• Klantbeoordelingen 8.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Hongarije

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Hongarije voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Hongarije

EasyTerra Autohuur Hongarije is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Autohuur aanbiedingen in Hongarije

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Hongarije

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
Cabrio
SUV
Elektrisch

Recente reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.5/10 uit 3779 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Hongarije

Hongarije - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Hongarije) is januari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Hongarije - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Hongarije) is januari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming (Hongarije) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Hongarije - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Hongarije) is februari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Hongarije - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Hongarije) is januari de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Hongarije - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Hongarije) is februari de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Hongarije - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Hongarije) is februari de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Hongarije - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Hongarije) is februari de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Hongarije - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Hongarije) is februari de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Hongarije - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Hongarije) is januari de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Hongarije - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Hongarije) is februari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Hongarije - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Hongarije) is februari de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur Hongarije

Informatie locatie voor Hongarije

Hongarije ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 12 ophaallocaties in Hongarije. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Introductie

Hongarije is een populaire vakantiebestemming in het midden van Europa. Vooral de prachtige stad Boedapest en het grote Balatonmeer zijn echte toeristische trekpleisters. Maar Hongarije heeft veel meer te bieden. De natuur is vrijwel ongerept, er zijn veel nationale parken en het land beschikt over nostalgische, kleine dorpen. De laagvlakte met de vele meren staat bekend om de rust en de ruimte. U kunt fietsen, wandelen, zwemmen of met de auto het land verkennen. De mensen zijn vriendelijk en het klimaat is zeer aangenaam.

Geschiedenis

De Hongaren kwamen aan het eind van de negende eeuw Europa binnen. Het volk vestigde zich op de Pannonische vlakte. Deze vlakte omslaat een groter gebied dan het huidige Hongarije. Stefan de Heilige was de eerste koning van Hongarije. Hij werd in het jaar 1000 door de paus gekroond.

Daarna volgden vele jaren waarin Hongarije haar macht probeerde uit te breiden maar ook haar landsgrenzen moest verdedigen. Delen van Kroatië, Bosnië en Dalmatië werden veroverd en zo werd Hongarije een grootmacht. In 1241 werd het land aangevallen door de Mongolen. Als gevolg hiervan raakte Hongarije verzwakt. Nadat het Mongoolse leger zich gedwongen zag om terug te trekken, bouwde Koning Béla IV verschillende vestingen langs de grenzen.

In de vijftiende eeuw bloeide het Hongaarse rijk op. In deze periode regeerde de renaissancevorst Mátyás Hunyadi. Mátyás wist verschillende landen bij Hongarije te voegen en zorgde ervoor dat de Turkse aanvallen uitbleven.

Niet iedereen profiteerde van de economische groei. De boeren waren arm en in 1541 brak de Hongaarse Boerenoorlog uit. De adel reageerde hier meedogenloos op. In 1526 verloor het Hongaarse leger van de Turken. Hongarije raakte verdeeld: het middendeel was in handen van de Turken en Oostenrijk regeerde in het noorden en westen. Alleen het gebied Zevenburgen, in het oosten van het land, wist haar autonomie te behouden

.

Er volgde een machtsstrijd tussen de Turken en de Oostenrijkse Habsburgers. Na een nederlaag aan de kant van de Turken in 1683 was heel het Hongaarse Rijk in 1699 in handen van de Habsburgers. Na verschillende mislukte pogingen om de macht terug te winnen, kreeg Hongarije pas weer in 1867 een eigen regering. Het land kreeg dezelfde status als Oostenrijk. De nieuwe Hongaarse regering vestigde zich in de hoofdstad Buda.

In de Eerste Wereldoorlog vocht Hongarije mee aan de kant van Oostenrijk. Na het verliezen van de oorlog heerste er chaos in het land. Mihály Károlyi richtte toen de Nationale Raad op. In 1918 werd Hongarije tot onafhankelijke republiek uitgeroepen en Károlyi werd president. Het parlement kwam echter snel tot val en de communisten grepen de macht. In 1919 werd het land een ‘Radenrepubliek’ (naar het voorbeeld van de Sovjet-Unie). Bij het Verdrag van Trianon (1920) verloor Hongarije grote gebieden aan de geallieerden. De monarchie werd hersteld, maar dit keer was er geen koning. Admiraal Miklós Horthy kreeg de leiding.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wilde Hongarije in eerste instantie neutraal blijven. Toch bezette Duitsland het land in 1944 en vele joden werden vermoord. De Sovjet-Unie schoot Hongarije te hulp maar bleek op machtsuitbreiding uit te zijn. De communisten namen de leiding. In 1946 werd Hongarije opnieuw een republiek en trad toe tot het Warschau-pact en de COMECON (tegenhangers van de NAVO en de EEG).

De Hongaren kwamen in opstand tegen het communisme maar toch bleef de leiding in handen van de Sovjets. Vele Hongaren vluchtten weg; anderen werden gevangen genomen en vermoord. Pas in 1968 werden de eerste hervormingen doorgevoerd onder leiding van Kádár. Hongarije werd een stabiel land. In de jaren tachtig werden meer hervormingen doorgevoerd. In 1989 werd Hongarije een democratische republiek. Een jaar later kwamen er voor het eerst democratische partijen in de regering. In 1997 trad het land toe tot de NAVO en in 2004 werd Hongarije lid van de EU.

Samenleving en Cultuur

Hongarije heeft meer dan 10 miljoen inwoners. Maar liefst 98% van de bevolking is Hongaars. De grootste minderheid wordt gevormd door de Roma. Dit is een nomadisch volk (zigeuners). Andere minderheidsgroepen zijn Duitsers, Slowaken, Serven, Kroaten en Roemenen. Ook wonen er veel Hongaren in de buurlanden Roemenië, Slowakije, Oekraïne en Servië. Meer dan de helft van de bevolking woont in steden. De hoofdstad Boedapest telt ongeveer twee miljoen inwoners.

Het grootste deel van de Hongaarse bevolking (circa 64%) is rooms-katholiek. Ongeveer 2,5 miljoen inwoners zijn protestants. Daarnaast zijn er onder andere calvinistische, lutherse en orthodoxe gemeenschappen.

De officiële taal is het Hongaars. Deze taal behoort tot de Finoegrische talen (zoals de talen in Finland, Estland en Lapland). De minderheden spreken vaak twee talen: het Hongaars en hun eigen oorspronkelijke taal.

De Hongaarse muziek kenmerkt zich door het gebruik van de viool. Hongarije is verder bekend om haar zigeunermuziek. De Hongaarse klederdracht is kleurrijk en versierd met borduurmotieven. Hongaren kunnen prachtige borduurwerken, potten, muur- en plafondschilderingen, en houtsnijwerken maken. Hongaren zijn over het algemeen vriendelijk en gastvrij.

Politieke situatie

Hongarije is sinds 1989 een parlementaire democratie. De president is het staatshoofd. Sinds 2005 is László Sólyom de president van Hongarije. De president wordt om de vijf jaar door het parlement gekozen. Zijn functie is voornamelijk ceremonieel.

De hoogste wetgevende macht is in handen van het parlement, dat geleid wordt door de premier. Het parlement wordt om de vier jaar herkozen en bestaat uit 386 leden. De uitvoerende macht ligt bij het kabinet. Het kabinet, dat gevormd wordt door 21 leden, wordt gecontroleerd door het parlement. De premier van Hongarije is Ferenc Gyurcsány (sinds 2004). Zijn macht is groot: hij adviseert het parlement over geschikte kandidaat-ministers en hij mag bovendien ministers ontslaan.

Alle Hongaarse inwoners van achttien jaar en ouder hebben stemrecht. De verkiezingen vinden plaats volgens een gemengd systeem waarbij de kiezer zowel zijn stem uitbrengt op een districtvertegenwoordiger als op een partij. In het parlement is plaats voor 176 volksvertegenwoordigers. De overige 210 zetels gaan naar de verschillende partijen (door middel van een systeem van evenredige vertegenwoordiging).

Economie

Sinds 1989 is de Hongaarse economie een sociale markteconomie. Dankzij de buitenlandse investeringen door particuliere ondernemingen heeft de economie van Hongarije zich kunnen ontwikkelen. De relatief lage salarissen en het hoge opleidingsniveau maken Hongarije tot een aantrekkelijk land voor buitenlandse ondernemingen om zich te vestigen.

Hongarije heeft te kampen met een groot overheidstekort. Het land wil maatregelen doorvoeren om te kunnen bezuinigen. Dankzij de staatsschuld en het begrotingstekort zal Hongarije in 2010 waarschijnlijk niet de Forint (munteenheid van Hongarije) kunnen omwisselen voor de euro.

De meeste Hongaren zijn werkzaam in de dienstensector. De industriesector is tevens groot. De landbouwsector is echter klein; minder dan 5% van het BNP wordt gerealiseerd door de landbouw. De belangrijkste landbouwproducten zijn granen, maïs, rijst, groenten en fruit. De industriesector van Hongarije groeit snel. Het land heeft een gunstige ligging om producten te exporteren en bovendien is de arbeidsmarkt goed geschoold. Hoewel de meeste industrie rondom Boedapest gevestigd is, zijn er meer belangrijke industriegebieden. Voorbeelden daarvan zijn Borsod, Gyöngyös en Dorog-Tokod.

De belangrijkste handelspartner van Hongarije is de EU. Het land exporteert vooral fabrikaten, machines en transportuitrustingen. Belangrijke importproducten zijn machines, transportmaterieel, energie en fabrieksuitrustingen. Hongarije handelt het meest met Duitsland.

Hongarije heeft zich de afgelopen jaren bezig gehouden met de privatisering van bedrijven. De invloed van de overheid was erg groot. Internationale organisaties hebben druk uitgeoefend op de Hongaarse overheid om grote staatsbedrijven te privatiseren.

De Hongaarse Forint (HUF) is het wettige betaalmiddel in Hongarije. 1 euro is ongeveer 246 HUF.

Geografie en Klimaat

Hongarije ligt in het midden van Europa. Buurlanden zijn Slowakije (in het noorden), Oekraïne (in het noordoosten), Roemenië (in het oosten), Servië (in het zuiden), Kroatië en Slovenië (in het westen) en Oostenrijk (in het noordwesten). De totale oppervlakte van het land bedraagt ongeveer 93.000 km2. Boedapest is de hoofdstad van het land. Debrecen is daarna de grootste stad met 200.000 inwoners. Andere grote steden zijn Pecs, Sopron en Szeged.

Hongarije bestaat voor een groot deel uit laagvlakte. De Grote Hongaarse Laagvlakte ligt in het zuiden en oosten van het land. De grenzen van de laagvlakte worden gevormd door de Donau, de rivier die vanuit het noorden naar het zuiden het land doorsteekt, en het hooggebergte Karpaten. Het noorden van het land wordt gevormd door het Noord-Hongaars middelgebergte. Het centrale gebergte van dit gebied is de Mátra, waar zich de hoogste berg van Hongarije bevindt: de Kékes (1015 meter). Het deel ten westen van de Donau wordt Transdanubië genoemd. Dit is een vruchtbaar gebied en bestaat uit laagvlaktes en heuvels. In het midden van Transdanubië ligt het toeristische Balatonmeer. Met een totale oppervlakte van maar liefst 592 km2 is dit meer het grootste van Europa. Ten noorden van het Balatonmeer bevinden zich verschillende gebergten. Het Bakonygebergte is een heuvelgebied dat daar de grootste oppervlakte beslaat. Ten noordwesten van dit gebergte ligt de Kleine Laagvlakte. Dit gebied wordt doorsneden door verschillende rivieren.

Hongarije heeft een landklimaat dat zich kenmerkt door koude, natte winters en warme zomers. Juli is met een gemiddelde temperatuur van 23 graden Celsius de warmste maand. Januari is de koudste maand en heeft een gemiddelde temperatuur van rond het vriespunt. Hongarije heeft veel zonuren en bovendien valt er redelijk weinig neerslag. Dit kan echter wel verschillen door Atlantische invloeden. In september valt de minste neerslag en is daarom een geschikte maand om het land te bezoeken. In mei valt de meeste neerslag.

Verkeer en Infrastructuur

De infrastructuur in Hongarije is nog niet overal even goed ontwikkeld. Toch speelt de infrastructuur wel een belangrijke rol voor het land. Vanwege haar centrale positie is Hongarije een belangrijk transport- en distributiecentrum. Het land telt ongeveer 160.000 km aan wegen. In de toekomst moet het wegennet uitgebreid worden. Het grootste deel van het wegennet bestaat uit tweebaanswegen die dorpen en steden met elkaar verbinden.

Het spoorwegennet heeft een totale lengte van bijna 8000 km en is in handen van de Hongaarse staatsspoorwegen (MAV). De spoorwegen verbinden verschillende grote steden met Boedapest als centrum. Er is ook een sneltrein (HÉV) die de voorsteden van Boedapest met elkaar verbindt.

In de grote steden is het openbaar vervoer over het algemeen uitgebreid. Er rijden bussen, treinen en metro’s. Kaartjes zijn te koop bij een kiosk. Een kaartje voor een internationale busreis kan in de bus zelf gekocht worden.

Vrijwel alle internationale vluchten vliegen op Boedapest Ferihegy Airport. De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Málev verzorgt de internationale vluchten van en naar Boedapest. De luchthaven ligt op ongeveer 24 km afstand van de stad zelf. Er zijn mogelijkheden om met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld te reizen maar het is het makkelijkst om een Airport Minibus te bestellen in de aankomsthal. Het binnenlandse luchtverkeer niet zo uitgebreid. Regionale luchthavens bevinden zich onder andere in Debrecen, Sarmallek en Héviz.

Eten en Drinken

De Hongaarse keuken is beïnvloed door de verschillende volken die het land bewoond hebben. Men spreekt ook wel over een ‘typische boerenkeuken’. Hongaarse gerechten worden vaak bereid met paprika en tomaat. Deze worden gebruikt bij het garneren en het op smaak brengen van het eten. Ook knoflook, aardappelen en uien zijn bekende ingrediënten. Goulash wordt gezien als het nationale gerecht van Hongarije. Dit is een dikke soep met rundvlees, ui en paprika. Ook staat Hongarije bekend om lekkere vissoep. Hongaarse gerechten zijn over het algemeen lekker, gezond en voedzaam.

De grote steden in Hongarije beschikken over talloze grote en kleine restaurants. Prijzen kunnen uiteenlopen maar relatief gezien is Hongarije geen duur land om uit eten te gaan. Een étterem is een restaurant waar u Hongaarse en internationale gerechten kunt eten. Een csárda is een folkloristisch restaurant. Hier worden lokale specialiteiten geserveerd.

Hongaren zijn echte wijnliefhebbers. Het land telt vijftien wijnbouwgebieden. Bekende wijnen zijn de Tokaji (uit de omgeving van Tokaj) en de wijnen van Badacsony (aan het Balatonmeer). Budafok, een voorstad van Boedapest, is het centrum voor de wijnhandel. Hier komen ook de Hongaarse champagnes vandaan.

Het kraanwater in Hongarije is niet drinkbaar. Het is verstandig om mineraalwater in de supermarkten te kopen.

Accommodatie

Hongarije is een populair vakantieland. Sinds de val van het communisme is het aantal toeristen dat jaarlijks Hongarije bezoekt enorm gestegen. De afgelopen jaren zijn er investeringen gedaan om ervoor te zorgen dat het toerisme kan blijven groeien. Het land biedt vele hotels, vakantiehuizen en campings. Hotels variëren in prijs en kwaliteit. In grote steden als Boedapest bevinden zich zeer luxe hotels. Ontbijt is vrijwel altijd bij de prijs inbegrepen. Verder vindt u meer dan 200 campings, verspreid door het hele land. De campings zijn over het algemeen niet duur. Rondom het populaire Balatonmeer bent u op de campings wel meer geld kwijt voor een overnachting. Mocht u meer geïnteresseerd zijn in vakantiewoningen of appartementen, dan bent u in Hongarije aan het goede adres. Zelfs in de kleinste plaatsen worden appartementjes aangeboden. Op veel plaatsen staan borden langs de weg die aangeven dat er appartementen beschikbaar zijn. Tot slot zijn er (vooral in de toeristische gebieden) ook mogelijkheden om in pensions te overnachten. De pensions zijn vaak nieuw en schoon. Bovendien zit er meestal ook een bar of restaurant bij.

Tijdzone

Hongarije heeft een tijdzone van GMT +1. Dit is de Central European Time (CET). In maart wordt de klok een uur vooruit gezet.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Hongarije raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Hungarian forint
 • Rijrichting
  Rechts
 • Max snelheid in de stad
  50 km/h
 • Max snelheid snelweg
  90 km/h
 • Taal
  Hongaars
 • Populaire autoklasse
  Economy

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • Alamo
 • U-Save Auto Rental
 • Klass Wagen
 • Hertz
 • Enterprise
 • Avis
 • Budget
 • Thrifty
 • Europcar
 • Sixt
 • Flizzr
 • Carwiz rent a car
 • Buchbinder
 • Green Motion
 • Global Rent a Car
 • Megadrive
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Autonom
 • Fleet Rent a car
 • ORYX Rent A Car
 • Keddy By Europcar
 • Active Car Rental
 • Your Rent
 • National Car Rental
 1. Home
 2. Autohuur Hongarije