Autoverhuur Mexico City

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Mexico City voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 50% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 4 februari - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Mexico City

  1. Home
  2. Autohuur Mexico
  3. Autohuur Mexico City
EasyTerra Autohuur Mexico City is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.4 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 4
Rico Europcar Mexico City International Airport
“Het boeken van een huurauto gaat goedkoop en volledig geïnformeerd”

“Het boeken van een huurauto gaat gemakkelijk en is goedkoper dan bij de meeste andere websites. De helpdesk is een beperkt aantal uren bereikbaar, maar nemen altijd snel op en helpen ook echt. Vlak voor het boeken op de website is het mogelijk om, helaas verborgen achter een onduidelijke knop, de precieze voorwaarden te lezen, die nogal verschillen per verhuurder.”

10-12-2017 12:33

Informatie locatie voor Mexico City

Autoverhuur Mexico City
Autoverhuur Mexico City

Introductie

Mexico-Stad is niet alleen de grootste stad van Mexico, maar ook de grootste stad van het Amerikaanse continent. Het centrum van de stad staat bol van de historische gebouwen en paleizen. Ook heeft Mexico-Stad het grootste aantal musea ter wereld (ja, zelfs meer dan New York of Londen).  

Bevolking

Naar schatting wonen er zo’n negen miljoen mensen in de stad zelf. In het hele stedelijke gebied van de Mexicaanse hoofdstad wonen maar liefst meer dan 21 miljoen mensen.

Ligging

De stad ligt in de Valle de México, in het zuidelijke deel van de Mexicaanse Hoogvlakte. De stad ligt op een hoogte van 2200 meter en wordt aan alle kanten omgeven door vulkanen, waaronder de beroemde Popocatépetl. Mexico-Stad is gebouwd op een drassige ondergrond. Dat is de reden dat de stad elk jaar enkele centimeters daalt.

Economie

Hoewel sommige industrieën zijn verbannen naar andere delen van Mexico om de luchtvervuiling in de hoofdstad tegen te gaan, blijft Mexico-Stad het kloppende, economische hart van het land. Er worden onder meer textiel, chemicaliën, meubels en elektronische en farmaceutische producten gemaakt. Ook is er staalindustrie. Toerisme is een belangrijke pijler van de lokale economie. Mexico-Stad wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht.

Verder is er een uitgebreide informele economie, het duidelijkst zichtbaar aan de duizenden verkopers die hun waren op straat aanbieden.

Vliegvelden

De luchthaven ligt in het oosten van Mexico-Stad. Benito Juárez International Airport is per huurauto bereikbaar via de ringweg (Viaducto en Periferico) rond het stadscentrum. Hou er wel rekening mee dat het verkeer in Mexico-Stad bijzonder druk is. Trek dus voldoende tijd uit om vanuit het centrum de luchthaven te bereiken.

Openbaar Vervoer

De metro is een van de beste manieren om rond te reizen in Mexico-Stad. Er zijn elf lijnen met een gezamenlijke lengte van meer dan 170 kilometer. Verder is er een goed systeem van openbaar busvervoer. Er zijn twee verschillende soorten bussen. De officiële stadsbussen (Metrobús) rijden redelijk efficiënt, omdat ze voor het grootste deel over vrije busbanen rijden. De andere vorm van busvervoer bestaat uit kleinere privébusjes, de zogeheten ‘Peseros’. Daarnaast zijn er nog 15 trolleybuslijnen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het verkeer in Mexico-Stad is chaotisch en zeer druk. Voeg daarbij het feit dat het centrum van de stad bestaat uit een wirwar van straten en het zal duidelijk zijn dat autorijden in Mexico-Stad niet voor iedereen is weggelegd. De hoofd(snel)wegen zijn vaak in goede staat, maar dat geldt niet voor de stadsstraten. Wees bedacht op scheuren en gaten in het wegdek!

Ook het vinden van een parkeerplaats is moeilijk in het overvolle Mexico-Stad. In de wijken Zona Rosa, Chapultepec, Colonia Roma en Colonia Condesa staan officiële parkeermeters. Denk overigens niet dat u in straten zonder parkeermeters gratis kunt parkeren. Zodra u daar parkeert wordt u benaderd door een zogeheten ‘franelero’, een niet-officiële parkeerwachter die u vraagt om een ‘bijdrage’ om op uw auto te passen.

Hotels

Er is een enorm aanbod van accommodaties in Mexico-Stad. In de toeristenwijk Zona Rosa vindt u vooral middenklasse hotels, terwijl de luxere hotels zijn geconcentreerd in de wijk Polanco. In het Centro Histórico zijn veel budgetaccommodaties. Verder zijn er veel hotels en pensions langs de Paseo de la Reforma. Mexico-Stad wordt het hele jaar door bezocht door toeristen en zakenmensen. We raden u daarom aan uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Mexico-Stad raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Mexico City

EasyTerra Autohuur Mexico City vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Mexico, maar in een andere stad dan Mexico City, klik dan door naar de Autohuur Mexico pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Mexico u een auto huren wilt.