Autoverhuur Tuxtla Gutierrez

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Tuxtla Gutierrez voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 50% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 4 februari - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Tuxtla Gutierrez

  1. Home
  2. Autohuur Mexico
  3. Autohuur Tuxtla Gutierrez
EasyTerra Autohuur Tuxtla Gutierrez is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Tuxtla Gutierrez

Autoverhuur Tuxtla Gutierrez
Autoverhuur Tuxtla Gutierrez

Introductie

Tuxtla Gutiérrez is de hoofdstad van de Mexicaanse staat Chiapas. Het is een vrij moderne stad; een van de weinige oude gebouwen is de San Marcos kathedraal uit de zestiende eeuw. Tuxtla is vooral een transportknooppunt naar meer bezienswaardige plaatsen in Chiapas.

Bevolking

De stads heeft ruim een half miljoen inwoners.

Ligging

Tuxtla Gutiérrez ligt in het zuiden van Mexico aan de rivier de Grijalva. De stad ligt op 600 meter hoogte in de vrij nauwe Tochtlán Vallei, met bergen ten noorden en ten zuiden van het stedelijke gebied.

Economie

Tuxtla Gutiérrez is een centrum van overheid en educatie. De meeste mensen werken voor de overheid, op lokaal, staats- en federaal niveau. Verder zijn er diverse universiteiten en hogescholen, waaronder veel technische opleidingen. Toerisme is voor Tuxtla nauwelijks van belang, behalve bezoekers die de stad aandoen op doorreis naar andere bestemmingen. Tuxtla is een regionaal transportknooppunt, zowel voor weg- als luchtverkeer.

Vliegvelden

De internationale luchthaven van Tuxtla Gutiérrez, Ángel Albino Corzo International Airport, ligt 35 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum. Het is een zeer modern vliegveld; het werd in 2006 geopend. Tuxtla Gutiérrez International Airport is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de Carretera Federal 190 en vervolgens de weg richting Salvador Urbina. De route staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Tuxtla Gutiérrez heeft een uiterst modern busstation, vanwaar al even moderne bussen verbindingen onderhouden met de vele toeristische attracties in Chiapas. Er rijden onder meer bussen naar Palenque en Toniná (ruïnes van de Maya’s).

Verkeer- en Parkeersituatie

Zoals hierboven al gezegd: Tuxtla is voornamelijk een transportknooppunt voor mensen die naar andere bestemmingen in Chiapas willen. De Carretera Federal 190, die dwars door de stad loopt, is een deel van de Pan-American Highway. Deze weg loopt van Mexico-Stad, via Tuxtla, naar de grens met Guatemala. Als u in de stad zelf verblijft, kunt u uw huurauto het beste parkeren bij uw hotel. De meeste hotels bieden gratis parkeergelegenheid voor hun gasten.

Hotels

Hoewel Tuxtla Gutiérrez geen grote toeristische attractie is, zijn er toch nog zo’n 70 hotels in de stad. De meeste gasten zijn zakenreizigers of mensen die wachten op een aansluitende verbinding met bus of vliegtuig. Er zijn enkele goede hotels, maar ook veel accommodaties met een twijfelachtige reputatie. We raden u daarom aan recensies te lezen, voordat u een hotel in Tuxtla boekt. Er zijn enkele aardige accommodaties in Chiapa de Corzo, aan de overkant van de Grijalvarivier.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Tuxtla Gutiérrez raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Tuxtla Gutierrez

EasyTerra Autohuur Tuxtla Gutierrez vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Mexico, maar in een andere stad dan Tuxtla Gutierrez, klik dan door naar de Autohuur Mexico pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Mexico u een auto huren wilt.