Autoverhuur New York

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in New York voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur New York

  1. Home
  2. Autohuur Verenigde Staten
  3. Autohuur New York
EasyTerra Autohuur New York is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 125
Gemiddelde beoordeling: 8.1 / 10
Aantal reviews in New York: 125
Wim Van Der Plas Dollar Rent a Car New York JFK International Airport
“Helder en probleemloos”

“EasyTerra heeft een overzichtelijke website waarop je gemakkelijk een keuze kunt maken uit de altijd scherpe aanbiedingen. Mijn tip is de "worry-free" selectie waarmee je zonder zorgen op pad kunt. Als ik een volgende huurauto nodig heb, zal ik eerst bij EasyTerra kijken.”

07-01-2020 19:12
Maarten Weber Dollar Rent a Car New York JFK International Airport
“Overzichtelijke site”

“Overzichtelijke site, alles is makkelijk in te vullen en geen verassingen.”

18-10-2019 03:40
Marcel Hertz Newark International Airport
“Goede bemiddeling en service”

“Ik ben zeer tevreden met de bemiddeling van Easy Terra. Prijzen zijn goed en toen ik moest omboeken was dit snel geregeld.”

19-09-2019 15:56

Informatie locatie voor New York

Autoverhuur New York
Autoverhuur New York

Introductie

New York is het kloppende culturele hart en de economische motor van de Verenigde Staten. Bruisend, jachtig en een stad die nooit slaapt. New York biedt voor iedereen wat wils: indrukwekkende wolkenkrabbers, het grote Central Park, de hippe wijk Greenwich Village, de indrukwekkende Brooklyn Bridge over de Hudsonrivier, het Vrijheidsbeeld, theaters ‘on’ en ‘off’ Broadway, talloze mogelijkheden om te winkelen enz. Na de verwoesting van de twee torens van het World Trade Center is het Empire State Building weer de hoogste wolkenkrabber in Manhattan. Dat zal niet lang duren want op de plaats van het vroegere WTC (‘Ground Zero’) komen nóg hogere torens.
In de 17e eeuw was New York een Nederlandse nederzetting, Nieuw-Amsterdam. Peter Stuyvesant bouwde een verdedigingswal op de plek waar nu Wall Street ligt. Aan de andere kant van de East River lag een andere nederzetting, Breukelen, dat in het Engels Brooklyn werd. Zoals op wel meer plaatsen in de wereld vochten Nederlanders en Engelsen ook hier geregeld om de heerschappij. In 1674 stond Nederland Nieuw-Amsterdam af in ruil voor Suriname.

Bevolking

De stad zelf heeft zo’n 8 miljoen inwoners. Het hele stedelijke gebied van New York (de ‘metropolitan area’) telt meer dan 22 miljoen inwoners. Als ergens de term ‘smeltkroes’ van toepassing is, dan is het op de bevolking van New York. Uit alle delen van de wereld zijn mensen in deze stad neergestreken en hebben er hun nieuwe thuis van gemaakt.

Ligging

New York ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten aan de monding van de Hudsonrivier. Het is de hoofdstad van de staat New York, die de vorm heeft van een waaier met de stad als handvat. De staat strekt zich uit tot Lake Erie, Lake Ontario en de Saint Lawrence rivier, de grens met Canada. Ten oosten van New York ligt Long Island, een schiereiland dat ver in de Atlantische Oceaan steekt. Het westelijke deel is een aaneengesloten rij van voorsteden. Het oostelijke deel heeft fraaie stranden en buitenverblijven van rijke inwoners van New York.
De stad zelf bestaat uit vijf delen (‘boroughs’). Allereerst Manhattan, een schiereiland tussen de Hudson Rivier en de East River. Ten noorden daarvan ligt het stadsdeel The Bronx, aan de overkant van de East River het stadsdeel Queens. Ten zuiden daarvan ligt Brooklyn dat via de Verrazano-Narrows Bridge verbonden is met Staten Island. Die brug vormt de toegangspoort tot de haven van New York.

Economie

Al in de koloniale tijd was New York een belangrijk financieel centrum en dat is nog steeds zo. Sterker, de stad is het financiële centrum van de wereld, met vele internationale banken en de aandelenmarkt New York Stock Exchange aan Wall Street. Ook zijn er vele andere beurzen, waar onder meer goud, zilver, olie, katoen, cacao en koffie worden verhandeld.
Verder is er een uitgebreide kleding- en voedselindustrie en is New York een mediacentrum. De grootste krant van de Verenigde Staten is de New York Times. Twee van de drie grote Amerikaanse ‘tv-networks’ – CBS en ABC – hebben hun hoofdkwartier in New York.
Diensten vormen de belangrijkste sector: consultancy bureaus, marketing, public relations, reclame. En uiteraard leveren binnen- en buitenlandse toeristen hun bijdrage, evenals diplomaten (het hoofdkwartier van de VN staat in New York) en congresgangers. New York ontvangt 40 miljoen bezoekers per jaar.

Vliegvelden

Het belangrijkste vliegveld van New York is >John F. Kennedy Airport, meestal kortweg aangeduid als ‘JFK’. Het ligt in het stadsdeel Queens ten zuidoosten van Manhattan. De nieuwe AirTrain verbindt alle terminals van de luchthaven met het metrosysteem van New York. Het gebruik van de AirTrain tussen de terminals en naar de standplaats van de shuttlebussen is gratis.
Taxi’s rijden voor een standaardtarief naar Manhattan (in 2006: $45). Zakenreizigers kiezen ook wel voor een helikoptervlucht van JFK naar Manhattan (8 minuten). Een extra voordeel voor hen is dat ze de wachtrijen bij de ‘security-check’ ontlopen, omdat de helikoptermaatschappij een eigen veiligheidscheck heeft.
Newark Liberty International Airport ligt in New Jersey, ten zuidwesten van Manhattan. Er zijn bus- en treinverbindingen naar New York. Voor autobestuurders kan het wegennet rond Newark zeer verwarrend zijn: het is een wirwar van straten, snelwegen, op- en afritten en fly-overs.
La Guardia is een ouder vliegveld dat vrij dicht bij Manhattan ligt. Het wordt voornamelijk gebruikt voor vluchten binnen de VS en naar Canada, maar er zijn ook vluchten naar Aruba, de Bahama’s en Bermuda.

Openbaar Vervoer

Het metrosysteem van New York is uitstekend, zeer uitgebreid en efficiënt. In vrijwel alle metrostations zijn gratis plattegronden van het openbaar vervoernetwerk (metro en bus) verkrijgbaar. U betaalt met muntgeld of met een zogeheten MetroCard. Die kunt u voor het gewenste aantal ritten kopen (bij 10 of meer krijgt u 1 ritje gratis). U mag tot twee uur na afstempeling overstappen op een andere metro- of buslijn. Sommige mensen denken dat de metrostations onveilig zijn, maar dat is allang niet meer het geval. Dat geldt overigens voor heel New York: de stad heeft er veel aan gedaan om (kleine) criminaliteit te bestrijden en is daarin goed geslaagd. New York is inmiddels veiliger dan vele andere Amerikaanse steden.

De bus heeft als voordeel dat u New York kunt bekijken terwijl u op weg bent naar uw bestemming. Bussen rijden soms wel tergend langzaam, omdat ze om de twee ‘blocks’ stoppen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Autorijden in New York en zeker in Manhattan is niet aan te raden. Vele inwoners hebben niet eens een auto. Niet alleen is het verkeer zeer druk, het is uitermate lastig om een parkeerplaats te vinden en als dat al lukt is parkeren peperduur. Met het uitstekende metrosysteem en de ruime aanwezigheid van ‘yellow cabs’ is autorijden in het hart van New York ook onnodig. Als u toch per auto New York in wilt, hou er dan rekening mee dat in vrijwel alle straten eenrichtingverkeer geldt. In het algemeen gaat het verkeer in even genummerde straten van west naar oost en in oneven genummerde straten van oost naar west. Ook op de grote avenues (noord-zuid verbindingen) geldt eenrichtingverkeer, met uitzondering van Park Avenue, York Avenue and 11th Avenue.
In downtown Manhattan kunt u maximaal 2 uur parkeren in Leonard Street Municipal Parking Field. Sommige hotels in Manhattan bieden parkeerfaciliteiten, maar vaak tegen een hoge prijs.

Een huurauto is wel zeer geschikt om de staat New York of andere Amerikaanse staten te verkennen. Schaf een goede wegenkaart aan en plan uw route. De bewegwijzering is uitstekend, maar de vele verschillende highway-nummers kunnen u in verwarring brengen. Schrijf die nummers voor uw route dus van tevoren op en u zult geen problemen hebben uw weg te vinden. Uiteraard is het verstandig om het spitsuur te mijden.

Hotels

New York heeft een ruim aanbod aan hotels, maar reserveren is absoluut noodzakelijk. Accommodatie is bovendien niet goedkoop: een redelijke hotelkamer vindt u niet voor minder dan $100 per nacht. Goedkopere alternatieven vindt u in New Jersey, bijvoorbeeld in Weehawken niet ver van de ferry naar New York. De luxe hotels staan voornamelijk langs de grote avenues. Hou er rekening mee dat veel hotels verbouwingen uitvoeren in de zomermaanden juli en augustus.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over New York raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in New York

EasyTerra Autohuur New York vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Verenigde Staten, maar in een andere stad dan New York, klik dan door naar de Autohuur Verenigde Staten pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Verenigde Staten u een auto huren wilt.