Autoverhuur La Palma

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in La Palma voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur La Palma

  1. Home
  2. Autohuur Spanje
  3. Autohuur La Palma
EasyTerra Autohuur La Palma is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.2 / 10
Aantal reviews: 156
Blok
“Prima organisatie”

“Prima organisatie, goed georganiseerde autoverhuur service. Iedereen aan te raden om gebruik van te maken.”

13-02-2020 13:37
Nada Vojvodic
“Super makkelijk”

“Super makkelijk, nooit problemen gehad”

03-07-2019 05:10
Diane
“We like the Website and Service but not Goldcar”

“We like the Website and service. There was just 1 bad experience with Goldcar - we would never book Goldcar again. Sorry but truth. For the rest no complain!”

04-06-2019 05:11

Informatie locatie voor La Palma

Introductie

La Palma is een van de Canarische Eilanden. Dankzij de regen die er valt is La Palma veel groener dan de andere eilanden, daarom wordt het ook wel ‘La Isla Verde’ (het groene eiland) of ‘La Isla Bonita’ (het mooie eiland) genoemd. La Palma heeft een zeer diverse flora. Het water uit de bergen wordt via in de rotsen uitgehakte waterlopen naar de dorpen en boerderijen getransporteerd.

Net als de andere Canarische Eilanden is La Palma van vulkanische oorsprong. De hoogste pieken liggen in het noorden en oosten van het eiland, onder meer El Roque de los Muchachos (2426 m), Pico de la Cruz (2351 m), Piedra Llana (2321 m) en Pico de la Nieve (2239 m). Ten noorden van deze vulkaanketen ligt een diep ravijn, de Caldera de Taburiente die vooral door erosie is ontstaan. Op de rand van dit ravijn ligt een internationale sterrenwacht.

La Palma trekt veel minder toeristen dan Tenerife of Gran Canaria. Dat komt vooral omdat er op dit steile eiland weinig stranden zijn en een bruisend nachtleven er volledig ontbreekt. De toeristen die er komen worden aangetrokken door de bijzonder mooie en soms ruige natuur.

Bevolking

Het eiland heeft zo’n 85.000 inwoners, van wie bijna de helft in de twee belangrijkste plaatsen: ongeveer 18.000 in de hoofdstad Santa Cruz de la Palma aan de oostkust en zo’n 20.000 in Los Llanos de Aridane dat aan de westkust ligt.

Ligging

La Palma is het meest noordwestelijke eiland van de Canarische Eilanden en heeft de vorm van een dolk. Het eiland is 50 kilometer lang en op het breedste punt (het noorden) 25 kilometer breed. De hoofdstad Santa Cruz ligt aan een baai aan de oostkust en is gebouwd tegen de helling van een vulkaankrater.

Economie

Landbouw vormde lange tijd de basis van de economie. Op La Palma worden nog steeds bananen, suikerriet, wijndruiven en tabak verbouwd. Ook de bosbouw geeft een flink aantal bewoners werk en inkomen, net als de visserij. Sinds de opkomst van het toerisme in de jaren 70 is dat de belangrijkste bron van inkomsten.

Vliegvelden

Acht kilometer ten zuiden van Santa Cruz ligt het vliegveld, La Palma Airport. Het is gemakkelijk per auto bereikbaar via de LP-138, de breedste weg op La Palma. Er zijn diverse charterverbindingen met Noordeuropese landen. Lijnvluchten zijn er naar de naburige Canarische Eilanden, naar het Portugese eiland Madeira, en naar steden als Madrid, Barcelona, Parijs en Milaan. Parkeren bij het vliegveld van La Palma is gratis. Er is ook een regelmatige busverbinding tussen het vliegveld en enkele toeristencentra.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer op La Palma bestaat uit bussen, die alle belangrijke plaatsen op het eiland aandoen. De bussen rijden meestal elk half uur en keurig op tijd. De tarieven liggen iets hoger dan op het Spaanse vasteland maar nog altijd veel goedkoper dan in Noordeuropese landen. De chauffeurs hebben weinig of geen kennis van buitenlandse talen. Een tip: groet de chauffeur in het Spaans en hij zal u zeer behulpzaam zijn, bijvoorbeeld om u te laten uitstappen op de juiste plek.
Vanuit de haven van Santa Cruz zijn er veerverbindingen met de andere Canarische Eilanden.

Verkeer- en Parkeersituatie

Tussen de hoofdstad en de luchthaven loopt een tweebaansweg. Dat is meteen de enige ‘grote’ weg op het eiland. La Palma is een bergachtig eiland en de overige wegen zijn daardoor smal, bochtig en heuvelachtig. Het levert spectaculaire uitzichten op, maar ga niet zomaar stilstaan op deze wegen om daarvan te genieten!

De hoofdwegen zijn goed geasfalteerd, maar de overige wegen zijn dat niet. Op alle wegen moet u – zeker tijdens en na regen – rekening houden met vallend gesteente en rotsblokken op de weg. Daarnaast lopen er mensen, geiten en honden op de (kleinere) wegen. Pas uw snelheid daaraan aan. Het is sowieso niet aan te raden hard te rijden op de wegen vanwege de onverwachte situaties die kunnen opduiken.

De lokale bewoners rijden vaak wel vrij snel, maar zij kennen de wegen beter en bovendien: zij zijn niet op vakantie maar aan het werk. Laat achteropkomend verkeer passeren.

Hotels

Voor het boeken van een hotel is het goed om te weten dat de westkant van het eiland een aangenamer klimaat heeft dan het oosten. Toch ligt er ook in het oosten een groot toeristisch complex – Los Cancajos – tussen de luchthaven en de hoofdstad. In de grotere plaatsen Santa Cruz en Llos Llanos zijn ook enkele hotels. Veel mensen kiezen ervoor een huisje (‘casitas’) te huren. Sommige van die casitas liggen op spectaculaire punten, maar zijn meestal niet bereikbaar per openbaar vervoer. Een huurauto is dan dus de aangewezen manier van transport.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over La Palma raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Alle steden in La Palma

EasyTerra Autohuur La Palma vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven in de volgende steden: