Autoverhuur Sicilië

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Sicilië voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Sicilië

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Sicilië
EasyTerra Autohuur Sicilië is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.8 / 10
Aantal reviews: 840
Peter De Vries
“Bijzonder goede ervaring met het huren…”

“Bijzonder goede ervaring met het huren van een auto op het vliegveld van Palermo (Italie). Onze reservering gedaan via Easyterra bij hun partner Locauto. Op het vliegveld is de balie van Locauto makkelijk en snel te vinden. Het was erg druk maar de staf van Locauto handelde alle klanten snel af. Er werd niet aangedrongen op het afsluiten van aanvullende verzekeringen e.d. Vanaf de balie is minder dan 10 minuten lopen naar de afhaallokatie van de auto. Ook hier vriendelijke afhandeling; personeel gaf duidelijkheid over hoe ze met evt. schades omgaan. We kregen kregen een gloednieuwe auto welke een stuk beter was dan het door ons bestelde model . Hiermee brachten we prachtige dagen op Sicilie door!”

01-11-2020 15:47
Alfred
“Duidelijke website, duidelijke afhandeling”

“Duidelijke website, duidelijke afdeling. Aantrekkelijke huur prijzen.”

08-09-2020 04:58
Huub
“Goede keus me duidelijke voorwaarden”

“Makkelijk uitzoeken en goede verzekeringsmogelijkheden. Duidelijke voorwaarden. Wat beter kan is de directe koppeling van de door mij ingevulde gegevens bij Easy Terra en die van Europcar. Daar moest ik bij ophalen nog een keer bijna de helft invullen....”

22-01-2020 23:23

Informatie locatie voor Sicilië

Introductie

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Toeristen bezoeken het eiland niet alleen om te genieten van zon, zee en strand, maar ook om cultuur op te snuiven want Sicilië heeft vele overblijfselen uit de Griekse Oudheid. De Grieken waren de eerste bewoners van het eiland.

Bevolking

Op Sicilië wonen ruim 5 miljoen mensen. Bijna een kwart leeft in of rond de grootste steden Palermo en Catania. Sicilianen zijn trots op hun eiland en gevraagd naar hun nationaliteit zeggen ze vaak ‘Siciliaan’ en geen ‘Italiaan’.

Ligging

Sicilië is door de nauwe Straat van Messina gescheiden van de zuidelijke Italiaanse regio Calabria. Het eiland heeft een driehoekige vorm; de oorspronkelijke Romeinse naam voor Sicilië was dan ook Trinacria.

Economie

Sicilië heeft een uiterst vruchtbare bodem en landbouw speelt dan ook een belangrijke rol in de lokale economie. Het eiland staat bekend als de graanschuur van Italië en produceert daarnaast diverse citrusvruchten (citroenen, sinaasappelen, limoenen), olijven, amandelen en (wijn)druiven. De wijnen van het eiland zijn wereldberoemd, vooral die zijn gemaakt met de druif Nero d'Avola. Deze druif heeft een ware triomftocht over de wereld gemaakt en is oorspronkelijk afkomstig uit het zuidoosten van Sicilië.
De visserij richt zich voornamelijk op de vangst van tonijn en sardines.
Het eiland trekt het hele jaar door toeristen, maar de toptijd ligt in de zomermaanden.

Vliegvelden

Er zijn drie belangrijke vliegvelden op Sicilië. Het drukste is de luchthaven van Catania aan de oostkust, gevolgd door de luchthaven van de hoofdstad Palermo Airport. Trapani heeft ook een vliegveld, dat voornamelijk wordt gebruikt door budgetmaatschappijen.

Openbaar Vervoer

Sicilië heeft een uitgebreid en verrassend goed functionerend netwerk van buslijnen. De grotere plaatsen hebben frequente busverbindingen; naar kleinere plaatsen gaat minimaal 1x per dag een bus.
Verder heeft het eiland een goed spoornet: de belangrijkste routes zijn Messina-Palermo en Messina-Catania-Syracuse. Er zijn zelfs rechtstreekse treinen naar Napels en Rome (deze treinen steken op een speciale treinveerboot de Straat van Messina over).
Palermo en Catania hebben een metro, terwijl Messina een lightrail-systeem heeft.

Verkeer- en Parkeersituatie

De hoofdwegen op Sicilië zijn uitstekend. Er zijn vier snelwegen: Catania-Palermo, Palermo-Mazzara, Catania-Noto en Messina-Palermo (deze laatste is een tolweg). Maar wilt u Sicilië echt ontdekken met uw huurauto, mijdt dan deze snelwegen en volg de kleinere wegen. Hou er wel rekening mee dat in het binnenland de wegen smal en bochtig kunnen zijn en soms onverhard.

Hotels

Er is geen gebrek aan hotels, pensions en andere accommodatie op Sicilië. Natuurlijk vindt u de meeste hotels aan de (toeristische) oostkust en in de grotere steden, maar ook in kleinere plaatsen zult u geen enkele moeite hebben een kamer te vinden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Sicilië raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: