Waar moet ik op letten?

De standaardverzekering voor schade en diefstal biedt een goede dekking in geval van schade of diefstal van uw huurauto. Zorg dat u goed op de hoogte bent van uw eigen risico.

Vrijwaring voor schade bij botsing (Collision Damage Waiver of CDW)

Alle weergegeven prijzen zijn inclusief verzekering voor schade. Als uw huurauto ‘total loss’ is, biedt de CDW-verzekering u dekking voor de meeste kosten. Het resterende bedrag is uw eigen risico.

Diefstalverzekering (Theft Protection of TP)

Alle weergegeven prijzen zijn inclusief verzekering voor diefstal.

Net als bij de verzekering voor schade is een eigen risico van toepassing.

Eigen risico

De standaardverzekering voor schade en diefstal biedt een goede dekking in geval van schade of diefstal van uw huurauto. Meestal is er nog steeds een eigen risico. Het bedrag van dit eigen risico staat vermeld in de algemene voorwaarden van de geselecteerde auto.

Met eigen risico, dekking eigen risico of zonder eigen risico?

Elk van de drie opties heeft voor- en nadelen. We beschrijven de drie varianten, zodat u kunt beslissen welke optie de beste voor u is.

Met dekking eigen risico

Er is een eigen risico en u moet een waarborg betalen op de locatie voor autoverhuur met een kredietkaart op uw eigen naam. In geval van schade houdt de autoverhuurder (een deel van) deze waarborg in.

 • Zonder dekking eigen risico
 • U moet een waarborg betalen op de locatie voor autoverhuur (met een kredietkaart op uw naam)
 • In geval van schade verliest u (een deel van) uw waarborg en kunnen de kosten hoog oplopen.

Dekking eigen risico

Bij deze variant betaalt u eerst een waarborg. In geval van schade of diefstal houdt de autoverhuurder een deel hiervan in. U kunt dit ingehouden bedrag later bij ons claimen.

 • Goedkoper dan lokale verzekering
 • U moet een waarborg betalen op de locatie voor autoverhuur (met een kredietkaart op uw naam)
 • Uiteindelijk zonder eigen risico: u krijgt uw waarborg later terug.

Zonder eigen risico

U kiest via ons een voertuig zonder eigen risico. Meestal hoeft u geen waarborg te betalen op de locatie van de autoverhuurder (of slechts een veel lagere waarborg).

 • Duur
 • Geen of (veel) lagere waarborg vereist
 • Uitstekende verzekering, weinig moeite
Vaakst gekozen: De meeste klanten (71%) kiezen voor dekking eigen risico. Persoonlijk vinden wij dit de beste optie, omwille van de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Uitgebreide dekking

Beide varianten (dekking en zonder eigen risico) en een uitgebreide versie inclusief dekking voor schade aan ruiten, banden, onderstel en dak. Dit is de ‘uitgebreide dekking’.

 • Glas
 • Wielen
 • Dak
 • Onderkant

Eigen risico afkopen wanneer u uw huurauto ophaalt

Zonder eigen risico en dekking eigen risico kunnen niet altijd via onze website geboekt worden. U kunt het eigen risico echter wel afkopen wanneer u uw huurauto ophaalt. Het is een uitstekende verzekering, maar ook de duurste. Het volledige bedrag wordt bovendien niet vooraf bekendgemaakt.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

De meestgestelde vragen (FAQ’s) over het eigen risico.

Waarom zou ik een dekking eigen risico bij u afsluiten in plaats van bij de autoverhuurder? Extra verzekeringen die ter plaatse worden verkocht, zijn doorgaans (veel) duurder. Bovendien kunt u onze producten vooraf betalen, zodat er geen verwarring ontstaat over de totale kostprijs. De lokale autoverhuurder zegt dat ik naast de dekking eigen risico ook een aanvullende verzekering bij hen moet afsluiten. Klopt dat?

Het lokale personeel van de autoverhuurder zal u diverse extra verzekeringen proberen te verkopen, omdat ze daar hun voordeel mee kunnen doen. Laat u niet overtuigen om zaken te verzekeren die al gedekt zijn door ons beleid, ongeacht hoe overtuigend de betreffende medewerker wel zou zijn!

Zorg dat de kredietkaart over voldoende krediet beschikt om de waarborg te betalen. In sommige gevallen moet u uw pincode invoeren: herinnert u zich de pincode van uw kredietkaart?

De autoverhuurder kan u extra verzekeringspolissen aanbieden die wel degelijk meerwaarde bieden. U beslist zelf of u extra verzekeringen wenst.

Dekking eigen risico: hoe kan ik een claim indienen?

Als uw huurauto beschadigd of gestolen is, moet u de volgende documenten voorleggen:

 • Huurovereenkomst
 • Schadeverslag van de autoverhuurder
 • Proces-verbaal of schriftelijk verslag van de politie als het gaat om een gebeurtenis waar geen andere partijen bij betrokken zijn
 • Betalingsbewijs en/of kopie van het kredietkaartafschrift

Terugbetaling is alleen mogelijk indien alle documenten zijn voorgelegd en indien er geen sprake is van opzettelijk wangedrag of nalatigheid.

De exacte procedure staat beschreven in de algemene voorwaarden die u dient te accepteren wanneer u de huurauto boekt. Deze zijn te vinden op de voucher die u na de boeking ontvangt.