• Klantbeoordelingen 8.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Montreal

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Montreal voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers.
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Montreal

EasyTerra Autohuur Montreal is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Populaire verhuurlocaties

Onderstaande verhuurlocaties zijn de meest populaire om een auto te huren in Montreal

Autohuur aanbiedingen in Montreal

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Montreal

Autotype
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Cabrio
SUV

Autoverhuurbedrijven in Montreal

Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Montreal. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.

 • Thrifty

  8.8 (5588)
  vanaf € 27 / dag
 • Alamo

  8.7 (8848)
  vanaf € 47 / dag
 • National Car Rental

  8 (407)
  vanaf € 54 / dag
 • Discount

  7.9 (29)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Budget

  7.5 (9771)
  vanaf € 36 / dag
 • Hertz

  7.4 (6996)
  vanaf € 31 / dag
 • Dollar Rent a Car

  7.2 (4456)
  vanaf € 27 / dag
 • Avis

  7.1 (6078)
  vanaf € 34 / dag
 • Europcar

  7 (8274)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Enterprise

  8.5 (1983)
  Geen tarieven beschikbaar
 • ACE Rent A Car

  5.4 (16)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Economy Rent a Car

  Geen beoordelingen
  vanaf € 34 / dag

Recente reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.5/10 uit 3651 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Montreal?

Montreal - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Montreal) is januari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming (Montreal) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Montreal - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Montreal) is januari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Montreal - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Montreal) is november de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Montreal - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Montreal) is januari de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Montreal - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Montreal) is december de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Montreal - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Montreal) is november de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Montreal - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Montreal) is januari de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Montreal - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Montreal) is november de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Mei is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Montreal - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Montreal) is april de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuurders in en rond Montreal

Als u op zoek bent naar een huurauto in Canada, maar in een andere stad dan Montreal, klik dan door naar de Autoverhuur Canada pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Canada u een auto huren wilt.

Autoverhuur locaties in Montreal

EasyTerra Autohuur Montreal vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

1073 Drummond Street
10830 Boulevard La Jeunesse
1206 Rue Stanley
1225 Metcalfe Street
159 Rue Saint antoine Ouest
6220 Boulevard Decarie
895 De La Gauchetiere Ouest

Informatie locatie voor Montreal

Introductie

Montréal is de tweede stad van Canada en de grootste stad in het Franstalige Québec. De vele wolkenkrabbers doen een beetje aan New York denken, maar het leven in Montréal is veel minder jachtig dan in die Amerikaanse stad. Het oude Montréal en de oude havenwijk (Vieux-Montréal en Vieux-Port) bestaan uit pittoreske straten en huizen. Bijzonder in Montréal is de ondergrondse stad. Dat is een enorm groot ondergronds complex met winkels, kantoren, cafés, restaurants, bioscopen, metrostations en ook een congrescentrum (Palais des Congrès). Vele inwoners ontvluchten op die manier de verkeersdrukte, de barre omstandigheden in de winter of de hete zomer.

In 1967 organiseerde Montréal de Wereldtentoonstelling. Het was een uiterst succesvol evenement en mede daarom kreeg de stad de organisatie toegewezen van de Olympische Spelen in 1976. Dat eindigde in een financieel debacle. De inwoners van Montréal moesten 30 jaar lang extra belasting betalen om de torenhoge schulden af te lossen.

Bevolking

De stad zelf heeft ruim anderhalf miljoen inwoners, maar in het stedelijke gebied wonen meer dan 3,5 miljoen mensen. Zo’n tweederde van de bevolking is Franstalig, ongeveer 20% spreekt Engels. Daarnaast is er een vrij grote immigrantengemeenschap die geen van beide talen als moedertaal heeft.

Ligging

Montréal ligt in het zuidwesten van de provincie Québec, ongeveer 270 kilometer ten zuidwesten van Québec City en 190 kilometer ten oosten van de Canadese hoofdstad Ottawa. New York ligt ruim 600 kilometer naar het zuiden. De stad ligt op een eiland (Île de Montréal) bij de samenloop van de rivieren Saint Lawrence en Ottawa. De Saint Lawrence verbindt het Grote Merengebied in het westen met de Atlantische Oceaan in het oosten. Aan de noordkant wordt Montréal begrensd door de Rivière des Prairies.

Economie

De economische crisis van de jaren zeventig en tachtig heeft Montréal hard getroffen. Pas halverwege de jaren negentig krabbelde Montréal economisch op, dankzij de komst van nieuwe bedrijvigheid in de vorm van telecommunicatie, software-ontwikkeling, luchtvaartindustrie en de ontwikkeling en productie van medicijnen. Het belang van de haven is afgenomen, maar speelt nog wel een rol in het vervoer van bulkgoederen tussen Noord-Amerika en Europa.
Verder zijn de hoofdkantoren van de International Civil Aviation Organization (ICAO) en de International Air Transport Association (IATA) er gevestigd. Ook de filmindustrie levert een bijdrage aan de economie. In Montréal worden vele films geproduceerd en de stad organiseert gerenommeerde filmfestivals.

Vliegvelden

Er zijn twee internationale vliegvelden bij Montréal, een voor passagiervluchten en een voor vrachtvluchten. Vliegveld Mirabel – ten noordwesten van de stad – werd gebouwd met de bedoeling dat het de belangrijkste luchthaven van Montréal zou worden. Nu landen en vertrekken er alleen vrachtvluchten.
Passagiersvluchten vertrekken vanaf Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport. De inwoners van Montréal noemen het nog steeds Dorval Airport, de oude naam. De luchthaven ligt ten zuidwesten van de stad en is via Highway 20 in een halfuur bereikbaar. Er zijn vele directe internationale verbindingen, onder meer met Amsterdam, Londen, Parijs en Frankfurt.
Er rijdt een shuttlebus (Aérobus) naar het centrum van Montréal en een stadsbus naar het treinstation Gare Dorval.

Openbaar Vervoer

Société de Transport de Montréal (STM) exploiteert de metro en de buslijnen in de stad. Er zijn speciale toeristentickets die een of drie dagen geldig zijn. Daarmee kunt u gebruik maken van alle openbaar vervoer. Deze tickets zijn in de zomermaanden te koop bij alle metrostations, maar in de wintermaanden alleen bij de grote stations Berri-UQAM, Peel en Bonaventure.
Dat laatste station ligt bij het centrale treinstation (Gare Central) van Montréal. Er zijn regelmatige treinverbindingen met Ottawa (2 uur) Toronto (4½ uur) en Québec City. Een keer per dag vertrekt er een Amtrak-trein naar New York (10 uur).

Verkeer- en Parkeersituatie

Net als veel andere grote steden kampt Montréal met verkeersopstoppingen. Dat komt voor een deel door de ligging op een eiland: het is duur om bruggen en tunnels aan te leggen naar de voorsteden aan de andere kant van de brede Saint Lawrence rivier. Er zijn voor auto’s slechts vier bruggen en één tunnel. De noordelijke Rivière des Prairies is veel smaller en wordt overspannen door acht bruggen.

De aanduidingen ‘noord, zuid, oost en west’ op verkeersborden corresponderen niet exact met de kompasrichting. Straten van de Rivière des Prairies naar de Saint Lawrence worden aangeduid als lopend van noord naar zuid. In feite lopen ze van het noordwesten naar het zuidoosten.
Saint Laurent Boulevard is de hoofdstraat, ook wel aangeduid als ‘The Main’. De dwarsstraten krijgen de toevoeging ‘oost’ (Est) of ‘west’ (Ouest). In de buitenwijken van Montréal mag u bij een rood stoplicht rechts afslaan, maar niet in het centrum van de stad. De boete voor overtreding van deze regel is hoog.

Het is niet gemakkelijk een parkeerplaats te vinden op straat in het centrum van Montréal. U kunt daar beter gebruik maken van het openbaar vervoer. Parkeer in ieder geval nooit bij een parkeerplaats met een rood vignet. Die zijn uitsluitend bestemd voor bewoners met een parkeervergunning. In de winter moet u bedacht zijn op sneeuwruimers. Als die een straat gaan schoonvegen moeten alle geparkeerde auto’s verwijderd worden.

Hotels

In oud-Montréal (Vieux-Montréal) en bij de oude haven (Vieux-Port) vindt u de meest sfeervolle hotels en bed & breakfast accommodaties. Prijzen variëren uiteraard maar zijn naar internationale maatstaven gemiddeld niet hoog. Alle internationale hotelketens hebben vestigingen in downtown. Het is zeer aan te raden uw hotelkamer te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Montréal raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Canadian dollar
 • Rijrichting
  Rechts
 • Max snelheid in de stad
  50 km/h
 • Max snelheid snelweg
  50 - 100 km/h
 • Taal
  Engels, Frans
 • Populaire autoklasse
  Intermediate

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • Thrifty
 • Alamo
 • National Car Rental
 • Discount
 • Budget
 • Hertz
 • Dollar Rent a Car
 • Avis
 • Europcar
 • Enterprise
 • ACE Rent A Car
 • Economy Rent a Car
 1. Home
 2. Autohuur Canada
 3. Autohuur Montreal