Autohuur Alicante

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Alicante zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Alicante

  1. Home
  2. Autohuur Spanje
  3. Alicante

EasyTerra Autohuur Alicante is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 52
Dirk Kijlstra Europcar Alicante Airport
“Uitstekend”

“Uitstekend, boek al jaren bij easy terra”

30-12-2017 09:56
Henk Europcar Alicante Airport
“Prima site.”

“Al regelmatig een auto gereserveerd zonder problemen. In geval van annulering doen ze niet moeilijk.”

12-12-2017 08:38
Andrea Keddy By Europcar Alicante Airport
“Snel en adequaat geholpen”

“Snel en adequaat geholpen bij de check in. Terugbrengen van de auto ook goed en snel. Wel belangrijk om te weten, dat je de verzekering afkoopt bij EasyTerra en niet bij het verhuur bedrijf zelf. Het verhuur bedrijf heeft de plicht om je dit te melden en de keuze te geven of je ook nog bij hun de verzekering wilt afsluiten. Dit is echter niet nodig.”

01-12-2017 07:01

Informatie locatie voor Alicante

Autoverhuur Alicante
Autoverhuur Alicante

Introductie

Alicante is een dynamische stad. Deze stad heeft altijd projecten op stapel. Alicante heeft zich van een sjofele havenstad tot een aantrekkelijke stad ontpopt. Alleen het zeer bruisende nachtleven van deze stad is al de moeite waard om haar te bezoeken.

Bevolking

Alicante telt ongeveer 285.000 inwoners. Dit maakt Alicante de 13e stad van Spanje, gekeken naar het inwonersaantal.

Ligging

Alicante ligt in het midden van de oostelijke kust van Spanje. Deze kust is gelegen aan de Middellandse Zee. De “landkant” van Alicante grenst aan een bergachtig gebied.

Economie

Veel steden aan de oostkust van Spanje hun economieën draaien nagenoeg alleen op het toerisme. Bij Alicante is dit niet het geval. Wel is het toerisme is vandaag de dag een belangrijke sector in Alicante. De toeristen komen onder andere op het nachtleven en de kuststrook af. Naast de toeristensector is onder andere de haven van belang voor de economie in Alicante.

Vliegvelden

Alicante International Airport, oorspronkelijk El Altet Airport genaamd, is het dichtstbijzijnde vliegveld van Alicante. Dit vliegveld ligt 12 kilometer ten zuidwesten van de stad en verwerkt nationale en Europese vluchten. Er vertrekken en landen zowel lijndiensten als chartervluchten op Alicante Airport.

Openbaar Vervoer

Mocht u niet in het bezit zijn van een huurauto kunt u het (minimale) openbaar vervoer van Alicante gebruiken. Bus nummer 6 rijdt iedere dag om de 40 minuten tussen het vliegveld El Altet en Plaza Puerta del Mar (in het centrum). Vanuit Alicante kunt u gemakkelijk met de bus naar de Costa Blanca, waaronder Benidorm. Ook is er in Alicante een treinverbinding met onder andere Madrid.

Verkeer- en Parkeersituatie

Alicante is niet een moeilijke stad om met uw huurauto in rond te rijden. Natuurlijk is het altijd wennen, maar dit zal niet bijzonder moeilijk zijn in deze stad. Net als in vele andere steden is het ook hier vaak lastig om te parkeren. Het is aan te raden om niet al te ver met uw huurauto het centrum van Alicante in te rijden. U kunt de auto beter uit het centrum van de stad houden, in verband met pakeren en verder gaan te voet, indien dit mogelijk is.

Hotels

Het is meestal niet moeilijk om in Alicante een hotel te bemachtigen in het laagseizoen. In het hoogseizoen is de kans dat het lukt om een hotel naar uw wens te bemachtigen aanzienlijk kleiner. Het is dan ook aan te raden om in het hoogseizoen van te voren een hotel te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Alicante raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Auto Huren Alicante

Autoverhuur locaties in Alicante

EasyTerra Autohuur Alicante vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Spanje, maar in een andere stad dan Alicante, klik dan door naar de Autohuur Spanje pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Spanje u een auto huren wilt.