• Klantbeoordelingen 8.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Finland

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Finland voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers.
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Finland

EasyTerra Autohuur Finland is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Autohuur aanbiedingen in Finland

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Finland

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
Cabrio
SUV
Elektrisch

Recente reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.5/10 uit 3651 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Finland

Finland - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Finland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Finland - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Finland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (Finland) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Finland - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Finland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Finland - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Finland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Finland - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Finland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Finland - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Finland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Finland - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Finland) is mei de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Finland - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Finland) is mei de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Finland - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Finland) is september de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Finland - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Finland) is mei de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Finland - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Finland) is mei de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Finland - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Finland) is mei de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur Finland

Informatie locatie voor Finland

Finland ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 60 ophaallocaties in Finland. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Introductie

Finland is het land van de duizend meren. Het is niet alleen een van noordelijkste staten van Europa; Finland mag zich ook tot een van de rijkste Europese landen rekenen. Het land grenst in het noorden aan Noorwegen, in het oosten aan Rusland en in het westen aan Zweden. Het land is bekend om de bijna twee miljoen sauna’s die de ruim vijf miljoen inwoners hebben. Men houdt er dus wel van een lekker zweetbad!

Geschiedenis

Het gebied dat we nu als Finland kennen, is sinds 8500 voor Christus bewoond. De eerste bewoners leefden voornamelijk van vissen en jagen. Zweden en Rusland hebben een belangrijke rol gespeeld in de meer recente geschiedenis van Finland. Van 1200 tot 1809 hoorde het land bij het Zweedse Koninkrijk. Van 1809 tot 1917 maakte het huidige Finland deel uit van het Russische Koninkrijk. De autonome Finse staat kreeg de naam ‘Grootvorstendom Finland’.

In die periode ontwikkelden zich nationalistische gevoelens onder de Finse bevolking. De Finse taal werd een nationale taal die niet langer slechts door het boerenvolk gesproken werd. Sinds 1892 is de taal naast Zweeds een officiële taal in het Finse autonome gebied. Rusland bleef proberen invloed uit te oefenen op Finland, maar kon niet voorkomen dat het land zich in 1917 onafhankelijk verklaarde. Dit gebeurde na de Februarirevolutie waarbij de tsaar in Rusland afstand deed van de troon. Rusland erkende de onafhankelijkheid, maar dankzij burgeroorlogen in beide landen was de situatie nog steeds complex.

Na de burgeroorlog tussen de “Witten” (gesteund door Duitsland) en de “Roden” (gesteund door Rusland) werd Finland in 1918 een koninkrijk. Dit was van korte duur: twee maanden later werd het land een republiek. In 1920 werd er een vredesverdrag tussen Finland en de Sovjet-Unie gesloten in een stad in Estland, Tartu. Daarin werden de grenzen van Finland vastgelegd.

In november 1939 werd Finland door de Sovjet-Unie aangevallen. Dit was de Winteroorlog die meer dan een jaar geduurd heeft. De Sovjet-Unie kon niet winnen en Finland bleef onafhankelijk. Daarna koos Finland voor de zijde van Duitsland en nam deel aan de Duitse aanval op de Sovjet-Unie (‘Operatie Barbarossa’). Finland veroverde gebieden van de Sovjet-Unie maar besloot in 1944 toch vrede met dit land te sluiten. Het Finse gebied Karelië werd hierbij afgestaan. Tussen 1944 en 1945 vocht Finland tegen Duitsland: de Laplandoorlog.

Pas in 1947 werd er definitief vrede gesloten tussen Finland en de Sovjet-Unie. Finland garandeerde dat er geen aanval meer op de communistische Sovjet-Unie zou komen. De Sovjet-Unie bleef wel invloed houden op het neutrale Finland. Zo werd Finland Scandinavische samenwerking verboden. Vanaf 1955 probeerde Finland langzaam steeds meer zelfstandigheid terug te krijgen zonder achterdocht te wekken bij het communistische buurland. Finland werd lid van verschillende samenwerkingsverbanden tussen westerse landen.

Na de val van de Sovjet-Unie in 1991, ontstond er een economische crisis in Finland. Sinds de toetreding tot de Europese Unie in 1995 is de Finse economie echter weer zo opgebloeid dat het land zich nu een van de rijkste Europese landen mag noemen.

Samenleving en Cultuur

Finland heeft ongeveer vijf miljoen inwoners. Daarvan spreekt ongeveer 92% de Finse taal. Ongeveer 5,5% heeft Zweeds als moedertaal. Beide talen zijn dan ook nog steeds de officiële talen in dit land. Een kleine minderheid spreekt Russisch, Ests of Samisch (een taal uit Lapland). Recente immigranten en vluchtelingen hebben buitenlandse talen met zich meegebracht.

In de jaren zeventig zijn maar liefst 500.000 inwoners van Finland naar Zweden geëmigreerd. Ongeveer de helft van hen is weer teruggekomen naar het moederland. Tegenwoordig wonen nog 1,1 miljoen Finnen in andere landen.

Finland is een godsdienstig land. Bijna 90% van de inwoners is lid van de Evangelische Lutherse staatskerk. Ongeveer 1% behoort tot de Orthodoxe Kerk. Het overige deel van de bevolking is protestants, rooms-katholiek, moslim of jood. Tegenwoordig zijn ook steeds meer Finnen niet gelovig.

De Finse cultuur is beïnvloed door Lapland, Zweden en Rusland. De Samicultuur, de cultuur van Lapland, vindt men vooral in het hoge noorden terug. Kunst en amusement zijn belangrijk voor de inwoners van Finland en er zijn dan ook veel tentoonstellingen, evenementen, concerten, etc.

Finnen zijn over het algemeen terughoudend en gereserveerd. Goede familiebanden vinden ze erg belangrijk. Verder heeft de Finse bevolking gelijkheid en eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Het land is geëmancipeerd: Finland was het eerste land in Europa met algemeen kiesrecht voor vrouwen. Een bekend concept in Finland is “sisu”. Het betekent ‘kracht en macht’ en wijst op de pit en lef van de Finse bevolking. Het is de wil om niet te falen, niet ten onder te gaan en niet gedomineerd te worden.

Politieke Situatie

Finland is een republiek en kent een semi-presidentieel systeem met een parlement. Het parlement telt tweehonderd leden en worden voor een termijn van vier jaar democratisch gekozen. De president heeft in verhouding tot veel andere westerse landen veel macht. Hij is formeel gezien verantwoordelijk voor het buitenlandse beleid. De president wordt ook democratisch gekozen via een volksstemming.

Sinds 2000 is Tarja Halonen de vrouwelijke president van Finland. Ze is lid van de Sociaal Democratische Partij. In januari 2006 werd zij herkozen. Herkiezing is in Finland slechts één keer mogelijk.

Het kabinet is het belangrijkste bestuurlijke orgaan dat verantwoording moet afleggen aan het parlement. De premier is de voorzitter van het kabinet. Deze wordt door het parlement gekozen. In Finland mag men vanaf achttien jaar stemmen.

Momenteel zijn de Nationale Coalitie Partij, de Sociaal Democratische Partij en de Centrum Partij de drie dominante partijen in de Finse politiek. De eerstgenoemde partij is rechtsgeoriënteerd, de Sociaal Democratische Partij is linksgeoriënteerd en de laatste partij zit hier tussenin.

Economie

Vroeger had de Sovjet-Unie (Rusland) veel invloed op de handel van Finland. Het land was daardoor lange tijd erg beperkt op dit gebied. Zo mocht Finland niet samenwerken met de andere Scandinavische landen. Tot de Tweede Wereldoorlog was Finland een agrarisch land. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de handel met het Westen op gang. De technologie ging vooruit, er ontstond specialisatie en de metaalindustrie werd belangrijker. Tegenwoordig zijn handel, productie, diensten en vervoer de belangrijkste sectoren voor de economie. Het klimaat van Finland is niet bijzonder geschikt om landbouw te bedrijven.

Vanaf de jaren tachtig is Finland een rijk, hoogontwikkeld land. Het is geïndustrialiseerd en heeft een vrijemarkteconomie. De belangrijkste industrieën zijn de houtindustrie en de metaalindustrie. Zowel een groot deel van de industrie als de dienstverlening is in handen van particuliere ondernemingen. De belangrijkste handelspartners van Finland zijn Duitsland, Zweden, Groot-Brittannië, Japan en Rusland. Export bedraagt ongeveer 33% van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Finland importeert grondstoffen, energie en enkele productiegoederen.

In de jaren negentig was er sprake van grote werkloosheid. De consumptie nam hierdoor ook af. In 2003 werd de inkomstenbelasting verlaagd. Hierdoor kwam de consumptie weer op gang en dit was gunstig voor de arbeidsmarkt. Tegenwoordig is het werkloosheidspercentage nog steeds hoog, maar het neemt wel af. De ICT-sector wordt steeds belangrijker, vooral op het gebied van telecommunicatie en informatica.

Geografie en Klimaat

Finland is het land van de duizend meren en eilanden. In totaal zijn er 187.888 meren en 179.583 eilanden. Het Saimaa-meer is het grootste meer van Finland en het op vier na grootste meer van Europa. De meeste eilanden vindt men in het zuidwesten van het land. De meeste meren bevinden zich aan de oostkant van zuidelijk Finland.

Finland heeft een oppervlakte van 338.000 km2. Ongeveer driekwart van het land bestaat uit bossen. Het land kan geografisch gezien in drie gebieden opgedeeld worden: de kuststrook in het zuiden en westen, het bosgebied in het binnenland, en het hoogste gebied van Finland in het noorden (dat deel uitmaakt van Lapland). In het kustgebied liggen de belangrijkste steden en vindt men veel akkerland. In het beboste binnenland liggen maar liefst 60.000 meren. Het noordelijke deel van Finland bestaat uit onvruchtbare grond. Hier zijn dan ook niet veel bossen. Het hoogste punt van Finland vindt men in het noordwesten: de berg Haltiatunturi (1328 meter hoog).

Finland grenst aan de Baltische Zee, de Golf van Finland en de Botnische Golf. Helsinki is de hoofdstad van Finland. Het is de meest noordelijke hoofdstad van Europa. Andere belangrijke steden zijn Espoo, Vantaa, Tampere, Turku en Oulu. De meeste inwoners hebben zich gevestigd in het zuidelijke deel van Finland.

Finland heeft een gematigd landklimaat. De zomers zijn warm en droog en de winters zijn koud. De warmste maand is juli met temperaturen tussen de 15 graden in het noorden en 25 graden in het zuiden. Februari is de koudste maand met temperaturen tussen -30 graden in het noorden en -15 graden in het zuiden. De Atlantische stromingen hebben een grote invloed op de temperaturen. Lapland heeft een toendraklimaat met extreem koude winters. Het kustgebied heeft een zeeklimaat. Dit gebied is het meest vochtig.

Een bijzonder verschijnsel is de middernachtzon. In noordelijk Finland gaat de zon in de zomer 73 dagen niet onder. De nachten zijn dan schemerig. In de winter is er sprake van een poolnacht: de zon laat zich dan niet zien. Het is dan maar liefst 51 dagen achter elkaar donker. In het zuiden van Finland wordt het nog wel enkele uren licht.

Verkeer en Infrastructuur

Reizen met een (huur)auto is voor toeristen verreweg de meest populaire manier om Finland te bezichtigen. In de landelijke gebieden is geen treinnetwerk aanwezig. De openbare wegen beslaan in totaal ongeveer 78.000 kilometer. De meeste wegen zijn verhard. Pas sinds de jaren zeventig heeft Finland snelwegen. Tegenwoordig zijn dit er nog steeds niet veel: in totaal 653 kilometer.

In de zomer is de maximale snelheid op snelwegen 120 kilometer per uur. In de winter mag men niet harder dan 100 kilometer per uur rijden. Op de andere hoofdwegen geldt een maximale snelheid van 100 kilometer per uur in de zomer en 80 kilometer per uur in de winter. Snelheidslimieten in de stedelijke gebieden variëren van 30 tot 60 kilometer per uur. Men rijdt aan de rechterkant van de weg. Vergeleken met West-Europa kent Finland weinig autobezitters.

De scheepvaart is het belangrijkste vervoermiddel. Het personenverkeer van en naar Finland gaat over zee of door de lucht. Een grote en veel gebruikte waterweg is het Saimaa Kanaal Systeem. De totale lengte hiervan is 3577 kilometer. Belangrijke havens zijn Helsinki, Oulu en Turku.

Busbedrijven zijn voor een groot deel in handen van commerciële bedrijven. Bussen rijden door bijna het hele land. De bussen rijden goed op tijd en vertrektijden van verschillende vervoermiddelen sluiten vaak goed op elkaar aan. ExpressBus verbindt alle belangrijke steden en de belangrijkste landelijke gebieden met elkaar. Daarnaast kent Finland veel regionale en stedelijke busmaatschappijen.

Het spoorwegnet heeft een totale lengte van ongeveer 5865 kilometer. De beste treinverbindingen vindt u in het zuiden van Finland. Er zijn ook een aantal verbindingen met noordelijkere delen van het land. De treinen zijn comfortabel en een treinreis in Finland is relatief goedkoop.

Veel toeristen bezoeken Finland per vliegtuig. De belangrijkste luchthaven van Finland is Helsinki-Vantaa Airport. Daarna is Oulunsalo Airport in Oulu het grootste vliegveld. Andere internationale vliegvelden zijn Turku Airport en Tampere-Pirkkala Airport. De grote vliegvelden zijn in handen van het staatsbedrijf Finavia. Finnair is een belangrijke vliegmaatschappij.

Eten en drinken

Net als de geschiedenis van Finland, is ook de Finse keuken beïnvloed door de Scandinavische en Russische cultuur. Er wordt vooral veel vis gegeten, zoals zalm, forel en haring. Vleesliefhebbers kunnen kennis maken met rendiervlees of ander wild. Voor een noordelijk land als Finland is het aanbod van verse groenten opvallend groot. Veel Finnen eten stoofschotels met verschillende verse groenten. De prijzen in Finse restaurants zijn niet opvallend hoog. Het is niet gebruikelijk om een fooi te geven. Soms wordt er wel van u verwacht dat u de portier een kleine fooi geeft.

In Finland wordt veel melk en koffie gedronken. Wat betreft de alcoholische dranken lust men wel een glaasje wodka. De wodka Koskenkorva is vrijwel overal in Finland bekend. U kunt in de supermarkt geen sterke alcoholische dranken kopen. Daarvoor moet u naar de speciale Alko-staatswinkels.

Accommodatie

Kenmerkend voor accommodaties in Finland zijn de goede kwaliteit en hoge standaard. Hotels variëren in luxe en prijs. Bij de meeste hotels in Finland is het ontbijt inbegrepen. Vaak zijn de kamers modern ingericht. Natuurlijk zult u bij veel hotels een sauna aantreffen!

Verder huren veel toeristen een vakantiehuisje. Er worden vele huisjes verhuurd in mooie gebieden aan het water en in het bos. Ook de vakantiehuisjes zijn vaak voorzien van een sauna. Voor kampeerliefhebbers beschikt Finland over meer dan 350 prachtige campings. Deze liggen direct aan het water of aan de rand van een bos. Sommige campings zijn het hele jaar geopend. Het gaat hier meestal om de campings in de wintersportgebieden. Veel campings bieden houten hutten aan. Vooral in de winter zit u hier natuurlijk warmer en comfortabeler dan in een caravan of tent. Deze hutten zijn meestal geschikt voor vier personen.

In het noordelijke Finland kunt u speciale accommodaties boeken voor een unieke ervaring in de sneeuw. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende ‘husky-farms’. Op deze boerderijen kunt u genieten van het prachtige sneeuwlandschap terwijl u door ‘husky-honden’ voortgetrokken wordt op de slee.

Tijdzone

Finland heeft een tijdzone van GMT +2. Dit is de Oost-Europese tijd. Ook in Finland kent men zomer- en wintertijd. Deze tijden lopen parallel aan de zomer- en wintertijd in de Benelux. Het verschil blijft daardoor altijd een uur.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Finland raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Euro
 • Rijrichting
  Rechts
 • Max snelheid in de stad
  50 km/h
 • Max snelheid snelweg
  80 km/h
 • Taal
  Zweeds, Fins
 • Populaire autoklasse
  Economy

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • Avis
 • Thrifty
 • Finn-Rent
 • FiRENT
 • Enterprise
 • Budget
 • Alamo
 • Europcar
 • addCarRental
 • Green Motion
 • Keddy By Europcar
 • Autounion Car Rental
 • Hertz
 • Sixt
 • National Car Rental
 • Global Rent a Car
 • Your Rent
 • McRent
 • Autorentti
 1. Home
 2. Autohuur Finland