• Klantbeoordelingen 8.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Groot-Brittannië

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Groot-Brittannië voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers.
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Groot-Brittannië

EasyTerra Autohuur Groot-Brittannië is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Autohuur aanbiedingen in Groot-Brittannië

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Groot-Brittannië

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
SUV
Elektrisch

Recente reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.5/10 uit 3651 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (Groot-Brittannië) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is november de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is november de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is november de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is november de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is november de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Maart is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuurlocaties in Groot-Brittannië

EasyTerra Autohuur vergelijkt de autohuur prijzen op onderstaande bestemmingen

Ashford Aylesbury Banbury Barnstaple Barrow-in-Furness Basildon Basingstoke Bath Bedford Birkenhead Birmingham Blackpool Bolton Bournemouth Bracknell Bradford Brighton Bristol Burnley Burton Upon Trent Bury St Edmunds Cambridge Carlisle Chelmsford Chester Chesterfield Chorley Colchester Coventry Crawley Crewe Croydon Darlington Dartford Derby Doncaster Dover Dudley Eastbourne Ellesmere Enfield Exeter Fareham Farnborough Feltham Gateshead Gillingham Gloucester Godalming Great Yarmouth Grimsby Guildford Hampton Harlington Harlow Harrogate Hemel Hempstead Hereford High Wycombe Hounslow Huddersfield Hull Humberside Huntingdon Ilford Ipswich Keighley Kingston upon Thames Lancaster Lancing Leeds Leicester Leigh-on-Sea Lewisham Lincoln Liverpool Londen Lowestoft Luton Macclesfield Maidstone Manchester Mansfield Melton Mowbray Middlesbrough Milton Keynes Mollington New Malden Newbury Newcastle Newquay North Cheam Northampton Norwich Nottingham Oldbury Oldham Oxford Penzance Peterborough Guernsey Jersey St Peter Port Castletown Aberdeen Dundee Edinburgh Fraserburgh Glasgow Hamilton Inverness Kirkwall Livingston Paisley Perth Prestwick Stirling Stranraer Sumburgh Aberystwyth Caernarfon Cardiff Colwyn Bay Fishguard Hirwaun Holyhead Llandudno Newport Pembroke Swansea Wrexham
Overige steden
Aldershot Andover Ayr Bangor Blandford Forum Brecon Bridgend Bridgwater Burton On Trent Camberley Carmarthen Chatham Cheltenham Chichester Chippenham Coleraine Corby Didcot Dorchester Douglas Durham Finchley Fort William Glossop Grangemouth Grantham Halifax Harwich Hastings Haverfordwest Helston Hinckley Kidderminster Kilmarnock King's Lynn Leatherhead Lichfield Lisburn Loughborough Merthyr Tydfil Morpeth Newcastle upon Tyne Newton Abbot Northallerton Orpington Palmers Green Ripon Romsey Rugby Scunthorpe Solihull Spalding Steòrnabhagh Stroud Thetford Torbay Torquay Trowbridge Welwyn Garden City Whitstable Winchester Woodford Worksop Yeadon
Autoverhuur Groot-Brittannië

Informatie locatie voor Groot-Brittannië

Groot-Brittannië ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 272 ophaallocaties in Groot-Brittannië. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Introductie

Groot-Brittannië omvat Engeland, Schotland en Wales. Samen met Noord-Ierland vormt Groot-Brittannië het Verenigd Koninkrijk. Elk land heeft haar eigen gezicht. Schotland beschikt over ruige hooglanden. Wales heeft een prachtige ongerepte natuur waar wandelliefhebbers zich helemaal thuis zullen voelen. Engeland beschikt over bruisende steden zoals de wereldstad Londen. Hier rijden de bekende dubbeldekkers en kunt u de Big Ben bezoeken. Ook zijn er overal musea, kastelen en kathedralen te vinden. Kortom, Groot-Brittannië biedt ongekende mogelijkheden voor een heerlijke autovakantie.

Geschiedenis

Rond 50 na Chr. was Groot-Brittannië in handen van de Romeinen. Zij noemden het eiland Britannia. In de vijfde eeuw verdreven Germaanse volken (Angelen, Saksen en Juten) de Romeinen. Deze Germaanse volken, ook wel de Angelsaksen genoemd, vestigden zich door het hele land.

Vanaf de negende eeuw probeerden Denen en Vikingen vanuit Scandinavië Groot-Brittannië te veroveren. In 1016 slaagde de Deense koning Knoet erin om ook de koning van Groot-Brittannië te worden. Het land bleef niet lang in handen van de Denen. In 1066 veroverde Willem van Normandië de Britse troon. Hij zorgde ervoor dat Frans de officiële taal van het land werd. In 1216 besteeg Hendrik III de troon. Hij was getrouwd met de Franse Eleonora van Provence en bevoorrechte haar familie. De adel kwam tegen de koninklijke macht in opstand en eiste een parlement. Het was Hendriks zoon Edward die later het eerste Parlement bijeenriep.

Edward III werd koning in 1327. Hij vocht met zijn legers in Schotland en Frankrijk. In 1337 zorgde hij voor het begin van de Honderdjarige Oorlog tussen Groot-Brittannië en Frankrijk. Deze oorlog duurde tot 1453. Het was een periode van conflicten, afgewisseld met wapenstilstanden tussen de koningen van beide landen. Ten tijde van deze oorlog brak ook de pest (‘Zwarte Dood’) uit. Bijna eenderde van de Britse bevolking stierf. Tijdens de oorlog met Frankrijk ontwikkelde zich opnieuw de Engelse taal. In 1422 kwam de negenjarige Hendrik VI aan de macht nadat zijn vader was gestorven. Hoewel de Engelsen tijdens de eerste jaren van Hendriks bewind nog zeer machtig waren, leed Groot-Brittannië in 1453 een nederlaag in de Slag van Castillon. Dit betekende het einde de Honderdjarige Oorlog.

De periode van 1455 tot 1485 staat ook wel bekend als de periode van de Rozenoorlogen. Dit was een binnenlandse strijd tussen twee adellijke partijen: de Huizen van Lancaster en York. Na vele moorden trouwde Hendrik VII Tudor, die in de verte afstamde van de Lancasters, met Elizabeth van York. Zo eindigde de burgeroorlog.

Elizabeth I regeerde van 1558 tot 1603. Het land hervormde zich en de Anglicaanse Kerk werd gesticht. Groot-Brittannië bloeide in de jaren tijdens het bewind van koningin Elizabeth enorm op. Na haar dood kwam de Schotse koning James IV aan de macht. Dit leidde tot de Engelse burgeroorlog (1642-1645).

De negentiende eeuw vormt een hoogtepunt in geschiedenis van de Britse politieke en economische macht. Koningin Victoria kwam aan de macht en de slavernij werd afgeschaft. Aan het eind van de negentiende eeuw kregen de mannen kiesrecht en er werden verschillende politieke arbeiderspartijen opgericht. Ook zorgde Victoria voor wijzigingen in de grondwet waarin onder andere de gelijkheid van de mens erkend werd.

In 1939 verklaarde Groot-Brittannië samen met Frankrijk de oorlog aan Duitsland. Dit was een reactie op de diverse aanvallen van Hitlers kant. Groot-Brittannië vocht tijdens de Tweede Wereldoorlog onder leiding van Winston Churchill. Ondanks de vele sterfgevallen slaagden de geallieerden erin om Duitsland te verslaan.

Labour won de eerste verkiezingen na de oorlog. De arbeiderspartij zorgde ervoor dat er een nationale gezondheidszorg kwam. Groot-Brittannië trok zich in die tijd ook terug uit diverse koloniale gebieden.

In 1961 wilde het land toetreden tot de Europese Economische Gemeenschap (EEG). Charles de Gaulle van Frankrijk sprak tot twee keer toe zijn veto uit. Pas in 1973 slaagde Groot-Brittannië erin om daadwerkelijk toe te treden tot de EEG. In 1979 wonnen de conservatieven de verkiezingen. Margaret Thatcher was de voorzitster van de Conservatieve Partij. Zij is van 1979 tot 1990 premier geweest.

In 1997 won Tony Blair met zijn Labour Partij de verkiezingen. Hij zorgde voor beperkt zelfbestuur van Schotland en Wales. Ook was hij verantwoordelijk voor de onderhandelingen met de partijen in het conflict in Noord-Ierland. Blair is uiteindelijk tot 2007 premier geweest en werd opgevolgd door Gordon Brown (ook van de Labour Partij).

Samenleving en Cultuur

Groot-Brittannië heeft ongeveer 60 miljoen inwoners. Meer dan 80% van de Britten woont in Engeland. Ongeveer 9% woont in Schotland en de overige Britse bevolking woont in Wales en Noord-Ierland. De Britten stammen af van verschillende volken die vroeger het land bewoond hebben. Zo leven er afstammelingen van de Kelten, de Normandiërs, de Angelsaksen en de Vikingen.

Hoewel er in principe vrijheid van godsdienst bestaat, is de Anglicaanse Kerk de staatskerk van Groot-Brittannië. De koning(in) moet lid zijn van deze kerk. Ongeveer 27 miljoen Britten zijn Anglicaans. Daarnaast zijn er vooral aanhangers van het katholieke geloof (9 miljoen). Een kleiner percentage is moslim, presbyteriaans, methodist of joods.

De officiële taal van Groot-Brittannië is de Engelse taal. Ongeveer 26% van de inwoners van Wales spreekt Welsh. In Schotland spreken ongeveer 600.000 mensen de Schotse taal.

De Britse cultuur is wereldwijd bekend geworden. Vooral de Britse literatuur, muziek, theater en televisieprogramma’s kent men overal. Britten zijn dol op cricket, voetbal, golf en dart. Schotland staat bekend om de kilt (een rok voor mannen) en de doedelzak (een speciaal blaasinstrument). De Schotse muziek stamt af uit de tijd van de Kelten. Verder beschikt Groot-Brittannië over kastelen, kathedralen en vele musea met beroemde kunstcollecties.

Politieke Situatie

Groot-Brittannië is een constitutionele monarchie. De koning(in) is het staatshoofd van het land en de premier is het hoofd van de regering. De staatsvorm is niet vastgelegd in de grondwet (en dat is zeer uitzonderlijk). Koningin Elizabeth II is de huidige koningin van Groot-Brittannië. Daarnaast is zij staatshoofd van onder andere Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Jamaica.

De wetgevende macht is in handen van het parlement. Deze bestaat uit een Lagerhuis (‘House of Commons’) en een Hogerhuis (‘House of Lords’) . Het Lagerhuis wordt gevormd door 659 leden die om de vijf jaar gekozen worden volgens het districtenstelsel. Het Lagerhuis is de meest belangrijke kamer. Het Hogerhuis bestaat uit vertegenwoordigers van Kerken en overige leden. De leden worden niet gekozen maar erven hun titel of worden benoemd. Het Hogerhuis heeft weinig macht.

Naast wetgeving heeft het parlement enkele andere belangrijke functies: het goedkeuren van de begroting, toezien op het beleid en de maatregelen van de regering, bijdragen van nieuwe voorstellen en het bespreken van belangrijke, actuele zaken. Er zijn verschillende Britse politieke partijen. De Labour Partij is sociaal-democratisch en heeft sinds 1997 een meerderheid in het Lagerhuis. De Labour Party, de Conservatieve Partij en de Liberale Democraten zijn de drie belangrijkste partijen.

Schotland en Wales zijn beiden ook vertegenwoordigd in de Britse politiek. Schotland heeft daarnaast een eigen parlement. Wales heeft een gekozen volksvergadering. Britten mogen vanaf achttien jaar hun stem uitbrengen op een van de leden van het Lagerhuis.

Economie

Met Londen als een van de belangrijkste financiële centra, speelt Groot-Brittannië een belangrijke rol binnen de wereldeconomie. De dienstensector is het meest belangrijk voor de Britse economie. Maar liefst 75% van de beroepsbevolking is dan ook werkzaam in deze sector. Ongeveer een kwart van de beroepsbevolking werkt in de industrie en een zeer klein percentage is werkzaam in de landbouw. De bijdrage van Engeland aan het BNP is verreweg het grootst (85%). Daarna volgt Schotland met ruim 8%. Slechts een klein deel van het BNP wordt bijgedragen door Wales en Noord-Ierland.

In industriegebieden en binnensteden is de werkloosheid hoog. Het totaal aantal banen in 2007 bedroeg 31,6 miljoen. Londen beschikt met 4,7 miljoen over de meeste banen van het Verenigd Koninkrijk; Noord-Ierland heeft de minste banen (843.000). De lonen liggen in Londen maar liefst 30% hoger dan in de rest van het Verenigd Koninkrijk. Toch verdient men in het hele land over het algemeen goed: de brutosalarissen in het Verenigd Koninkrijk zijn een van de hoogste van Europa.

De Verenigde Staten is de belangrijkste handelspartner van Groot-Brittannië. Andere belangrijke handelspartners zijn Duitsland, Frankrijk, Nederland, Ierland, België, Spanje en Italië. Belangrijke handelsproducten zijn machineonderdelen, motorvoertuigen, elektronica, papierproducten, kleding, voedsel en andere consumptiegoederen.

Groot-Brittannië is lid van EU maar heeft (nog) niet de euro ingevoerd. De munteenheid is de pond (GBP). Een pond is 100 pence.

Geografie en Klimaat

Groot-Brittannië omvat Engeland, Schotland en Wales. Het land wordt omgeven door verschillende zeeën: de Noordzee (in het oosten), het Kanaal (in het zuiden), de Ierse Zee (in het westen) en de Atlantische Oceaan (in het noorden en westen). De totale oppervlakte van Groot-Brittannië bedraagt ongeveer 230.000 km². Daarvan heeft Engeland een oppervlakte van ongeveer 130.400 km², Schotland van 78.800 km² en Wales van 20.800 km².

Engeland telt ongeveer 51 miljoen inwoners. Het land bestaat voornamelijk uit laagland. Het Pennisch Gebergte, de Yorkshiremoerassen, het gebergte van Cumbria en Cornwall zijn enkele gebieden die hoger liggen. De grootste rivier van Engeland is de Theems (336 km lang). Londen is de hoofdstad en tevens de dichtstbevolkte stad van Engeland. In wijken als Chelsea en Kensington wonen meer dan 13.000 inwoners per km2. Andere grote Engelse steden zijn Birmingham, Bradford, Liverpool, Leicester, Manchester en Wolverhampton.

Schotland telt iets meer dan 5 miljoen inwoners. Het is een van de dunst bevolkte gebieden van Europa. Ongeveer 80% van de Schotse bevolking is woonachtig in het centrale laagland (Central Belt) en in de industriesteden (Dundee, Edinburgh, Glasgow). Het noorden van Schotland wordt gekenmerkt door hoge bergen. De Schotse Hooglanden bestaan voornamelijk uit verlaten veen- en heidehoogvlakten. In Schotland bevindt zich de hoogste berg van Groot-Brittannië: de Ben Nevis (1344 m). Enkele grote Schotse steden zijn de hoofdstad Edinburgh, Aberdeen, Dundee, Glasgow, Inverness, Stirling en Perth.

Wales telt ongeveer 3 miljoen inwoners. Het zuidelijke deel van Wales is het meest dichtbevolkt. Hier zijn dan ook de grootste steden te vinden, zoals Cardiff (300.000 inwoners), Swansea (190.000), Newport (134.000), Rhondda (68.000) en Port Talbot. Het landschap van Wales is bergachtig (vooral in het noorden en midden van het land). De gebergten is het noorden van Wales worden Snowdonia genoemd. Dit gebied is uitgeroepen tot een nationaal park. Hier bevindt zich de hoogste berg van Wales: Snowdon (1085 meter). Het zuiden van Wales kenmerkt zich door boomloze heuvelruggen en langgerekte rivierdalen. Drie lange rivieren zijn de Dee, Severn en Wye.

Groot-Brittannië heeft een gematigd zeeklimaat. De winters zijn over het algemeen zacht en de zomers zijn koel. De gemiddelde temperatuur in de winter is vijf graden; de gemiddelde zomertemperatuur is vijftien graden. Neerslag valt het hele jaar door. In het westen van Groot-Brittannië valt de meeste neerslag. Ook in bergachtige gebieden (zoals in Wales en Schotland) kan het flink regenen. In de winter valt hier sneeuw. In het oosten van Groot-Brittannië valt de minste neerslag. De kanaaleilanden en de zuidkust zijn het zonnigst. De temperaturen liggen daar dan ook hoger.

Verkeer en Infrastructuur

Vooral de stedelijke, dichtbevolkte gebieden van Groot-Brittannië hebben een goed ontwikkeld wegennet. De Engelse hoofdstad Londen vormt de centrale schakel van waaruit tientallen autowegen naar andere steden en dorpen vertrekken. Er zijn A-wegen en B-wegen: A-wegen zijn moderne wegen tussen grote steden en B-wegen zijn kleine weggetjes in de afgelegen gebieden. Houdt er rekening mee dat men in Groot-Brittannië links rijdt!

Een voordelige manier van reizen door Groot-Brittannië is per bus. Bussen vertrekken vanuit elke grote en middelgrote stad naar vrijwel alle plaatsen van het land. Een busreis is comfortabel en u kunt zo veel van het land zien.

Groot-Brittannië heeft tevens een uitgebreid spoorwegennet en is zelfs per trein te bereiken via de Eurotunnel. De Eurotunnel loopt onder het Kanaal en verbindt de plaatsen Calais (Frankrijk) en Folkestone. Vanuit Londen vertrekken snelle treinen naar andere steden. Ook zijn er langzamere regionale treinen die naar andere plaatsen in het land rijden. Niet alleen Engeland, maar ook Schotland en Wales kunnen heel goed ontdekt worden per trein. U kunt een treinpas kopen waarmee u meerdere dagen achtereen kunt reizen (eerste of tweede klas).

Groot-Brittannië kan heel goed per vliegtuig bezocht worden. British Airways is de Engelse luchtvaartmaatschappij. Heathrow (in Londen) is de grootste luchthaven. Andere belangrijke luchthavens zijn London Gatwick Airport, Birmingham International Airport, Edinburgh Airport, Glasgow International Airport en Manchester Airport. Er zijn maar liefst 33 Britse luchthavens voor binnenlandse vluchten.

De Kanaaleilanden zijn per boot te bereiken. De boten vertrekken vanuit Poole, Weymouth en Portsmouth. De belangrijkste Britse havens bevinden zich in Londen, Liverpool, Manchester, Southampton en Newcastle-upon-Tyne.

Eten en drinken

Groot-Brittannië staat bekend om haar Engelse ontbijt. Dit is een stevig ontbijt met gebakken worstjes, bacon, eieren, toast met marmalade, witte bonen in tomatensaus, gegrilde tomaat en gebakken champignons. Bij het ontbijt wordt koffie of thee met een scheutje melk gedronken.

Een andere, typisch Engelse maaltijd is de ‘high tea’. Voor de Britse adel was dit altijd een belangrijk moment van de dag. Rond vier uur ’s middags wordt er thee gedronken waarbij vele kleine en lekkere hapjes geserveerd worden. Voorbeelden hiervan zijn muffins, scones, gebakjes, biscuits of sandwiches.

Verder zijn de Britse pubs ook wereldberoemd geworden. Een pub is niet weg te denken uit het leven van een Brit. Het is een plek waar je kan eten en drinken, maar waar je ook gewoon gezellig met z’n allen bij elkaar kunt zitten. In de pubs wordt vaak bier gedronken. Er bestaan drie verschillende soorten bier: lager, bitter en stout. Stout is het meest donkere bier en bovendien erg bitter van smaak. Je moet minimaal achttien jaar zijn om alcohol te mogen drinken.

Andere traditionele gerechten zijn Irish Stew (een schotel met runderlapjes, aardappel en wortel), ‘fish and chips’, lams-en beefgerechten en vele soorten hartige taarten. Vrijwel overal kunt u ook andere Europese gerechten bestellen zoals pasta’s en rijstschotels. Ook zijn er ‘Indian Take-Away’s’ te vinden. Hier kan Indiaas eten gegeten of afgehaald worden. Gewoonlijk is de fooi in restaurants bij de prijs inbegrepen.

Accommodatie

Groot-Brittannië beschikt over vele accommodatiemogelijkheden. Er zijn talrijke hotel, vakantiewoningen en appartementen. Hoewel er voldoende campings te vinden zijn, is dit voor veel toeristen geen gebruikelijke manier van overnachten. De campings zijn over het algemeen wel van goede kwaliteit. Vaak kiezen toeristen voor een bed-and-breakfast. Deze zijn relatief goedkoop en men komt ze overal tegen. Een typisch Engels ontbijtje is natuurlijk bij de prijs inbegrepen. Verder zijn er ook pensions waar men kan verblijven. Het verschil met een bed-and-breakfast is dat hier vaak het ontbijt niet bij inbegrepen is. In Schotland is het mogelijk om in kleine hutjes middenin een prachtige omgeving te overnachten. U kunt ook kiezen voor een unieke overnachting in een monumentale boerderij in Wales.

Tijdzone

Het Verenigd Koninkrijk heeft tijdzone GMT. In de zomer heeft het land tijdzone GMT +1. De zomertijd loopt van 26 maart tot 29 oktober.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Groot-Brittannië raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  British pound
 • Rijrichting
  Links
 • Max snelheid in de stad
  48 km/h
 • Max snelheid snelweg
  96 km/h
 • Taal
  Engels
 • Populaire autoklasse
  Compact

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • National Car Rental
 • Budget
 • Alamo
 • Athol Car Hire
 • FireFly Car Rental
 • Enterprise
 • Sixt
 • Avis
 • Europcar
 • Dollar Rent a Car
 • Thrifty
 • Hertz
 • Green Motion
 • Keddy By Europcar
 • Flizzr
 • Drivalia
 • InterRent
 • Easirent
 • SurPrice car rentals
 • City Inter-Rent
 • Fleet Rent a car
 • First Car
 • Apollo Car Rental
 • U-Save Auto Rental
 • Your Rent
 • Goldcar
 • City Car Rent a Car
 • McRent
 • ACE Rent A Car
 1. Home
 2. Autohuur Groot-Brittannië