboden. In de gebieden langs de kust zult u vaker vis op het menu aantreffen terwijl in het binnenland vlees onmisbaar op de kaart is. Van de vele vissoorten die Canada rijk is, is zalm in de restaurants toch wel vaak een favoriet. De zalm is meestal wild en wordt puur gegrild (soms op houtskool). Verder vindt men in alle grote steden Europese invloeden terug. Liefhebbers van de Franse keuken zullen vooral in Québec voldoende geschikte restaurants vinden.

De leeftijdsgrens waarop men alcohol mag aanschaffen, ligt in Canada hoger dan in Nederland. Je moet 18 jaar zijn om alcohol te mogen nuttigen, en in sommige provincies zelfs nog een jaar ouder.

Tijdzones

In Canada moet er rekening gehouden worden met de verschillende tijdzones. Dankzij haar gigantische oppervlakte, heeft het land maar liefst zes verschillende tijdzones. Van oost naar west zijn dat Newfoundland time, Atlantic time, Eastern time, Central time, Mountain time en de Pacific time. De tijdsverschillen lopen uiteen van 3,5 uur vroeger (Newfoundland) tot 8 uur vroeger (Pacific) in vergelijking met Greenwich Mean Time (GMT).

Accommodatie

U hoeft niet bang te zijn dat u in Canada geen geschikte accommodatie zult vinden. Canada kent vele hotels (variërend in prijsklasse), bungalows en vakantiecentra. Ook zijn er voldoende jeugdherbergen en kampeergelegenheden waardoor het mogelijk is om goedkoper te overnachten. Tot slot kunt u ook kiezen voor een landelijke vakantie op een boerderij. Hier kunt u genieten van de Canadese huiselijke sfeer.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Canada raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: