Autoverhuur Avignon

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Avignon voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Avignon

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Autohuur Avignon
EasyTerra Autohuur Avignon is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.8 / 10
Aantal reviews in Avignon: 43
Jacob Groothuis
“Auto was prima maar twee minpunten;”

“Auto was prima maar twee minpunten; Bij ophalen grote problemen ivm mijn American Express card. Die is wel te gebruiken om de auto te reserveren maar niet als borg bij het ophalen. Altijd onduidelijkheid over de verzekering. Je huurt inclusief verzekering en moet ter plaatse toch weer bijbetalen.”

03-10-2018 05:52
Ronny
“Alles perfect !”

“Vooreerst een scherpe prijs , vlotte reservering , en een wagen met nauwelijks 4000 km op de teller , alles qua bediening goed uitgelegd , Teruggave gebeurde zeer vlot. Volgende keer opnieuw EasyTerra.”

17-07-2017 05:58
Patrick Maenhout
“Alles was perfect geregeld”

“Alles was perfect geregeld. Geen opmerkingen.”

28-06-2017 12:45

Informatie locatie voor Avignon

Autoverhuur Avignon
Autoverhuur Avignon

Introductie

De bekende rivier de Rhone stroomt langs het centrum van Avignon. De brug over de Rhone heeft Avignon beroemdheid gegeven. Het is namelijk de brug uit een zeer populair liedje: “Sur le pont d’ Avignon”. Het centrum wordt door een 4 kilometer lange middeleeuwse muur omringd. De ommuurde stad is het synoniem voor het kunst festival. Dit festival wordt ieder jaar in de laatste drie weken van juli gehouden. In Avignon is ook het Palais des Papes (paleis van de paus) gevestigd. Dit paleis is in de Franse Revolutie geprobeerd te slopen. Het heeft de pogingen doorstaan en wordt tijdens het jaarlijkse festival gebruikt voor de belangrijkste theaterproducties.

Bevolking

Er wonen ongeveer 90.000 inwoners in Avignon. Door de hoeveelheid aan studenten in de stad, 9000, is de populatie van Avignon relatief jong. Van de viertiende tot de achttiende eeuw waren de verschillende pausen gevestigd in Avignon. In 1791, tijdens de Franse Revolutie, is de stad opgegaan in (de Republiek) Frankrijk.

Ligging

Avignon ligt in het zuidoosten van Frankrijk, ongeveer 100 kilometer van de Middellandse Zee. Links van Avignon ligt het Centraal Massief en rechts van de stad liggen de voorlopers van de Alpen. Het meest unieke aan Avignon haar ligging is dat de Rhone praktisch door de stad loopt.

Economie

De economie van Avignon is sterk afhankelijk van het toerisme. Er komen jaarlijks zeer veel toeristen naar Frankrijk haar Provence, waarin Avignon gelegen is. De Provence biedt vele mooie landschappen: lieflijk en stoer, veel historie en kunst. De meeste mensen slaan Avignon niet over. Toeristen komen naar Avignon vanwege de ommuurde stad, het Palais des Papes enz. te bekijken. Ook kan men in Avignon de rivier de Rhone op, welke langs de stad meandert. Een niet te vergeten inkomstenbron is het jaarlijkse kunst festival. Een andere belangrijke poot van de economie zijn de universiteiten. Deze trekken veel jonge mensen aan en brengen veel werkgelegenheid met zich mee.

Vliegvelden

Avignon heeft één vliegveld, Aeroport Avignon-Caumont. Deze luchthaven ligt 8 kilometer ten zuidoosten van de stad.

Openbaar Vervoer

Vanaf het vliegveld kunt u niet met het openbaar vervoer naar Avignon. U kunt een auto huren of een taxi nemen. Een enkele reis met de taxi kost ongeveer 15 euro. Vanaf het busstation in Avignon kunt u naar bijvoorbeeld Nice en Parijs reizen. Ook kunt u vanaf Avignon met de Euroliner vertrekken naar andere steden (in Europa). Het belangrijkste treinstation van Avignon ligt in het centrum. Vlak buiten de stad is een treinstation welke TGV’s kan ontvangen. Vanuit hier kunt u bijvoorbeeld naar Parijs. Voor twee euro kunt u de shuttlebus pakken welke u van en naar dit station kan brengen. Om te reizen in de stad zelf kunt u de bussen van TCRA gebruiken. U kunt de kaartjes in de bus kopen. Een enkele kaart kost iets meer dan 1 euro en voor een 10 ritten kaart betaalt u 8 euro.

Verkeer- en Parkeersituatie

U zult geen problemen ondervinden met de parkeer- en verkeerssituatie in Avigon. Dit is alleen van toepassing als u de stad bezoekt wanneer het kunst festival niet aan de gang is. Wanneer dit wel het geval is, is het erg druk in de stad en kunt u er niet op rekenen dat u gemakkelijk een parkeerplaats vindt. Daarnaast is het dan wat chaotischer om te rijden.

Hotels

Tijdens het jaarlijkse kunst festival is het onmogelijk om een hotelkamer te bemachtigen als u niet een aantal maanden van te voren boekt. Buiten het festival om kunt u ook het beste van te voren boeken, tenzij u Avignon buiten het hoogseizoen bezoekt.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Avignon raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Avignon

EasyTerra Autohuur Avignon vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Avignon, klik dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.