Autoverhuur Los Angeles

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Los Angeles voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 30% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 2 maart - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Los Angeles

  1. Home
  2. Autohuur Verenigde Staten
  3. Autohuur Californië
  4. Autohuur Los Angeles
EasyTerra Autohuur Los Angeles is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.4 / 10
Aantal reviews in Los Angeles: 312
Autohuur
“Prima”

“Prima geregeld.”

07-03-2020 11:28
Dennis Vos
“Super!”

“Perfect. Snelle service. Makkelijk te boeken. Vriendelijk personeel.”

26-02-2020 07:52
Levon Sarkissians
“Uitstekende Service”

“Uitstekende Service! Voldoende aanbod, duidelijke beschrijving van de nodige verzekeringen en zodoende besparen ze de klant voor onnodige verzekeringen die eventueel in de VS aangesmeerd kunnen worden. Prijzen zijn zeer competitief en je krijgt alle documenten netjes aangeleverd via de mail. Ze sturen zelfs een herinnering een dag voor het ophalen van de auto met duidelijke aandachtspunten!! Een aanrader voor de vakantiegangers en zakelijke klanten.”

10-12-2019 05:44

Informatie locatie voor Los Angeles

Autoverhuur Los Angeles
Autoverhuur Los Angeles

Introductie

De ontwikkeling van Los Angeles begon met het gereedkomen van de transcontinentale spoorlijn in 1876. Het is nu een zeer uitgestrekte stad, de grootste van de staat Californië. Soms duurt het wel twee uur om van de ene wijk naar de andere te komen. LA, zoals de stad vaak kortweg wordt genoemd, is een aaneenschakeling van suburbs. In ‘downtown’ staan nog enkele oude gebouwen in een niet onaardige mix met gloednieuwe kantoren. ’s Avonds is dit deel van de stad overigens vrijwel verlaten. Maar een bezoek aan Disneyworld, de Hollywood studio’s, Beverly Hills en het nieuwe Paul Getty Museum zijn zeer interessant. Uitgaan en winkelen kan in het oude deel van Pasadena.

Bevolking

In de gemeente Los Angeles wonen bijna 4 miljoen mensen, maar het hele grootstedelijke gebied rond de stad telt zeker 15 miljoen inwoners.
De bevolking is zeer gemixt. In eerste instantie werd de stad bevolkt door avonturiers die naar de westkust van de VS trokken. Maar er wonen ook veel immigranten uit Latijns-Amerika (‘Hispanics’) en andere landen rond de Stille Oceaan (Oost- en Zuidoost-Azië).

Ligging

Los Angeles ligt aan de westkust van de Verenigde Staten aan de Stille Oceaan, ongeveer 150 kilometer ten noordwesten van de grens met Mexico. De stad is vergroeid met andere steden zoals Long Beach, Pasadena en zelfs met het ver naar het oosten liggende San Bernardino. Het is soms moeilijk te bepalen wat bij de stad hoort en wat niet. Bijvoorbeeld: Hollywood is een deel van Los Angeles, maar West-Hollywood en het vlak erbij liggende Beverly Hills zijn aparte gemeenten.
Ten noorden van de stad liggen de San Gabriel Mountains, voor de kust liggen de vrijwel onbewoonde Channel Islands. Vijf van deze eilanden vormen een nationaal park.

Economie

De stad heeft een zeer diverse economie, waarin hoofdrollen worden opgeëist door internationale handel, de entertainment industrie (film, televisie en muziek), luchtvaart, olie en toerisme. De gecombineerde havens van Los Angeles en Long Beach zijn bijzonder belangrijk voor handel met landen langs de Stille Oceaan (de zogeheten ‘Pacific Rim’). Samen vormen ze de grootste haven van de VS.
Vele grote bedrijven hebben hun hoofdkantoor in Los Angeles of in de directe omgeving.
Een deel van de economie is onzichtbaar, oftewel ‘zwart’. Vele immigranten (vooral uit Mexico) verblijven illegaal in LA en zijn dus gedwongen zwart te werken.

Vliegvelden

Los Angeles heeft maar liefst vijf vliegvelden. De meeste mensen vliegen op het grote vliegveld Los Angeles International (LAX) dat verbindingen onderhoudt met alle belangrijke steden in de wereld en uiteraard in de VS zelf. De luchthaven ligt 24 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum. Het vliegveld is niet bereikbaar met openbaar vervoer, maar er zijn wel shuttlebussen van en naar de metrostations Aviation en Union.

Andere vliegvelden zijn Long Beach Airport, Bob Hope (Burbank) Airport, Orange County/John Wayne Airport (voor Disneyland en de stranden van Orange County) en het verder naar het oosten gelegen Ontario airport.

Openbaar Vervoer

De Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority (kortweg MTA) verzorgt het openbaar vervoer in de stad. Er is een uitgebreid net van buslijnen, maar die raken – net als personenauto’s – vaak vast in het drukke verkeer. Een uitzondering vormen de bussen onder de naam ‘Metro Rapid’. Deze bussen hebben overal voorrang en rijden tussen de bekendste plekken in Los Angeles.
Voor bezoekers aan de stad is de metro of de lightrail de aangewezen vorm van openbaar vervoer. Er zijn vijf lijnen en plannen om twee van deze lijnen verder uit te breiden. De metro had een slechte reputatie omdat er vaak storingen waren, maar de laatste jaren is het systeem sterk verbeterd.

Regionale treinen vertrekken vanaf het historische Union Station in downtown. De snelle lange-afstandsbussen van Greyhound vertrekken vanaf de busterminal op East 7th Street. Deze terminal is ver verwijderd van de meeste bezienswaardigheden en is – zeker ’s avonds en ’s nachts – niet erg veilig.

Verkeer- en Parkeersituatie

De stad heeft een uitgebreid maar zeer ingewikkeld systeem van snelwegen. Er lopen 27 snelwegen door de stad met vele ongelijkvloerse kruisingen waar u gemakkelijk de verkeerde afslag neemt. Koop een gedetailleerde wegenkaart van Los Angeles en oriënteer u goed voordat u op weg gaat. De wegen zijn vaak overvol; vele automobilisten staan uren per dag in de file. In downtown geldt in veel straten eenrichtingverkeer.

Voor op straat parkeren moet u betalen. Dat kan via de telefoon: u belt een speciaal nummer (staat op de parkeermeters) en geeft het nummer van uw creditcard door. Echter, u mag niet langer parkeren dan de aangegeven maximum tijd. Schone (‘hybride’) auto’s mogen overal in Los Angeles gratis op straat parkeren. De auto moet dan wel voorzien zijn van een speciale sticker.
Auto’s die verkeerd geparkeerd staan worden weggesleept.

Hotels

Kies een hotel dat het dichtst bij bestemmingen ligt die u wilt bezoeken, anders bent u uren kwijt in het verkeer. Er is een enorm aanbod aan hotels in Los Angeles: van zeer eenvoudige budget accommodaties tot super-de-luxe vijfsterrenhotels en alles wat daartussenin ligt. In het algemeen zijn de wijken in het zuiden en oosten van Los Angeles mindere buurten; in het westen liggen betere wijken (en hotels). Informeer naar de parkeerfaciliteiten van het hotel voordat u een kamer reserveert.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Los Angeles raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Los Angeles

EasyTerra Autohuur Los Angeles vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Verenigde Staten, maar in een andere stad dan Los Angeles, klik dan door naar de Autohuur Verenigde Staten pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Verenigde Staten u een auto huren wilt.