Autoverhuur Lissabon

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Lissabon voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Lissabon

  1. Home
  2. Autohuur Portugal
  3. Lissabon

EasyTerra Autohuur Lissabon is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 469
Tevreden Klant Alamo Rent a Car Lissabon Airport
“Duidelijk advies!”

“Je leest heel veel over heel vervelende ervaringen met autohuur met name in de zuidelijke landen. Gedoe met verzekeringen ed Easy Terra schept duidelijkheid en zekerheid. Wordt herkend in het buitenland. Gewoon goed!”

18-04-2018 21:13
Ruud De Koning Alamo Rent a Car Lissabon Airport
“Autohuur anno lissabon”

“De. Site. Is toegankelijk en boeken ging prima. Op luchthaven Lissabon in eerste instantie vriendelijk geholpen totdat ik aangaf eigen risico niet af te willen kopen. Toen was de sfeer weg. Afhalen auto, auto zelf en terugbrengen Zeer goed.”

07-04-2018 05:36
O.r. Alamo Rent a Car Lissabon Airport
“Goede prijs en service. Te opdringerig mbt verzekeringen.”

“Eenvoudig om met deze dienst een overzicht te krijgen van beschikbare auto's en een keuze te maken. Ook tegen een goede prijs. Wel weer lastig die afweging: verzekeren via de site of lokaal. De site is vrij opdringerig om de verzekering via hun te doen. Ik wil echter liefst weinig gedoe mocht ik wel een schade krijgen. De verzekering via de site geeft daar niet zo veel vertrouwen in (in de kleine lettertjes lees je dat het niet echt een verzekering is maar een dienst; ook eerst aangifte doen; alle papieren opsturen en dan wordt beoordeeld of je wat terug krijgt). Ik verzeker dus liever lokaal ook al kost dat meer.”

21-03-2018 21:22

Informatie locatie voor Lissabon

Autoverhuur Lissabon
Autoverhuur Lissabon

Introductie

Lissabon is interessante combinatie van het verleden en het heden; modern en ouderwets; bescheiden en grillig. Lissabon is gelegen op 7 lage heuvels. In de voorgaande eeuwen trok deze stad veel handelaren naar zich toe. Ook nu is de stad druk bezocht.

Bevolking

Er wonen ongeveer 564.000 mensen in Lissabon. Dit is een bescheiden hoeveelheid voor een hoofdstad welke tegelijkertijd de grootste stad is in het land. Portugal telt rond de 11 miljoen inwoners.

Ligging

Lissabon ligt net onder het midden van de oostkust van Portugal. Deze kust is gelegen aan de Atlantische Oceaan. De Rivier Tagus of Rio Tejo stroomt door Lissabon. Lissabon zelf is op heuvels gebouwd, de omgeving van Lissabon is dan ook heuvelachtig.

Economie

Nadat Portugal in 1986 deelnam aan de Europese Commissie startte de subsidie van dit orgaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat de economie van Lissabon een enorme impuls kreeg. De stad is continu bezig met het verbeteren van onder andere de infrastructuur.

Ondanks alle subsidies heerst er in Lissabon nog veel armoede, voornamelijk in de buitenwijken. De belangrijkste inkomstenbronnen voor Lissabon is het toerisme. Dit blijkt ook wel uit een oud Portugees spreekwoord: Coimbra zingt, Braga bidt, Porto werkt en Lissabon vertoont.

Vliegvelden

Aeroporto de Lisboa is het vliegveld van Lissabon. Het vliegveld ligt 4 kilometer ten noordoosten van de stad. Dit vliegveld verhandelt internationale vluchten maar ook dagelijks vluchten vanuit Porto en Faro. In 2010 is de aanleg van een nieuw vliegveld gepland. Dit nieuwe internationale vliegveld wordt gevestigd in Ota, 48 kilometer ten noorden van de stad.

Openbaar Vervoer

Lissabon is met een goed trein- en busnetwerk verbonden met alle grote Portugese steden. In verhouding tot de economische situatie in Portugal is het openbaar vervoer erg geavanceerd. Er rijdt om de 20 minuten een bus vanaf vele plaatsen in Lissabon naar het vliegveld. Lissabon heeft een uitgebreid metronetwerk. Daarnaast heeft de stad goede bus- en tramlijnen. Kortom: Lissabon is een stad met een uitgebreid openbaar vervoer netwerk.

Verkeer- en Parkeersituatie

Lissabon is niet een gemakkelijke stad om in te rijden. Het is moeilijk omdat er veel wegwerkzaamheden plaatsvinden, daarnaast is de rijstijl erg gehaast en moeilijk om als buitenstaander te volgen. Lissabon heeft twee ringwegen, de Cintura Regional Inerna de Lisboa (CRIL) is de interne ring, de buitenste ring is de Cintura Regional Externa de Lisboa (CREL). Mocht u met de auto het centrum in gaan ondervindt u hoogstwaarschijnlijk problemen met het vinden van een redelijk betaalbare parkeerplaats. Het beste is om de auto net buiten het centrum te parkeren en vervolgens met Lissabon haar uitgebreide openbare vervoer netwerk verder te reizen.

Hotels

Ondanks de komst van veel nieuwe midden- en topklasse hotels, zijn beschikbare kamers in deze categorie hotels moeilijk te vinden in Lissabon. In het hoogseizoen, mei tot september, wordt streng aangeraden om hotels van te voren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Lissabon raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Lissabon

EasyTerra Autohuur Lissabon vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Portugal, maar in een andere stad dan Lissabon, klik dan door naar de Autohuur Portugal pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Portugal u een auto huren wilt.