Autoverhuur Helsinki

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Helsinki voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Helsinki

  1. Home
  2. Autohuur Finland
  3. Autohuur Helsinki
EasyTerra Autohuur Helsinki is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.3 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 83
Ntdh Alamo Rent a Car Helsinki Airport
“Dik tevreden !”

“Ik huur met enige regelmaat een auto via EasyTerra en in verschillende landen. Heldere communicatie over wat je huurt, geen verborgen zaken. Had één keer een probleem met de verhuurder ter plaatse maar dat werd na inspanning van EasyTerra achteraf netjes opgelost. Dik tevreden dus.”

08-10-2019 09:49
Monique Van Kleef-van Caspel Budget Helsinki Airport
“Easyterra.nl is een overzichtelijke en…”

“Easyterra.nl is een overzichtelijke en duidelijke site om een huurauto te zoeken. De categorieën staan er per verhuurbedrijf in en ook de rating van de verhuurbedrijven. Alle informatie die je nodig hebt, staat in de voucher die je direct per mail krijgt toegestuurd. Het enige is dat 'worry free' niet altijd alles volledig dekt, dus vaak moet je nog wel een extra verzekering afsluiten als je alles volledig verzekerd wilt hebben.”

30-09-2019 10:24
Gert Alamo Rent a Car Helsinki Airport
“Alles volledig zoals afgesproken”

“Alles volledig zoals afgesproken, of zelfs beter. Geen enkele reden tot klagen”

16-09-2019 06:36

Informatie locatie voor Helsinki

Autoverhuur Helsinki
Autoverhuur Helsinki

Introductie

Helsinki is sinds 1812 de hoofdstad van Finland. Het land was destijds geannexeerd door Rusland, maar de Russische tsaar was zo grootmoedig de Finse Groothertog wel een mooie hoofdstad te gunnen. De Fin Johan Albrecht Ehrenström en de Duitser Carl Ludwig Engel kregen de taak de handelspost Helsinki om te vormen tot een stad met keizerlijke allure. Dat is nog steeds goed te zien in de wijk rond de Lutherse Kathedraal.

Bevolking

De stad zelf heeft 560.000 inwoners, maar inclusief de voorsteden komt het aantal mensen dat in de regio Helsinki woont op ongeveer een miljoen.

Ligging

Helsinki ligt in het uiterste zuiden van het land aan de Finse Golf. De stad is gebouwd op een aantal eilandjes en rond baaien. Aan de overkant van de Finse Golf ligt de Estlandse hoofdstad Tallinn, de Russische stad St. Petersburg ligt zo’n 300 kilometer naar het oosten.

Economie

Informatietechnologie en financiële dienstverlening vormen de ruggengraat van de economie. De grootste mobiele telefoonfabrikant – Nokia – heeft zijn hoofdkantoor in Helsinki. Ongeveer eenderde van het Bruto Nationaal Product van Finland wordt gerealiseerd in Helsinki en omgeving. Het gemiddelde inkomen ligt er 1½ keer hoger dan in de rest van Finland. Daarmee is het een van de welvarendste steden van Europa.

Vliegvelden

Het vliegveld van de Finse hoofdstad heet voluit Helsinki-Vantaa Airport en ligt 18 kilometer ten noorden van Helsinki. De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar vanaf de Rondweg III (Kehä III) en vanaf weg 45 naar/van Tuusula.

Openbaar Vervoer

Er is een uitgebreid tramnetwerk in Helsinki. De lijnen 3B en 3T (T=toerist) rijden langs vele bezienswaardigheden in de stad.
Bussen vertrekken van twee verschillende stations: vanaf het plein naast het treinstation (Rautatieasema) en vanaf het ondergrondse station Kamppi. Daar vertrekken ook regionale bussen en het doet verder dienst als metrostation. De metro is voor bezoekers van de Finse hoofdstad van weinig belang. Er is één metrolijn die in buitenwijken ten oosten van de stad in tweeën splitst.
Vanaf het marktplein (Kauppatori) vertrekken veerboten van Suomenlinna naar vakantie-eilandjes voor de kust. Er zijn ook veerdiensten naar Tallinn (Estland) en Stockholm (Zweden).
Verder kent Helsinki een soort ‘witte fietsen’, die hier Citybikes heten. Voor 2 euro neemt u een fiets mee die u bij een van de 26 Citybike-stations weer kunt achterlaten.

Verkeer- en Parkeersituatie

Autorijden in de Finse hoofdstad is bijzonder gemakkelijk. Vanuit een centraal commandocentrum worden de verkeersstromen in de gaten gehouden. Zo nodig worden verkeerslichten vanuit dat centrum bediend om de doorstroming te bevorderen. Bussen en trams hebben voorrang; meestal wordt dat geregeld via de verkeerslichten.

Vanaf Helsinki zijn er goede snelwegen naar Turku in het westen, Tampere en Lahti in het noorden en Porvoo en Sint Petersburg in het oosten.

De binnenstad van Helsinki is verdeeld in drie parkeerzones. In alle zones moet worden betaald voor parkeren op straat van maandag t/m vrijdag, in zone 1 (het winkelgebied) ook op zaterdag. U kunt uw auto gemakkelijker stallen in een van de negen parkeergarages in het centrum. Of een garage beschikbaar is staat duidelijk aangegeven op routeborden langs de wegen in het centrum.

Hotels

Helsinki heeft een groot aantal hotels in alle prijsklassen. Zo is er een behoorlijk aanbod aan budgethotels. Hotel Kämp claimt het enige echte vijfsterrenhotel van Finland te zijn. De kamerprijzen zijn er dan ook naar. Over het algemeen is het niet moeilijk een hotelkamer te vinden in Helsinki. Wilt u zeker zijn van een kamer in een bepaald hotel, boek dan van tevoren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Helsinki raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Helsinki

EasyTerra Autohuur Helsinki vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Finland, maar in een andere stad dan Helsinki, klik dan door naar de Autohuur Finland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Finland u een auto huren wilt.