Autoverhuur Luqa

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Luqa voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Luqa

  1. Home
  2. Autohuur Malta
  3. Autohuur Malta
  4. Autohuur Luqa
EasyTerra Autohuur Luqa is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 118
Gemiddelde beoordeling: 8.0 / 10
Aantal reviews in Luqa: 118
Menno Europcar Malta Airport
“Top personeel!”

“Het personeel was erg aardig (Luqa, Malta). Er werd met ons meegedacht in de situatie. De wachttijd bij het ophalen van de auto was ook erg kort. Prima service en mooie auto! We hadden een upgrade.”

18-03-2020 08:54
H.a. Bol Budget Malta Airport
“Prima service.”

“Prima service. Alles goed geregeld.”

24-05-2019 08:08
Willem Budget Malta Airport
“Aanbevolen”

“Ruim aanbod van verschillende categorieën huurauto’s van alle grotere en bekende verhuurmaatschappijen, tegen scherpe tarieven. Telefonische hulp bij boeken mogelijk. Vooral mogelijkheid om alle risico’s (dus ook eigen risico, waarvoor verhuurmaatschappijen ter plaatse soms belachelijk hoge prijzen vragen) af te dekken, is interessant. Meermalen via easyterra geboekt, geheel tot tevredenheid.”

29-04-2019 05:32

Informatie locatie voor Luqa

Autoverhuur Luqa
Autoverhuur Luqa

Introductie

Luqa is stadje op het eiland Malta, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwel volledig werd verwoest. Twee kerken uit de vijftiende eeuw bleven wel bewaard. Naast deze oude kerken vormt het jaarlijkse festival voor de patroonheilige Sint Andreas een van de toeristische hoogtepunten. Het wordt gehouden op de eerste zondag in juli.

Bevolking

Het stadje heeft ruim 6000 inwoners.

Ligging

Luqa ligt centraal in de heuvels van zuidoostelijk Malta.

Economie

De economie van Luqa is nauw verbonden met de aanwezigheid van het vliegveld. Toerisme is van enorm belang: Malta wordt jaarlijks door meer dan een miljoen mensen bezocht. De internationale toeristenstroom komt voornamelijk per vliegtuig naar Malta en dat schept dan ook veel werkgelegenheid voor de inwoners van het stadje.

Vliegvelden

Pal ten zuiden van Luqa ligt de luchthaven van Malta. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de Vjal L Avjazzjoni (de weg naar Marsa). Vervolgens staat de route naar het vliegveld duidelijk op verkeersborden aangegeven. Overigens wordt er jaarlijks, in het laatste weekend van september, een spectaculaire militaire vliegshow gehouden op deze luchthaven.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar busvervoer op Malta. Het is zelfs een van de toeristische attracties van het eiland, want het busvervoer wordt uitgevoerd met bijna antieke Britse bussen. Wel zijn er lokale elementen aan toegevoegd, zoals ontelbare heiligenbeeldjes. De meeste bussen vertrekken van het hoofdbusstation in de hoofdstad Valletta. Vaak moet u eerst terug naar Valletta om een andere bestemming op Malta te bereiken.

Verkeer- en Parkeersituatie

Een huurauto is een ideaal middel van vervoer om Malta te verkennen. De wegen zijn over het algemeen goed. Wel is het parkeren in de oude centra van stadjes vaak strak gereguleerd. Langs een dubbele doorgetrokken gele streep mag u niet parkeren. Bij een enkele gele streep mag u op bepaalde tijden niet parkeren (staat meestal aangegeven op borden); u mag er wel even stoppen. In zogeheten ‘Time Parking Zones’ mag u slechts voor bepaalde tijd parkeren, in de meeste gevallen maximaal een uur.

Hotels

Als typisch toeristeneiland is er geen gebrek aan hotels en andere accommodaties op Malta. Van een goedkope slaapzaal voor rugzaktoeristen tot vijfsterrenhotels. De laatste jaren zijn er meerdere hotels in de duurdere categorie gebouwd. Toeristen die zo’n hotelkamer kunnen betalen brengen meer geld in het laatje, zo redeneert Malta. In de zomermaanden is het aan te raden uw kamer ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Luqa raden wij u naast zoeken met Google de volgende bron aan:

Autoverhuur locaties in Luqa

EasyTerra Autohuur Luqa vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Malta, maar in een andere stad dan Luqa, klik dan door naar de Autohuur Malta pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Malta u een auto huren wilt.