Autoverhuur Thessaloniki

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Thessaloniki voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Thessaloniki

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Thessaloniki
EasyTerra Autohuur Thessaloniki is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 86
Emile Janssen Drive Hellas Halkidiki Airport
“Goede service”

“Goede service! Bij prijsverlaging wordt zonder problemen de overeenkomst aangepast. Geen ervaring met afhandeling schade vandaar maar 4 sterren. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.”

28-10-2018 08:26
Ruben Van Tongeren Alamo Rent a Car Halkidiki Airport
“Prima service”

“Snel en simpel geregeld”

26-10-2018 05:36
Peter Van De Vijver Drive Hellas Halkidiki Airport
“Helaas is het bijna onmogelijk om via…”

“Helaas is het bijna onmogelijk om via het Nederlandse telefoonnummer een Nederlands sprekende medewerker aan de telefoon te krijgen. De communicatie gaat ook vanuit het buitenland erg moeizaam. Niet geheel duidelijk is hoe eigen risico en schade is geregeld, het verhuurbedrijf brengt je in verwarring, en op je voucher staat hierover niets vermeld.”

21-10-2018 13:51

Informatie locatie voor Thessaloniki

Autoverhuur Thessaloniki
Autoverhuur Thessaloniki

Introductie

Thessaloniki is de tweede stad van Griekenland en de hoofdstad van de Griekse regio Macedonië. Soms wordt de naam afgekort tot Saloniki of Salonica. De oude stad ligt als een soort amfitheater om de Baai van Thessaloniki met als herkenningspunt de Witte Toren uit de Byzantijnse tijd. Langs de zee loopt een lange promenade van 12 kilometer. De andere overblijfselen van de Byzantijnse stadsmuur zijn te vinden ten noorden van de oude stad. In het centrum staan prachtige oude Byzantijnse kerken.

Bevolking

De stad zelf heeft zo’n 360.000 inwoners en dat aantal daalt de laatste jaren. Steeds meer inwoners trekken weg uit het drukke centrum en verhuizen naar de voorsteden, die vooral ten oosten van de stad liggen. Inclusief die voorsteden telt de regio Thessaloniki meer dan 1 miljoen inwoners.

Ligging

Thessaloniki ligt in het noorden van Griekenland aan een baai die naar de stad is genoemd. Die baai is een deel van de Egeïsche Zee.

Economie

De stad heeft een belangrijke haven en is het industriële en commerciële centrum van Noord-Griekenland. In het havengebied is veel petrochemische industrie (o.m. olieraffinaderijen). Verder zijn er staal- en machinefabrieken en er is ook een uitgebreide farmaceutische industrie.
Thessaloniki is een transportcentrum en profiteert van de opkomst van de nieuwe economieën in Oost-Europa. Veel producten afkomstig uit of bestemd voor deze voormalige communistische landen worden verscheept via de haven van Thessaloniki.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld Makedonia ligt 15 km ten zuidwesten van de stad. Veel vliegtuigen van of naar de Griekse hoofdstad Athene maken hier een tussenstop. Verder zijn er directe verbindingen met onder meer Milaan, Rome, Zürich, Düsseldorf, München, Moskou en Londen. Ook zijn er vele vluchten naar de eilanden in de Egeïsche en Ionische Zee.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in de stad bestaat op dit moment alleen uit bussen. Er zijn twee typen: gewone bussen en gelede bussen. Op de gelede bussen stapt u in bij de achterdeur en koopt u uw kaartje bij de conducteur. In de gewone bussen is er alleen een kaartjesautomaat en moet u gepast betalen.

In 2006 is de aanleg begonnen van een metrosysteem. Het zal nog tot 2012 duren voor dat helemaal gereed is. Gehoopt wordt dat de metro de enorme verkeersdrukte in Thessaloniki wat zal verlichten.

Thessaloniki is een knooppunt van treinverkeer. Er zijn diverse treinen naar Athene (station Larissa), waaronder een nachttrein, alsook naar andere bestemmingen in Griekenland. Internationale treinverbindingen zijn er met Skopje in Macedonië, Belgrado in Servië, Boedapest in Hongarije en Istanbul in Turkije. In de meeste treinen zijn geen rookcoupés.

Verder zijn er uiteraard veel verbindingen per veerboot naar de eilanden in de Egeïsche Zee.

Verkeer- en Parkeersituatie

De snelweg GR-1/E75 verbindt Thessaloniki met Athene (ongeveer 5 uur rijden). Om de stad loopt een rondweg van het industriële westelijke deel naar de woonwijken in het oosten.
Het centrum van de stad heeft een regelmatig stratenpatroon maar het verkeer is er chaotisch en druk. Er zijn vele straten met eenrichtingverkeer en op stadsplattegronden staat dat vaak slecht aangegeven. Daar komt nog bij dat parkeerplaatsen maar moeilijk te vinden zijn. Voor een bezoek aan het centrum van Thessaloniki is het beter uw huurauto te laten staan.

Als u toch uw auto in Thessaloniki wil parkeren dan kunt u de parkeergarage aan de Plateia Eleftherias proberen. Mocht die vol zijn, parkeer dan uw auto op de gratis gemeentelijke parkeerplaats ten zuiden van het Museum van Byzantijnse Cultuur, niet ver van de Witte Toren. Van daar is het 20 minuten lopen naar het stadscentrum. Deze parkeerplaats is ’s nachts niet veilig!
Een bijzonderheid is de ondergrondse en automatische parkeergarage vlak bij de YMCA. U parkeert uw auto in een soort lift die uw wagen volautomatisch transporteert naar een vrije parkeerplaats. Er wordt gewerkt aan de aanleg van meer ondergrondse parkeergarages.

Hotels

Omdat de stad een centrum is van handel zijn veel hotels toegesneden op zakenmensen. Ze zijn meestal niet erg gezellig en gericht op functionaliteit, alhoewel de laatste jaren enkele zogeheten ‘boutique’ hotels zijn gebouwd. Het hele jaar door is het aan te raden uw hotelkamer te reserveren, zeker in de herfst als er in Thessaloniki een grote handelsbeurs wordt gehouden, gevolgd door het grote culturele festival Demetria.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Thessaloniki raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Thessaloniki

EasyTerra Autohuur Thessaloniki vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Griekenland, maar in een andere stad dan Thessaloniki, klik dan door naar de Autohuur Griekenland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Griekenland u een auto huren wilt.