• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Calgary

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Calgary voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Calgary

EasyTerra Autohuur Calgary is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Populaire verhuurlocaties

Onderstaande verhuurlocaties zijn de meest populaire om een auto te huren in Calgary

Autohuur aanbiedingen in Calgary

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Calgary

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
SUV
Elektrisch

Autoverhuurbedrijven in Calgary

Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Calgary. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.

 • Alamo

  8.4 (8619)
  vanaf € 39 / dag
 • Avis

  8.2 (5940)
  vanaf € 35 / dag
 • Discount

  7.8 (29)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Thrifty

  7.8 (5438)
  vanaf € 24 / dag
 • Budget

  7.7 (9604)
  vanaf € 91 / dag
 • National Car Rental

  7.7 (402)
  vanaf € 39 / dag
 • Hertz

  7.5 (6852)
  vanaf € 41 / dag
 • Dollar Rent a Car

  6.7 (4314)
  vanaf € 22 / dag
 • Europcar

  6.7 (8061)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Enterprise

  8.4 (1921)
  Geen tarieven beschikbaar
 • NÜ Car Rentals

  6.1 (20)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Mex Rent a Car

  6 (45)
  Geen tarieven beschikbaar
 • ACE Rent A Car

  5.5 (15)
  vanaf € 24 / dag

Recente reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.4/10 uit 3568 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Calgary?

Calgary - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Calgary) is oktober de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Calgary - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Calgary) is november de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. September is op deze bestemming (Calgary) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Calgary - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Calgary) is februari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. September is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Calgary - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Calgary) is november de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. September is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Calgary - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Calgary) is november de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Calgary - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Calgary) is november de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Calgary - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Calgary) is november de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Calgary - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Calgary) is november de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Calgary - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Calgary) is november de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Calgary - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Calgary) is oktober de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuurders in en rond Calgary

Als u op zoek bent naar een huurauto in Canada, maar in een andere stad dan Calgary, klik dan door naar de Autoverhuur Canada pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Canada u een auto huren wilt.

Autoverhuur locaties in Calgary

EasyTerra Autohuur Calgary vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Informatie locatie voor Calgary

Introductie

Calgary is een stad in Canada, die vooral bekend is als wintersportbestemming. In 1988 werden de Olympische Winterspelen er gehouden, waar in de overdekte schaatshal Olympic Oval vele schaatsrecords sneuvelden.
Het is een uitgestrekte stad. Alleen het (commerciële) centrum heeft vrij dichte bebouwing met wolkenkrabbers. Daaromheen liggen woonwijken met veel ruimte. Calgary is dan ook een typische ‘autostad’: om van de ene naar de andere wijk te komen is een auto noodzakelijk. Ook de omgeving nodigt uit om er met de auto op uit te trekken. Aan de ene kant de Rocky Mountains, aan de andere kant de Canadese prairie.

Bevolking

Het is een van de snelst groeiende steden in Canada. In 1971 had Calgary 400.000 inwoners, nu zijn het er meer dan 1 miljoen. Dat komt vooral door de olie-industrie, die vanaf de jaren 60 een enorme groei doormaakte. De groei gaat nog steeds door.

Ligging

Calgary ligt in het westen van Canada, aan de oostflank van de Rocky Mountains op een hoogte van meer dan 1000 meter. De stad ligt in het zuiden van de provincie Alberta en wordt doorsneden door twee rivieren. De Bow is in de zomer een populaire visrivier. Bij het centrum van de stad mondt de kleinere Elbow River uit in de Bow.
Door de snelle uitbreiding van de stad grenzen de zuidwestelijke woonwijken nu aan het Indianenreservaat van de Sarcee stam.

Economie

De vondst van olie en gas in Alberta stimuleerde de groei van Calgary. Dat had ook een keerzijde, want toen de olieprijs in de jaren 80 scherp daalde klapte de lokale economie in elkaar. Het stadsbestuur realiseerde zich dat Calgary té afhankelijk was van de olie-industrie en heeft sindsdien geïnvesteerd in andere sectoren. High-tech en toerisme zijn daarbij de speerpunten. De wintersportoorden in de Rocky Mountains (Banff, Lake Louise en Canmore) trekken bezoekers, maar ook de vele festivals en andere evenementen die de stad jaarlijks organiseert.
Omdat de stad aan de Trans Canada Highway ligt is het ook een belangrijk transportknooppunt.

Vliegvelden

Calgary International Airport ligt ten noordoosten van de stad. Er zijn verbindingen met diverse steden in Canada, de VS en Centraal-Amerika, en ook rechtstreekse vluchten naar Europese steden als Londen, Parijs, Frankfurt en Amsterdam. Er is geen openbaar vervoer naar de luchthaven, wel is er een hotel shuttlebus.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in Calgary bestaat uit 160 buslijnen en een efficiënt lightrail-systeem. Voor bezoekers aan de stad zijn de lightrailtreinen het belangrijkste. Deze zogeheten C-Train heeft drie lijnen die samenkomen bij 7th Avenue in downtown Calgary. Langs die straat mag u gratis gebruik maken van de C-Train, gaat u naar bestemmingen verder weg dan moet u betalen.

Voor regionale bestemmingen zijn er de bussen van Red Arrow (busstation op 9th Avenue) en Greyhound (busstation 1 kilometer ten westen van downtown).

Calgary ligt weliswaar aan de Canadian Pacific Railway, maar die is niet meer in gebruik voor passagiersvervoer.

Verkeer- en Parkeersituatie

De wegen in Calgary hebben een toevoeging die aangeeft om wat voor soort weg het gaat. Om te beginnen loopt elke ‘Avenue’ van oost naar west en elke ‘Street’ van noord naar zuid. In deze straten geldt meestal eenrichtingverkeer. ‘Boulevard’ of ‘Drive’ staat voor grote doorgaande wegen, en ‘Trail’ voor snelweg. Zo leidt de Deerfoot Trail (of Highway #2) naar Edmonton, de hoofdstad van de provincie Alberta ten noorden van Calgary (ongeveer 3 uur rijden). De wintersportplaats Banff ligt op een uur rijden ten westen van Calgary aan de Trans Canada Highway.

Het vinden van een parkeerplaats is niet moeilijk in Calgary. U kunt op veel plaatsen tegen betaling op straat parkeren. Maar let op: een rode parkeermeter betekent dat u maximaal 15 minuten mag parkeren. In sommige straten is parkeren na 15.30 verboden om de doorstroming te bevorderen. Als u daar toch staat geparkeerd, wordt uw auto weggesleept. Om problemen te voorkomen kunt u het beste u auto stallen in een van de vele bovengrondse en ondergrondse parkeermogelijkheden.

De verkeerspolitie controleert intensief op het overschrijden van de snelheidslimiet. Dit gebeurt met zowel vaste als mobiele camera’s.

In de stad zelf zijn weinig vrijliggende fietspaden, maar bijvoorbeeld langs de Bow-rivier is wel een fraaie fietsroute aangelegd.

Hotels

Calgary heeft een enorm aanbod aan hotels. De meeste luxe hotels vindt u in downtown. Hotels, motels en bed & breakfast accommodaties zijn verspreid over de hele stad. Omdat Calgary zo’n uitgestrekte stad is, raden we aan een hotel te kiezen dat niet te ver ligt van de activiteiten die u wilt ondernemen. Voor het Stampede Festival kunt u het beste terecht in downtown, maar als u op doorreis bent naar bijvoorbeeld Vancouver is een accommodatie in de buurt van de Trans Canada Highway (16th Avenue binnen de stad) beter. Het is aan te raden uw hotelkamer te reserveren, zeker in de wintermaanden en tijdens festivals en evenementen.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Calgary raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Canadian dollar
 • Rijrichting
  Rechts
 • Max snelheid in de stad
  50 km/h
 • Max snelheid snelweg
  50 - 100 km/h
 • Taal
  Engels, Frans
 • Populaire autoklasse
  Intermediate

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • Alamo
 • Avis
 • Discount
 • Thrifty
 • Budget
 • National Car Rental
 • Hertz
 • Dollar Rent a Car
 • Europcar
 • Enterprise
 • NÜ Car Rentals
 • Mex Rent a Car
 • ACE Rent A Car
 1. Home
 2. Autohuur Canada
 3. Autohuur Calgary