Autoverhuur Porto

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Porto voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Porto

  1. Home
  2. Autohuur Portugal
  3. Autohuur Porto
EasyTerra Autohuur Porto is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.0 / 10
Aantal reviews in Porto: 621
Hip Rijpma
“Ontvangst op airport Porto kan.”

“Ontvangst op airport Porto kan beter. Busdienst naar ophaalpunt prima. Afhandeling aan balie ophaalpunt kan wel vlotter, kreeg de indruk dat computerverbinding niet top was. Inleveren ging lekker vlot.”

02-11-2020 15:55
Ingrid
“Boek een Worry free auto”

“Boek een Worry free auto! Geen gedoe met bijkomende kosten. Je krijgt daarover een brief die je aan de balie kunt laten zien, mochten ze toch beginnen over extra verzekeringen. Dat is heel prettig.”

07-09-2020 07:19
Dalen
“betrouwbaar”

“betrouwbaar”

04-04-2020 04:24

Informatie locatie voor Porto

Autoverhuur Porto
Autoverhuur Porto

Introductie

Een oud Portugees spreekwoord: Coimbra zingt, Braga bidt, Lissabon vertoont en Porto werkt. Dit harde werken is te merken aan de sfeer in de stad. De bevolking van Porto is aardig en zeer nuchter.

Bevolking

Porto is de op twee na grootste stad in Portugal en telt rond de 263.000 inwoners. De bevolking van Porto staat bekend om haar harde werken.

Ligging

Porto ligt aan de noordoost kust van Portugal. De golven die aanspoelen op de kustlijn bij Porto zijn afkomstig van de Atlantische Oceaan. In deze oceaan mondt de Rivier Douro, deze rivier meandert door Porto. De oevers van de Rivier Douro zijn zeer mooi, Porto is een goede uitvalsbasis om hier naar toe te gaan.

Economie

Porto is van groot belang voor de Portugese economie. Ten eerste heeft deze stad de meeste fabrieken in Portugal. Hier wordt onder andere veel textiel verwerkt. Ook is Porto het commerciële hart van Portugal. Porto verhandelt bijvoorbeeld veel Port, het product waar Portugal internationale roem voor heeft. Het toerisme is voor Porto van kleine betekenis, al is het wel aanwezig. Het oude stadsdeel van Porto is in 1996 uitgeroepen tot de Unesco Wereld Erfgoed Lijst. Dit kwam de toeristensector ten goede.

Vliegvelden

Francisco Sa Carneiro Airport is Porto haar vliegveld. Het vliegveld bevindt zich op 20 kilometer ten noordwesten van de stad. Dit vliegveld verwerkt binnenlandse vluchten voornamelijk uit Lissabon en Faro. Daarnaast landen er veel internationale vluchten op deze luchtverkeershaven.

Openbaar Vervoer

Vanuit Porto kunt u gemakkelijk naar veel andere Portugese steden reizen, met zowel de bus als met de trein. De bus is goedkoper. Ieder half uur kunt u een bus nemen van en naar het vliegveld van Porto. In de stad Porto is de busmaatschappij STCP actief. Porto is begonnen met een ondergrondse. Het plan is dat dit netwerk u in de toekomst binnen de gehele stad vervoeren kan. De tram van Porto is van grote betekenis geweest. Momenteel is dit openbare vervoerstype aan het verdwijnen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Porto is in verhouding tot Lissabon een gemakkelijke stad om in te rijden. Al is het ook in Porto erg lastig om met de rijstijl van de Portugezen om te gaan. Ze rijden gehaast. De auto in het centrum parkeren kan moeilijkheden geven. Het gemakkelijkste is om de auto net buiten de stadskern te parkeren en verder de stad in te lopen.

Hotels

In Porto is het niet zeer moeilijk om een hotel te vinden welke bij uw wensen aansluit. Toch is het aan te raden om een hotelkamer te boeken in het hoofdseizoen. Het hoofdseizoen duurt van ongeveer mei tot september.

Autoverhuur locaties in Porto

EasyTerra Autohuur Porto vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Portugal, maar in een andere stad dan Porto, klik dan door naar de Autohuur Portugal pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Portugal u een auto huren wilt.