Autoverhuur Kuopio

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Kuopio voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Kuopio

  1. Home
  2. Autohuur Finland
  3. Kuopio
EasyTerra Autohuur Kuopio is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Kuopio

Autoverhuur Kuopio
Autoverhuur Kuopio

Introductie

Kuopio is een van de vele steden in Finland die gesticht werden tijdens de Zweedse overheersing. De stad wordt aan drie kanten omgeven door water en dat vormt dan ook de grootste attractie van de stad. Verder is er in het centrum een blok historische, houten huizen bewaard gebleven.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 90.000 inwoners.

Ligging

Kuopio ligt midden in het Finse merengebied; de stad wordt aan drie kanten omgeven door het Kallavesimeer en sommige stadsdelen zijn op eilandjes gebouwd. In een groot nieuwbouwproject, Saaristokaupunki, staat geen enkel huis verder dan 500 meter van het water.

Economie

Kuopio is een belangrijk educatief centrum met gerenommeerde scholen voor hoger onderwijs. Zo zijn er diverse (afdelingen van) universiteiten en hogescholen. Daaraan verbonden zijn gezondheidszorg en medisch onderzoek (onder meer de Universiteit voor Toegepaste Wetenschap is vooral daarop gericht). De industriële bedrijvigheid bestaat uit voedselverwerking, houtverwerking en -transport, waarvoor de binnenhaven van belang is. Door de waterrijke omgeving trekt Kuopio jaarlijks ook vele toeristen.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Kuopio Airport, ligt 20 kilometer ten noorden van het centrum. Het vliegveld is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar via de A5/E63. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Kuopio heeft goed openbaar busvervoer. Alle buslijnen komen samen bij het centrale busstation Kauppatori. Van dat station vertrekken ook bussen naar andere bestemmingen in Finland. Verder is er een hogesnelheids treinverbinding met de hoofdstad Helsinki.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het is bijzonder gemakkelijk om met een huurauto uw weg te vinden in Kuopio, want de stad heeft een rastervormig stratenpatroon. Tussen de hoofdstraten lopen kleinere straten die uitsluitend toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers. Deze zogeheten rännikatu (dat letterlijk regengoot betekent) dienden vroeger om snel water bij de hand te hebben bij brand en zo andere houten huizen te beschermen. Rond het stadscentrum zijn diverse parkeergarages.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in Kuopio, de meeste in de middenklasse categorie, maar er zijn ook luxe opties en een jeugdherberg. Verder worden in de omgeving van de stad blokhutten verhuurd. Bij de Rauhalahti Spa is een vakantiepark met huisjes. Ook zijn er in Kuopio appartementen te huur.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Kuopio raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Kuopio

EasyTerra Autohuur Kuopio vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Finland, maar in een andere stad dan Kuopio, klik dan door naar de Autohuur Finland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Finland u een auto huren wilt.