Autoverhuur Agrigento

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Agrigento voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Agrigento

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Sicilië
  4. Autohuur Agrigento
EasyTerra Autohuur Agrigento is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Agrigento

Introductie

Agrigento is de hoofdstad van de gelijknamige provincie op het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een oude stad, in 581 v. Chr. gesticht door de Grieken. In 406 v. Chr. werd Agrigento aangevallen door de Carthagers die er grote verwoestingen aanrichtten. Toch zijn enkele tempels bewaard gebleven, in de Valle dei Templi, en die vormen de grootste toeristische trekpleister van de stad.

Bevolking

De stad heeft ruim 60.000 inwoners.

Ligging

Agrigento ligt aan de zuidkust van Sicilië, op ruim 70 kilometer ten zuidwesten van Caltanissetta en bijna 200 kilometer ten westen van Catania.

Economie

Dankzij de archeologische bezienswaardigheden is Agrigento een belangrijk toeristisch centrum van Sicilië. Verder is het een centrum voor de landbouwproducten uit de omgeving: citrusvruchten, olijven, amandelen en (wijn)druiven. Toch is Agrigento een arme stad, een van de armste steden van Italië met een hoog percentage werklozen.

Vliegvelden

Aeroporto di Catania-Fontanarossa (of Catania International Airport) is van de vliegvelden op Sicilië de gemakkelijkste om Agrigento te bereiken. Vanaf de luchthaven volgt u met een huurauto eerst de snelweg naar Palermo, om bij Caltanissetta naar het zuidwesten af te slaan en via de SS-640 naar Agrigento te rijden.

Er zijn al jaren plannen om dichter bij Agrigento een vliegveld aan te leggen, maar daartegen is veel verzet van natuurbeschermers én van Catania Airport dat bang is klandizie te verliezen.

Openbaar Vervoer

Het centrale busstation is bij het treinstation. Er rijden bussen naar het Archeologisch Museum en verder heuvelafwaarts naar de toegang tot de Vallei van de Tempels. Verder zijn er van de nabijgelegen haven Porto Empedocle veerverbindingen met de eilandjes Lampedusa en Linosa.

Verkeer- en Parkeersituatie

De nauwe middeleeuwse straatjes in het centrum van Agrigento zijn ongeschikt om met een huurauto te verkennen. Het is beter uw auto te stallen op een bewaakt parkeerterrein rond het centrum. Laat uw huurauto nooit onbewaakt achter! Hou er verder rekening mee dat in het binnenland de wegen smal en bochtig kunnen zijn en soms onverhard.

Hotels

Er is een redelijk aanbod van accommodaties in Agrigento: van eenvoudige pensions tot luxe hotels. Die laatste categorie vindt u in het historische centrum van de stad en vlak bij de Valle dei Templi.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Agrigento raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Agrigento, klik dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.