• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Mexico

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Mexico voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Mexico

EasyTerra Autohuur Mexico is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Autohuur aanbiedingen in Mexico

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Mexico

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Personenbusje
SUV

Recente reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.4/10 uit 3601 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Mexico

Mexico - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Mexico) is juni de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Mexico - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Mexico) is september de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (Mexico) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Mexico - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Mexico) is september de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Mexico - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Mexico) is oktober de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Mexico - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Mexico) is oktober de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Mexico - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Mexico) is juni de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Mexico - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Mexico) is oktober de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Mexico - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Mexico) is april de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. April is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Mexico - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Mexico) is oktober de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Mexico - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Mexico) is juni de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. April is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Mexico - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Mexico) is juni de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur Mexico

Informatie locatie voor Mexico

Mexico ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 73 ophaallocaties in Mexico. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Introductie

Mexico is het land van de Maya's en de Azteken, palmbomen, zon en strand. Voor wie houdt van warmte, cultuur en luieren is Mexico een paradijs. De hoofdstad van het land is Mexico City. Het is een van de grootste steden van de wereld. In de stad vindt men het Museo Nacional de Antropologia, waar de overblijfselen te bewonderen zijn van de pre-Columbiaanse culturen. Ook de tempels en ruïnes van deze oude beschavingen voelen tegenwoordig de voetstappen van menig toerist. De bonte kathedralen en kerken die de Spaanse kolonisten achter hebben gelaten, zijn tevens onderdeel van het rijke culturele erfgoed van Mexico.

Typisch Mexicaans zijn natuurlijk ook de heerlijke taco's en de welbekende tequila. Mexico is echter niet alleen veelzijdig in cultuur en geschiedenis. Ook de natuur heeft spectaculaire plekken. De zee en de stranden kan men bijvoorbeeld afwisselen met een reis door de Koperkloof, 's werelds grootste canyongebied. Mexico is een gevarieerd land dat zich snel ontwikkelt en genoeg waardevolle historie heeft om met bewondering op terug te kijken.

Geschiedenis

Recent gevonden voetafdrukken vertellen ons dat de grond van Mexico veertigduizend jaar geleden al bewandeld werd door mensen. Deze mensen liepen in de Vallei van Mexico. Dit plateau in centraal Mexico, dat omringd is door bergen en vulkanen, was een plaats waar precolumbiaanse bevolkingen zich voornamelijk vestigden. De Teotihuacanen, de Tolteken en de bekendere Azteken, hebben hier allen gewoond. Nog altijd is het plateau de locatie van veel grote steden in Mexico.

Duizenden jaren lang hielden de mensen zich hier in leven door middel van de jacht en door het voedsel dat verzameld werd. Zo'n negenduizend jaar geleden kwam de omslag. De inwoners van het huidige Mexico veroorzaakten een landbouwrevolutie. Ze gingen maïs verbouwen. Dit leidde tot grote veranderingen en daarmee tot complexere samenlevingen. Het schrift werd uitgevonden, men hield zich bezig met astronomie en wiskunde. Maar ook legers werden gevormd. Vanaf 1800 voor Christus ontwikkelden zich vijf grote beschavingen: de Olmeken, de eerdergenoemde Teotihuacan en de Tolteken en de Maya's. Hele steden werden gebouwd op basis van hun astronomische principes. Het waren bloeiende centra van handel, technologie, religie en kennis.

De Olmeken staan bekend als het 'moedervolk' van de andere precolumbiaanse beschavingen. Ze leefden van 1500 tot 100 v.Chr in de dalen van de huidige steden Tabasco en Veracruz. Het volk had een hiërarchische machtsstructuur en leefde voornamelijk van de handel.

Toen het Olmeekse Rijk in verval raakte, vulden de Teotihuacanen de positie van machthebbers in. Ze stichtten de eerste metropool en vestigden een nieuw politiek en economisch systeem. Hun invloed strekte zich uit over Mexico en Centraal Amerika. Rond 500 n.Chr. was de hoofdstad Teotihuacan een van de grootste steden in de wereld. Politiek gezien taande de macht van het rijk rond 650 n.Chr. Cultureel gezien behielden ze nog tot het eind van het eerste millennium hun invloed.

In dezelfde periode als de Teotihuacanen, werden de Maya's groot. Tussen 250 en 650 n.Chr. bloeide hun samenleving. Het rijk bleef evenwel verdeeld. Tegelijkertijd was hun intellectuele invloed op de rest van Mexico enorm. Op het gebied van de wiskunde en astronomie boekten ze meer vooruitgang dan ooit tevoren door enig ander volk. Ook hun schrift ontwikkelden ze aanzienlijk.

Vanuit het machtsvacuüm dat ontstond na de neergang van het rijk der Teotihuacanen, kwamen de Tolteken op. Rond 700 n.Chr. vestigden zij hun macht. Ze waren welvarend door de handel in Turkoois, een blauwgroene halfedelsteen.

Zij werden opgevolgd door de Azteken, die zich Mexica waren gaan noemen. In het licht van de vorige beschavingen waren zij barbaars. Hun militaire vaardigheden compenseerden deze tekortkoming. Op hun hoogtepunt regeerden de Mexica over tien miljoen mensen in een rijk dat zich uitstrekte van kust tot kust en tot in Centraal Amerika. Het huidige Mexico-stad is gelegen op de plek van de hoofdstad van de Azteken: Tenochtitlan

In 1519 vielen de Spanjaarden het huidige Mexico binnen. Ze deden er slechts twee jaar over om een einde te maken aan de opeenvolgende grote beschavingen die hier vierduizend jaar lang het land hadden opgebouwd. Drie eeuwen lang koloniseerden de Spanjaarden het rijk van de Azteken.

In 1810 verklaarde de priester Miguel Hidalgo y Costilla Mexico onafhankelijk van Spanje. Dit was het begin van een tijdperk van dictaturen en staatgrepen die tot ver in de twintigste eeuw zou duren.

In eerste instantie leidde de onafhankelijkheidsverklaring tot oorlog die zou duren tot 1821. Het eindresultaat was een onafhankelijke staat: het Eerste Mexicaanse Keizerrijk. Dit rijk bestond van 1822 tot 1823. De eerste en enige keizer van het rijk was Agustin de Iturbide. In 1824 werd een republikeinse grondwet opgesteld en een eerste president aangesteld.

In 1846 brak de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog uit. Aanleiding was de annexatie van Texas door de Verenigde Staten. In 1848 werd de Vrede van Guadaloupe Hidalgo getekend. De Mexicaanse regering, die een dictatoriaal karakter had gehad, werd liberaal. In 1857 brak hierdoor echter opnieuw een oorlog uit, deze keer tussen de liberalen en de conservatieven. De liberalen kwamen in deze Hervormingsoorlog in 1861 als winnaars uit de bus.

In 1863 waren de Fransen Mexico binnengedrongen. In 1864 werd de Oostenrijkse Maximiliaan van Habsburg aangesteld als keizer van Mexico. De Mexicanen legden zich echter niet neer bij hun lot. In 1867 kwam er een einde aan de bezetting. De rust zou echter niet weerkeren. In 1876 greep generaal Porfiro Diaz de macht en regeerde als dictator over het land. Hij moderniseerde het land en zorgde ervoor dat de economie groeide, maar onderdrukte tegelijkertijd het volk. Ondanks de economische groei leefde een grot deel van de bevolking tevens een armoedig bestaan.

In 1911 brak de Mexicaanse Revolutie uit om Diaz van zijn troon te stoten. De liberale Francisco I. Madero voerde hierna een democratisch en gematigd bewind. Zowel de conservatieven als de liberalen waren hier niet tevreden mee. In 1913 kwam hij om het leven bij een staatsgreep. Opnieuw vestigde zich een dictatuur in Mexico die ook weer omver geworpen zou worden.

Na 1920 werden er landhervormingen doorgevoerd. Mexico werd gemoderniseerd en er werd veel geïnvesteerd in het onderwijs. In 1968 vestigden studenten in Tlatelolco de aandacht op het autoritaire karakter van de regering. Dit eindigde in een bloedbad waarbij 250 demonstranten gedood werden. Het zou echter nog tot 1997 duren voordat er democratische hervormingen doorgevoerd werden in Mexico.

Samenleving en cultuur

Mexico heeft bijna 109 miljoen inwoners. Deze mensen zijn erg gedifferentieerd. Verschillende culturen leven hier naast en met elkaar. Het grootste gedeelte van de inwoners behoort tot de Mestizos. Tweederde tot driekwart van de bevolking stamt af van een Spaanse vader en Indiaanse moeder, of omgekeerd. Zo'n twaalf procent is Indiaans. Tien tot zeventien procent van de Mexicanen is blank en stamt meestal af van Spaanse voorouders. Minder dan één procent van de bevolking wordt gevormd door mensen van andere afkomst.

Er zijn 62 inheemse volken in Mexico. Deze hebben hun eigen taal en cultuur. Een aantal inheemse volken zijn bijvoorbeeld de Nahua, de Maya's en de Zapoteken.

De Mexicaanse cultuur is een mengeling van inheemse Indiaanse culturen met de Spaanse cultuur. Ook invloeden vanuit de Verenigde Staten en Afrika hebben zich bij deze mengeling gevoegd.

De meeste Mexicanen wonen in de stad. Slechts een kwart van de bevolking woont op het platteland. Zo'n dertig procent heeft zijn thuis gevonden in een van de vijf grootste steden van Mexico: Mexico City, Guadalajara, Monterrey, Puebla en Toluca.

Mexico heeft geen officiële staatsreligie. Dat neemt niet weg dat bijna negentig procent van de inwoners van Mexico rooms-katholiek is. Van de overige Mexicanen is zo'n zes procent protestant. Daarnaast zijn er ongeveer 45.000 joden in het land. Drie miljoen Mexicanen hebben geen geloof.

De meeste Mexicanen spreken Spaans. Mexico is het grootste Spaanssprekende land ter wereld. Door zo'n tien procent van de bevolking worden Indiaanse talen gesproken.

Politieke situatie

Mexico is een federale republiek, bestaande uit 31 staten en een federaal district. De huidige president is Felipe Calderón. Sinds eind 2006 leidt hij de Mexicaanse Republiek. De president wordt gekozen voor een periode van zes jaar. De president heeft veel macht. Hij is degene die de ministers benoemd, maar ze ook mag ontslaan. Daarnaast heeft hij een vetorecht en de macht om de oorlog te verklaren. Opvallend in de Mexicaanse politiek is het anti-reëlectionisme. Hierdoor mogen politici de meeste functies slechts een keer bekleden.

De 31 staten worden bestuurd door een gouverneur, de eveneens voor een periode van zes jaar wordt gekozen.

De Wetgevende macht wordt gevormd door het Congres van de Unie, het Mexicaanse parlement. Mexico kent een tweekamersysteem, waarbij het Congres opgedeeld is in een Hogerhuis, de Kamer van Senatoren genaamd, en een Lagerhuis, de Kamer van Afgevaardigden.

Er zijn meerdere politieke partijen in Mexico actief. De Nationale Actiepartij (PAN), de Institutioneel Revolutionaire Partij (PRI) en de Partij van de Democratische Revolutie (PRD) zijn de grootste drie partijen.

Economie

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw leidt de Mexicaanse regering de economie naar een vrijemarkteconomie. Steeds meer bedrijven worden geprivatiseerd. Daarnaast groeit de export aanzienlijk. Zo is Mexico een van de grootste exporteurs van aardolie in de wereld. Olie is tevens de belangrijkste bron van inkomsten. Het belangrijkste agrarische exportproduct is maïs.

De sector waarin het meeste geld wordt verdiend en waarin tevens de meeste Mexicanen hun werk vinden, is de dienstverlening. Mexico is 's werelds grootste producent van zilver. Minder positief is het feit dat het daarnaast een van de belangrijkste doorvoerlanden is voor drugs.

De inkomensongelijkheid is echter zeer groot in Mexico. Veertig procent van de Mexicanen leeft onder de armoedegrens.

In Mexico betaalt men met de Mexicaanse peso.

Geografie en klimaat

Het Noord-Amerikaanse Mexico is 1.972.550 vierkante kilometer groot. Daarnaast bezit het nog een aantal eilanden in de Grote Oceaan. Het land grenst aan de Verenigde Staten, Belize en Guatemala. De overige landsgrenzen worden gevormd door natuurlijke wateren, te weten, de Grote Oceaan en de Golf van Mexico. Een deel van de grens met de Verenigde Staten wordt tevens gevormd door een natuurlijke grens: de rivier Rio Bravo del Norte.

Van noord naar zuid lopen twee bergketens door Mexico. De Sierra Madre Oriental en de Sierra Madre Occidental zijn beide uitlopers van de Rocky Mountains. Daarnaast loopt in het midden van Mexico de Trans-Mexicaanse Vulkanengordel. Dit is een gebergte dat van west naar oost Mexico loopt en voornamelijk uit vulkanen bestaat. De hoogste top is de Pico de Orizaba die 5700 meter hoog is. Dit gebergte wordt ook wel de Sierra Nevada genoemd. Er is nog een vierde bergketen in Mexico. Deze draagt de naam Sierra Madre del Sur.

De steden Toluca, Mexico City en Puebla, liggen alle drie in de valleien tussen de gebergten.

Mexico heeft een van de meest gevarieerde klimaten in de wereld. De Kreeftskeerkring loopt dwars door Mexico. Dit heeft tot gevolg dat het klimaat opgedeeld wordt in een gedeelte ten noorden van deze lijn met een gematigd klimaat en een gedeelte ten zuiden van de Kreeftskeerkring met een tropisch klimaat. De schommelingen in temperatuur zijn bijzonder klein gedurende het jaar. Een ander verschil is te zien in de regenval. Gedurende het jaar valt in het noordelijke deel bijzonder weinig neerslag. In het tropische zuidelijke deel valt jaarlijks beduidend meer regen.

Verkeer en infrastructuur

Mexico heeft een uitgebreid netwerk van wegen. De wegen zelf zijn vaak hobbelig. Op veel snelwegen moet tol worden betaald.

Er zijn uitgebreide busroutes in Mexico. Reizen per bus is de meest voorkomende manier om je te verplaatsen over grote afstanden. De meeste bussen die grotere afstanden rijden, zijn redelijk comfortabel en snel. Ze verbinden vrijwel alle grotere steden met elkaar. Op het platteland zijn de meeste bussen langzaam. Wie zich in de stad wil verplaatsen, kan een minibus nemen. Mexico City, Guadalajara en Monterrey hebben ook metro's.

In de jaren negentig zijn de spoorwegen geprivatiseerd. Sinds die tijd is het treinverkeer aanzienlijk verslechterd. Er zijn weinig mogelijkheden om per trein de gewenste bestemming te bereiken. Tussen Los Mochis en Chihuahua loopt echter een verbinding die zeer aan te raden is per trein. Deze treinreis loopt door de Koperkloof, het grootste canyonsysteem ter wereld met spectaculaire vergezichten.

Er zijn zo'n dertig luchthavens waarop men vanuit Noord-Amerika of Canada kan vliegen. Vanuit Europa zijn er echter maar twee mogelijkheden om direct naar Mexico te vliegen. Men vliegt ofwel op Mexico City International Airport, of op de plaats Cancún waarbij Cancún International Airport ligt. Binnenlandse vluchten gaan meestal via Mexico City. Een aantal van de binnenlandse bestemmingen zijn Guadalajara Airport, Toluca Airport en La Paz Airport.

De grootste havens van Mexico zijn Tampico en Veracruz Llave aan de Golf van Mexico. De grootste havens die aan de Grote Oceaan liggen zijn Acapulco de Juárez en Mazatlán.

Eten en drinken

Maïs, tomaten, pepers, bonen en paprika's vormen de basisingrediënten van de Mexicaanse gerechten. De Mexicaanse keuken is zeer kruidig en is tegenwoordig ook zeer geliefd in het Westen.

Typisch Mexicaans voedsel is bijvoorbeeld tamale, de bekende tortilla en taco. Ook guacamole is tegenwoordig een algemeen bekende saus. In deze laatste worden naast avocado's, vaak ook tomaten, uien, knoflook, citroensap, pepers en andere kruiden gebruikt. Meestal wordt het gegeten met maïschips. Tamale is een traditioneel gerecht dat bestaat uit een rol van maïsdeeg, gevuld met bijvoorbeeld vlees, kaas of chilipepers. Mexicanen eten dit vaak als ontbijt. De alom bekende tortilla is een soort pannenkoek oorspronkelijk gemaakt van maïsmeel. Met hun komst hebben de Spanjaarden hun invloed gehad op de Mexicaanse keuken. Tortilla's worden daardoor nu ook gemaakt van tarwemeel. Een taco is een dichtgevouwen tortilla, gevuld met vlees, groenten, kaas, of een mix van deze verschillende ingrediënten. Taco's worden in de regel met de hand gegeten.

Chocolade is oorspronkelijk afkomstig uit Centraal Amerika en Mexico. Uit geschriften blijkt dat cacao hier al rond 1100 voor Christus gecultiveerd werd. De Maya's en de Azteken dronken al xocolatl, wat 'bitter water' betekent.

Typisch Mexicaanse alcoholische dranken zijn mezcal, tequila en aguardiente. Mezcal is een drank gemaakt van agaves. Verschillende soorten agaves leveren verschillende mezcals op. Tequila is de bekendste soort. Aquardiente wordt gemaakt van suikerriet en bevat veertig tot vijfenveertig procent alcohol.

Tijdzones

De tijdzones in Mexico lopen van GMT/UTC- 6 tot -8.

Accommodatie

Hotels zijn er in Mexico in alle prijsklassen en gradaties in luxe. In de populaire badplaatsen en in Mexico City bevinden zich de meest comfortabele en luxueuze hotels. Hotels in het algemeen zijn overal te vinden.

Voornamelijk in de oudere stadswijken liggen pensions waar men een bed of kamer kan huren.

Particulieren bieden vaak ook kamers aan. Dit zijn de zogenaamde casas de huéspedes.

Wie romantisch wil overnachten onder de sterrenhemel aan het strand, kan aan de Mexicaanse kust op veel plaatsen nachtrust vinden in een hangmat of in een hutje.

Externe bronnen

Voor meer informatie over Mexico raden wij u, naast zoeken met Google, de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Mexican peso
 • Rijrichting
  Rechts
 • Max snelheid in de stad
  20 - 70 km/h
 • Max snelheid snelweg
  20 - 90 km/h
 • Taal
  Spaans
 • Populaire autoklasse
  Compact

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • National Car Rental
 • Localiza Car Rentals
 • Thrifty
 • Enterprise
 • Hertz
 • Alamo
 • Green Motion
 • Dollar Rent a Car
 • Sixt
 • FireFly Car Rental
 • Avis
 • Payless Car Rental
 • Europcar
 • Mex Rent a Car
 • Budget
 • Fox Rent A Car
 • Keddy By Europcar
 • OtoQ
 • Nextcar
 • ACE Rent A Car
 • Autounion Car Rental
 • Carwiz rent a car
 • U-Save Auto Rental
 • NÜ Car Rentals
 1. Home
 2. Autohuur Mexico