Autoverhuur Giardini Naxos

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Giardini Naxos voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 2 juni - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Giardini Naxos

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Sicilië
  4. Autohuur Giardini Naxos
EasyTerra Autohuur Giardini Naxos is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Giardini Naxos

Introductie

Net als veel andere plaatsen op Sicilië was Giardini Naxos vroeger een rustig vissersdorp. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw is het dorp uitgegroeid tot een populaire badplaats met mooie stranden en een panoramisch uitzicht over de baai. In juli en augustus kan het er erg druk zijn.

Bevolking

Er wonen ruim 10.000 mensen in Giardini Naxos.

Ligging

Giardini Naxos ligt in de provincie Messina aan de oostkust van het Italiaanse eiland Sicilië. De badplaats ligt aan een fraaie baai tussen Kaap Taormina en Kaap Schisò. Het stadje Taormina ligt (bijna) op loopafstand. Ten westen van de stad ligt de indrukwekkende vulkaan Etna.

Economie

Giardini Naxos betekent ‘de tuinen van Naxos’ en het is een van de aantrekkelijkste plaatsen aan de oostkust van Sicilië. Daardoor is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten; de badplaats wordt bezocht door zowel Italianen als buitenlanders (vooral Fransen en Duitsers). Verder leggen in de haven van Giardini Naxos veel jachten en ook cruiseschepen aan.

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde luchthaven is het vliegveld van Catania, 60 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum. Catania-Fontano-Rossa Airport is met een huurauto eenvoudig bereikbaar via de snelweg A18.

Openbaar Vervoer

Er is geen openbaar busvervoer in Giardini Naxos, daarvoor bent u aangewezen op taxi’s. Wel vertrekken er vanaf het Recanati busstation bussen naar plaatsen in de omgeving, onder meer naar Taormina.

Verkeer- en Parkeersituatie

In de zomermaanden is het erg druk in Giardini Naxos en kan het moeilijk zijn een vrije parkeerplaats te vinden voor uw huurauto. Die kunt u dan ook het beste bij uw hotel achterlaten en gebruiken voor tochten in de omgeving en naar verder weg gelegen stranden. Bij die stranden is meestal voldoende parkeergelegenheid.

Hotels

Er is geen gebrek aan accommodaties in Giardini Naxos. De populairste hotels en pensions liggen vlak aan zee, aan de Via Tysandros. Houd er wel rekening mee dat het in juli en augustus erg druk is. Wilt u in die maanden naar Giardini Naxos, boek uw hotelkamer dan ruim van tevoren. Vooral rond 15 augustus is het druk als het jaarlijkse festival Ferragosto plaatsvindt. Mocht u dan geen accommodatie in het stadje zelf kunnen vinden: er zijn ook diverse hotels en vakantieressorts in de omgeving.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Giardini Naxos raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Giardini Naxos, klik dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.