• Klantbeoordelingen 8.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Nieuw-Zeeland

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Nieuw-Zeeland voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers.
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Nieuw-Zeeland

EasyTerra Autohuur Nieuw-Zeeland is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Autohuur aanbiedingen in Nieuw-Zeeland

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Nieuw-Zeeland

Autotype
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Personenbusje
SUV
Elektrisch

Wanneer een huurauto boeken in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Maart is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Maart is op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Maart is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Maart is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Maart is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Maart is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Maart is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Januari is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Maart is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. September is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Maart is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een sportauto huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een sportauto te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Maart is op deze bestemming de meest populaire maand om een sportauto te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een sedan huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. September is op deze bestemming de meest populaire maand om een sedan te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nieuw-Zeeland - Wanneer goedkoop een bestelbus huren?

Op deze bestemming (Nieuw-Zeeland) is mei de voordeligste maand om een bestelbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Maart is op deze bestemming de meest populaire maand om een bestelbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur Nieuw-Zeeland

Informatie locatie voor Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 101 ophaallocaties in Nieuw-Zeeland. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Introductie

Nieuw-Zeeland is het meest geïsoleerd gelegen land ter wereld en ligt in het zuidwesten van de Grote Oceaan. Het land staat bekend om haar prachtige en uitgestrekte landschappen. Er zijn helder blauwe meren, berggebieden met gletsjers, groene wouden, vulkanen en geisers, modderpoelen, watervallen en mooie stranden. De natuur biedt vele mogelijkheden voor iedereen om heerlijk tot rust te komen. Mensen die behoefte hebben aan meer spanning en avontuur zullen ook genieten in Nieuw-Zeeland. Men kan er raften, bergbeklimmen, fietsen, abseilen en nog veel meer. De inwoners van het land zijn vriendelijk en gastvrij.

Geschiedenis

Nieuw-Zeeland is historisch gezien het jongste land ter wereld. Het is slechts duizend jaar geleden dat de eerste bewoners zich hier vestigden. De Maori’s worden beschouwd als de eerste bewoners van het land. Toch bestaat het vermoeden dat het land al eerder door anderen bewoond werd, maar dit is nooit bewezen. Volgens vertellingen ontdekten zij het land toen ze vanaf hun geboorte-eiland Hawaiki (Polynesië) in kano’s vertrokken op zoek naar nieuw land.

De Maori’s leefden van de visvangst en de jacht. In de tijd van de Maori’s had Nieuw-Zeeland de naam ‘Aotearoa’. Volgens legenden kreeg het land deze naam van de zeevaarder Kupe toen hij aan kwam varen en de bewolking boven het land zag. ‘Aotearoa’ betekent dan ook ‘Het land van de grote witte wolk’.

Nieuw-Zeeland is officieel door de Nederlander Abel Tasman ontdekt. Hij vertrok in 1642 per schip op zoek naar het ‘Zuidland’, dat we nu kennen als Australië. Dit was een opdracht van de Nederlandse Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). In plaats van Australië kwam Tasman terecht op een onbekend eiland. Dit eiland wordt tegenwoordig Tasmanië genoemd. Tasman vaarde verder richting het oosten en zag de westkust van het huidige Nieuw-Zeeland. In het noorden van het land probeerde hij aan te leggen maar werd verdreven door vijandige Maori’s. Nadat de Maori’s enkele manschappen gedood hadden, verliet Tasman het land zonder aan wal te zijn geweest.

In 1769 slaagde de Britse ontdekkingsreiziger James Cook er wel in om voet aan wal te zetten en contact te leggen met de Maori’s. Cook eiste het gebied op als kolonie voor Engeland. Vele schepen vertrokken vanuit Europa om in Nieuw-Zeeland handel te drijven. Er ontstond onenigheid tussen de oorspronkelijk bewoners en de Europese nieuwkomers. In 1840 werd het Verdrag van Waitangi ondertekend waarin officieel gemaakt werd dat Nieuw-Zeeland een zelfstandige Britse kolonie was.

Tot op de dag van vandaag beweren de Maori’s dat het land nog steeds aan hen toebehoord. Er kwam dan ook geen einde aan de confrontaties tussen de Maori’s en de kolonisten. Er volgde een tijd van bloederige conflicten. Toch gingen de Britten door met de kolonisatie van Nieuw-Zeeland. In 1840 werd hiertoe de New Zealand Company opgericht. Er kwamen vaste prijzen voor de grond en de opbrengst werd gebruikt voor de overtocht van Europeanen naar Nieuw-Zeeland.

In 1846 werd het land in verschillende provincies verdeeld met elk een eigen gouverneur. Er kwam een systeem dat elke provincie liet functioneren als zelfstandige kleine staten. In 1865 werd Wellington de hoofdstad van het land. In 1893 kregen vrouwen in Nieuw-Zeeland het recht om te stemmen. Nieuw-Zeeland was het eerste land waar dit mogelijk werd. In Engeland kregen vrouwen dit recht pas 25 jaar later. Nieuw-Zeeland werd een autonoom deel van Engeland.

Tijdens beide wereldoorlogen vochten vele militairen uit Nieuw-Zeeland mee met de Britten. In 1947 werd het land onafhankelijk. De eerste jaren na de onafhankelijkheid bleef Nieuw-Zeeland nauw verbonden met Engeland, maar al snel werd het land omgebouwd tot een zelfstandige industriële natie met een vrijemarkteconomie. De afgelopen jaren is er veel grond aan de Maori’s teruggegeven en hun cultuur wordt tegenwoordig als belangrijk onderdeel van de identiteit van Nieuw-Zeeland beschouwd.

Samenleving en cultuur

Er wonen bijna vier miljoen mensen in Nieuw-Zeeland. Maar liefst 75% van hen is van Europese afkomst (voornamelijk uit Engeland). De bewoners van Nieuw-Zeeland worden ook wel kiwi’s genoemd. Iets meer dan 10% is Maori en ongeveer 5% is Polynesisch. Ook wonen er veel Aziaten in Nieuw-Zeeland. Driekwart van de bevolking woont op het Noordereiland. De meerderheid woont in of rond de grote steden.

De meeste inwoners van Nieuw-Zeeland zijn aanhangers van het christendom. Er zijn Anglicaanse, Presbyteriaanse en Rooms-katholieke kerken. Verder kom je er Protestantse, Methodistische en Mormoonse kerken tegen en ook wonen er Islamieten, Joden, Hindoes en Boeddhisten. Vele Maori’s hangen hun eigen christelijke geloof aan: Ratana en Ringatu.

Er zijn twee officiële talen in Nieuw-Zeeland: Engels en Maori. Engels is de voertaal en deze taal heeft in Nieuw-Zeeland haar eigen accent gekregen. De klinkers worden daarbij op een platte manier uitgesproken. Ook zijn er woorden en namen toegevoegd. De Maori-taal is jarenlang nauwelijks gebruikt maar de laatste tijd is er weer meer aandacht voor. Op verschillende scholen worden zelfs Maori-lessen gegeven. Het alfabet kent slechts vijftien letters.

De cultuur van Nieuw-Zeeland is een mengvorm van de Engelse cultuur met de Maori-cultuur. De inwoners van het land hebben sport hoog in het vaandel staan. Nieuw-Zeelanders zijn een sportief volk waarvan maar liefst 80% zelf een sport beoefent. Rugby is de meest populaire sport, gevolgd door cricket en golf. Het landschap biedt ook veel mogelijkheden voor watersport zoals zeilen, surfen en vissen. Ook houdt men wel van avontuurlijke sporten. Bergbeklimmen, abseilen, raften of paragliden: niets is te gevaarlijk voor een echte kiwi!

De inwoners van Nieuw-Zeeland zijn over het algemeen vriendelijke mensen die open staan voor verschillende culturen. Ze houden van een biertje drinken in de plaatselijke kroeg. Het land staat zelfs in de top drie van meest bierconsumerende landen. Het land staat verder bekend om de Maori-kunst: indrukwekkende siersnijwerken, bijzondere tatoeages en veel dans en zang.

Politieke Situatie

Nieuw-Zeeland heeft een parlementaire democratie maar is tegelijkertijd een constitutionele monarchie. De Britse Koningin Elisabeth II is het staatshoofd van het land. De koningin wordt vertegenwoordigd door de gouverneur-generaal. Deze wordt voor een periode van vijf jaar benoemd. Nieuw-Zeeland heeft geen geschreven grondwet. De staatsinrichting is vastgelegd in gerechtelijke uitspraken.

Het parlement bestaat uit één kamer, Het Huis van Afgevaardigden, en telt 120 leden. In statuten is vastgelegd dat vijf leden van het parlement Maori’s moeten zijn. Uit de 120 leden worden vervolgens 20 ministers gekozen die samen het kabinet vormen. De minister-president is de leider van het kabinet. Het kabinet heeft samen met de gouverneur-generaal de uitvoerende macht in handen. De wetgevende macht wordt gevormd door de gouverneur-generaal en het parlement.

Elke drie jaar worden de leden van het parlement gekozen. De helft daarvan worden door middel van verkiezingen gekozen en de andere helft door middel van partijlijsten. Iedereen die achttien jaar of ouder is, mag stemmen. Er worden twee stemmen uitgebracht: één stem op een partij en één stem op een persoon.

Sinds 1999 is Helen Clark (van de centrumlinkse Labour-partij) de minister-president. Momenteel zijn er zeven partijen in de regering vertegenwoordigd. De gouverneur-generaal van het land is Anand Satyanand (sinds 2007). Nieuw-Zeeland is lid van het Gemenebest van Naties (Commonwealth of Nations), de Verenigde Naties, APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation), OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development) en ANZUS Australië, New Zealand, United States Security Treaty).

Economie

De economie van Nieuw-Zeeland is sterk gericht op de import en export van goederen. Meer dan de helft van de totale oppervlakte van Nieuw-Zeeland wordt voor de landbouw gebruikt. Exportgoederen zijn dan ook voornamelijk landbouwproducten zoals wol, vlees en zuivel. De agrarische sector zorgt voor meer dan 50% van de totale opbrengst van exportproducten. Voorbeelden van belangrijke import producten zijn machines, voertuigen en elektronica. Belangrijke handelspartners zijn Australië, de Verenigde Staten en Japan. Door middel van waterkracht- en geothermische centrales voorziet het land in haar eigen behoeften aan energie.

Twee andere sectoren die steeds belangrijker worden voor de economie zijn de filmindustrie en het toerisme. De prachtige natuur en uitgestrekte landschappen bieden vele mogelijkheden voor het opnemen van films. Een bekend voorbeeld is de ‘Lord of the Rings’-trilogie die (gedeeltelijk) in Nieuw-Zeeland opgenomen is. Elk jaar trekt het land ook meer en meer toeristen. Nieuw-Zeeland houdt daarbij oog voor de natuur. In 1991 werd een wet aangenomen die iedereen (dus ook toeristen) verplicht om goed om te gaan met het milieu: de ‘Resource Management Act’.

Sinds 1967 is de munteenheid van Nieuw-Zeeland de dollar (NZD). Deze dollar staat ook wel bekend als de ‘kiwi-dollar’. Een Nieuw-Zeelandse dollar is ongeveer 55 eurocent waard.

Geografie en Klimaat

Nieuw-Zeeland is het meest geïsoleerd gelegen land ter wereld. Australië is het land dat er het meest dichtbij ligt. Deze afstand is alsnog 2000 km. Nieuw-Zeeland bestaat uit twee delen: het Noordereiland en het Zuidereiland. Straat Cook (vernoemd naar James Cook) is de zeestraat die de twee eilanden van elkaar scheidt. De totale oppervlakte van het land is ongeveer 268.000 km².

Ondanks dat het Noordereiland een stuk kleiner is dan het Zuidereiland, woont hier maar liefst driekwart van de bevolking. De stad Auckland heeft ruim één miljoen inwoners. De hoofdstad van het land, Wellington, volgt met bijna 350.000 inwoners. Andere grote steden op het Noordereiland zijn Taupo, Gisborne, Rotorua, Coromandel, Hamilton, Napier, Hastings en New Plymouth. Het Noordereiland heeft een totale oppervlakte van 114453 km². Er bevinden zich op dit eiland vele vulkanen, geisers en warmwaterbronnen.

Het Zuidereiland heeft een totale oppervlakte van 150.718 km². De Zuidelijke Alpen vormen op dit eiland de natuurlijke scheiding tussen de west- en de oostkust. Met een hoogte van 3754 meter is de Mount Cook de top van dit gebergte. De grootste stad op het Zuidereiland is Christchurch met 335.000 inwoners. Andere grote steden zijn Dunedin, Invercargill, Greymouth, Nelson, Queenstown en Wanaka. Het Zuidereiland heeft geen vulkanen, maar wel fjorden en gletsjers. De meeste fjorden vindt men in de regio Fiordland (in het zuidwesten).

In de meeste delen van Nieuw-Zeeland heerst een gematigd zeeklimaat. De winters zijn zacht en de zomers zijn warm. Regen valt het hele jaar door. De temperatuur ligt op het Noordereiland hoger dan op het Zuidereiland. In de bergachtige gebieden, zoals de Zuidelijke Alpen, heerst een subpolair klimaat. De temperatuur ligt hier laag en er valt veel sneeuw. De Zuidelijke Alpen zorgen tevens voor verschil in neerslag. In het westen is het een stuk natter dan in het oosten van het Zuidereiland. In Nieuw-Zeeland loopt de zomer van december tot februari. Juni, juli en augustus zijn de wintermaanden.

Verkeer en Infrastructuur

Het is mogelijk om in Nieuw-Zeeland met het openbaar vervoer te reizen. Tussen grote steden en toeristische gebieden rijden zowel bussen als treinen. Het spoorwegennet is echter niet erg uitgebreid vanwege het heuvelachtige landschap. Er zijn vier vaste treinroutes die grote steden met elkaar verbinden: Auckland-Rotorua-Tauranga-Wellington, Wellington-Napier, Picton-Christchurch en Christchurch-Greymouth/Invercargill. Het voordeel van reizen met de trein is dat er niet vaak gestopt wordt en de treinen hebben vaak een comfortabel interieur.

Voor het afleggen van grote afstanden kan ook gekozen worden voor het reizen per bus. Twee grote busmaatschappijen zijn InterCity en Newmans Coachlines. Het is mogelijk om een buspas te kopen wanneer u meerdere busreizen wilt maken. Dit is dan uiteindelijk goedkoper.

De scheepvaart is erg belangrijk voor Nieuw-Zeeland. Er zijn grote havens voor het vrachtvervoer maar er zijn ook veerdiensten voor kleinere afstanden. De belangrijkste havens bevinden zich in Whangarei, Wellington, Auckland, Picton, Lyttelton en Tauranga. De overtocht van het Noordereiland (vanuit Picton) naar het Zuidereiland (Wellington) kan per veerboot gemaakt worden. Deze overtocht wordt verzorgd door Interislander Ferry. Ook vanuit andere plaatsen, zoals Bay of Islands, Rawene en Invercargill, vertrekken veerboten.

Grote afstanden kunnen goed met het vliegtuig overbrugd worden. Air New Zealand is de grootste luchtvaartmaatschappij. Deze maatschappij verzorgt zowel nationale als internationale vluchten. Internationale luchthavens zijn er in Auckland, Christchurchen Wellington. Andere (nationale) luchtvaartmaatschappijen zijn Origin Pacific en Virgin Blue. Vluchten via deze maatschappij zijn vaak goedkoper maar moeten wel op tijd geboekt worden.

Nieuw-Zeeland kan ook heel goed per camper of auto verkend worden. Met de auto kunnen zelfs de afgelegen gebieden bereikt worden en het geeft een enorm gevoel van vrijheid. Het totale wegennet bedraagt ongeveer 93.130 km en is over het algemeen in goede staat. Buiten de grote steden kunnen de wegen erg rustig zijn en het is dan ook verstandig om voldoende benzine mee te nemen. In Nieuw-Zeeland wordt aan de linkerkant van de weg gereden. De maximum snelheid buiten de bebouwde kom is 100 km/u.

Eten en Drinken

De ‘kiwi-keuken’ kent vooral Britse invloeden. Zo is ‘fish & chips’ een van de nationale gerechten van het land. Ook worden er veel sandwiches en hartige taarten (quiche) gegeten. Het ontbijt van de inwoners van Nieuw-Zeeland is gelijk aan het Engelse ontbijt: gebakken eieren met spek of toast met marmelade. Dankzij de veeteelt in het land wordt er veel vlees gegeten. Vooral lamsvlees is populair. Ook kent de keuken een verscheidenheid aan gerechten met vis en zeevruchten.

Door de komst van de immigranten zijn er ook gerechten uit veel andere landen te vinden. In de grote steden komen steeds meer Aziatische en Polynesische eetgelegenheden. Ook houdt men in Nieuw-Zeeland van groente en fruit. Niet alleen kiwi’s, maar ook aardbeien, perziken en kersen worden veel gegeten. De Maori’s hebben hun eigen traditionele bereidingswijze van voedsel. Dit wordt ‘hangi’ genoemd: in warme stoomputten worden groente, vlees en vis gestoomd.

Nieuw-Zeeland heeft geen overvloed aan restaurants. Inwoners van het land geven namelijk de voorkeur aan een snelle hap in een hamburgerrestaurant, snackbar of café. Zowel in Australië als in Nieuw-Zeeland vindt men de ‘Bring Your Own’-restaurants. In deze restaurants mag je zelf je eigen drank meenemen. Een fooi geven is niet verplicht maar wel gebruikelijk. Het wordt ook zeker gewaardeerd.

Niew-Zeelanders staan bekend om hun bierconsumptie. Nationale biersoorten zijn Lion Red, Steinlager en DB Draught. In de grote steden bevinden zich vele pubs. Hier komt men na het werk vaak even een biertje drinken. Overdag wordt er vooral thee gedronken. Net als de Engelsen drinken Nieuw-Zeelanders hun thee vaak met een scheutje melk. De laatste jaren wordt wijn ook steeds populairder. Het klimaat in het binnenland leent zich goed voor de wijnbouw. Bekende wijngebieden zijn Hawke’s Bay en Martinborough (op het Noordereiland) en Wairau Valley en Waipara Valley (op het Zuidereiland).

Tijdzone

Nieuw-Zeeland ligt in de tijdzone GMT +12. Het gehele land bevindt zich in één tijdzone. Op de eerste zondag van oktober wordt de klok een uur vooruit gezet (wintertijd). Op de derde zondag van maart wordt de klok weer een uur terug gezet (zomertijd).

Accommodatie

Hotels in Nieuw-Zeeland zijn meestal standaard ingericht. Comfortabel en goed, maar vaak niet erg speciaal. De grotere en luxe hotels bevinden zich voornamelijk in de grote steden. Ook zijn er luxe ‘lodges’ in natuurparken waar men kan overnachten. Deze bevinden zich vaak aan een meer, rivier of strand. De service is hier uitstekend, maar het is geen goedkope manier van overnachten. Veel toeristen kiezen voor andere opties. Er zijn door het hele land campings te vinden op de meest bijzondere locaties. Het is mogelijk om hier een tentje op te zetten, maar meestal worden er op de campings ‘cabins’ of kleine appartementjes gehuurd. Ook trekken toeristen per camper het land door. Met de camper kan op een camping overnacht worden, maar ook gewoon in de vrije natuur. Tot slot slapen veel reizigers - voornamelijk jongeren - in hostels. Het aanbod is groot en verspreid over het hele land. De meeste hostels in Nieuw-Zeeland zijn comfortabel, schoon en relatief goedkoop.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Nieuw-Zeeland raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  New Zealand dollar
 • Rijrichting
  Links
 • Max snelheid in de stad
  50 km/h
 • Max snelheid snelweg
  100 km/h
 • Taal
  Engels, Māori
 • Populaire autoklasse
  SUV

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • Ezi-Rent Car Hire
 • Europcar
 • Enterprise
 • Hertz
 • Thrifty
 • Budget
 • Avis
 • Alamo
 • Dollar Rent a Car
 • Sixt
 • East Coast Car Rentals
 • Keddy By Europcar
 • Ace Rental Cars
 • Go Rent
 • Bargain Car Rentals
 • Autounion Car Rental
 • Smart Rent
 • KEA Campers
 • Carwiz rent a car
 • United rent a car
 • SurPrice car rentals
 • Alpha Car Hire
 • Drive On Holidays
 • FireFly Car Rental
 • NÜ Car Rentals
 • Apollo Car Rental
 • National Car Rental
 1. Home
 2. Autohuur Nieuw-Zeeland