Autoverhuur Trapani

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Trapani voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Trapani

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Sicilië
  4. Autohuur Trapani
EasyTerra Autohuur Trapani is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 128
Lars Keddy By Europcar Trapani Airport
“Helder overzicht en goed doorlinken”

“Vaak betere prijzen dan bij de aanbieder zelf.”

03-07-2016 10:09

Informatie locatie voor Trapani

Autoverhuur Trapani
Autoverhuur Trapani

Introductie

Trapani is een stad op het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een prachtige historische stad met een imposante basiliek (Madonna di Trapani), een kathedraal uit de 17e eeuw, en schitterende voorbeelden van barokke architectuur zoals het Palazzo della Giudecca. Ook de kleurrijke en drukke vissershaven is een bezoek waard.
Trapani is verder de toegangspoort naar de Egadische Eilanden voor de kust.

Bevolking

De stad heeft ruim 70.000 inwoners.

Ligging

Trapani ligt in het noordoosten van Sicilië op een schiereiland dat uitsteekt in de Middellandse Zee. De stad ligt in feite ingeklemd tussen de zee en de berg Erice (751 m). De naam van de stad komt van het Griekse Drepanon, dat sikkel betekent, en verwijst naar de sikkelvorm van de haven.

Economie

Visserij en het verwerken van visproducten vormen de hoofdmoot van de lokale economie. Andere belangrijke exportproducten zijn zout (er liggen grote zoutpannen in de buurt van Trapani), marmer en wijn.
De haven is niet alleen belangrijk voor vissersschepen, maar ook voor ferry’s. Er vertrekken veerboten naar de Egadische Eilanden, naar Sardinië en naar Tunis, de hoofdstad van Tunesië.

Vliegvelden

Het vliegveld van Trapani, Vincenzo Florio Airport, ligt 13 kilometer ten zuiden van de stad. Binnenlandse vluchten zijn er naar de Siciliaanse hoofdstad Palermo, het eiland Pantelleria en naar Pisa, Milaan en Rome op het Italiaanse vasteland. Budgetmaatschappij Ryanair voert vluchten uit naar enkele Italiaanse steden en naar plaatsen in de rest van Europa.

Openbaar Vervoer

Dertien buslijnen verzorgen het openbaar vervoer in en om Trapani. Deze bussen rijden overigens niet altijd op tijd. Naar de top van de berg Erice loopt een kabelbaan.
Andere steden op Sicilië zijn ook bereikbaar per bus, maar de meeste lijnen rijden niet erg frequent. Alleen naar Palermo is een regelmatige busverbinding.

Verkeer- en Parkeersituatie

Er is een duidelijk onderscheid tussen de oude en de nieuwe stad. De oude stad kunt u het beste te voet verkennen. De nieuwe stad heeft een regelmatiger stratenpatroon waar het gemakkelijker autorijden is. Parkeren kunt u op straat, in het centrum kunt u alleen betaald parkeren.

Er zijn goede wegen van Trapani naar andere grote plaatsen op Sicilië, zoals Palermo, Catania en Messina, en ook de kustweg naar Mazara del Vallo is goed. Andere wegen zijn bochtig en smal; voorzichtigheid is daar geboden.

Hotels

Trapani heeft een goed aanbod van hotels en eenvoudige pensions. Er zijn zowel sfeervolle hotels in oude gebouwen als meer luxe nieuwe hotels (zoals bijvoorbeeld het Crystal Hotel bij het treinstation). Het is meestal niet moeilijk accommodatie te vinden, behalve rond Pasen als duizenden mensen afkomen op de kleurrijke Paasprocessie.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Trapani raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Trapani

EasyTerra Autohuur Trapani vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Trapani, klik dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.