Autoverhuur Mérida

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Mérida voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Mérida

  1. Home
  2. Autohuur Mexico
  3. Autohuur Mérida
EasyTerra Autohuur Mérida is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Mérida

Autoverhuur Mérida
Autoverhuur Mérida

Introductie

Mérida is de hoofdstad van de Mexicaanse deelstaat Yucatán en in toenemende mate een toeristische bestemming, naast de grotere en bekendere badplaats Cancún. Waar die plaats uitsluitend voor toeristen werd gebouwd, heeft Mérida een lange historie. De stad werd in de zestiende eeuw gesticht door de Spaanse kolonisten op de plek van een oude Maya nederzetting. Stenen van die oude nederzetting werden gebruikt voor de koloniale bouw.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 750.000 inwoners.

Ligging

Mérida ligt in het noordwesten van Yucatán, een deelstaat in het uiterste zuidoosten van Mexico. De stad ligt enkele kilometers landinwaarts van de Golf van Mexico in het gebied van de zogeheten Chicxulubkrater, het restant van een meteorietinslag die ongeveer 65 miljoen jaar geleden plaatsvond.

Economie

De textielindustrie speelt een belangrijke rol in de lokale economie, alhoewel de Mexicanen steeds meer concurrentie krijgen van Aziatische landen die goedkoper kunnen produceren. Daar staat tegenover dat Mexico, als buurland van Amerika, goedkoper kan transporteren naar de Verenigde Staten. Verder worden er in Mérida meubels gemaakt en is er een fabriek voor vliegtuigonderdelen. Steeds meer (vooral Amerikaanse) gepensioneerden ontdekken Méridan als aantrekkelijke vestigingsplaats, en ook het toerisme is in opkomst.

Vliegvelden

De luchthaven van de Mérida heet voluit Manuel Crescencio Rejón International Airport. Het vliegveld ligt in de zuidwestelijke buitenwijken van de stad, op 8 kilometer van het stadscentrum. De luchthaven is met een huurauto bereikbaar via de Carretera Federal 261. De grotere luchthaven van Cancún ligt op drie uur rijden van Mérida.

Openbaar Vervoer

Er zijn vier busmaatschappijen actief in Mérida die zowel stadsvervoer verzorgen als verbindingen naar andere plaatsen in Yucatán en de rest van zuidelijk Mexico: Unión de Camioneros de Yucatán (UCY), Alianza de de Camioneros de Yucatán (ACY), Rápidos de Mérida en Minis 2000.

Verkeer- en Parkeersituatie

Straten in Mérida zijn genummerd. Oneven genummerde straten lopen van oost naar west en hoe zuidelijker hoe hoger het nummer. Even straten lopen van noord naar zuid met oplopende nummers naar het oosten. Daardoor kunt u zich gemakkelijk oriënteren. Het hoofdplein (Zocalo) ligt op de kruising van de straten (calle) 60 en 61. Er is voldoende parkeergelegenheid in Mérida, kies voor de bewaakte terreinen of garages (Estacionamiento Público).

Hotels

Mérida heeft een groot aanbod van accommodaties. In het centrale deel van de stad, rond de Zocalo, vindt u vooral middenklasse en budgethotels. De wat duurdere accommodaties zijn geconcentreerd in het noordelijk stadsdeel.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Mérida raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Mérida

EasyTerra Autohuur Mérida vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Mexico, maar in een andere stad dan Mérida, klik dan door naar de Autohuur Mexico pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Mexico u een auto huren wilt.