Autoverhuur Istanbul

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Istanbul voor u.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Istanbul.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Istanbul

  1. Home
  2. Autohuur Turkije
  3. Autohuur Istanbul
EasyTerra Autohuur Istanbul is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.5 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 32
Mr Danny Rutgers Europcar Sabiha Gökçen International Airport
“Snel en duidelijk”

“Snel en duidelijk”

29-04-2019 11:20
Jozef Hertz Sabiha Gökçen International Airport
“Alles was goed”

“Alles was goed. Geen opmerkingen! Ga zo door.”

19-08-2018 18:10
Ugur Sahin Alamo Rent a Car Istanbul Airport
“Geen tegenvallers tot nu toe”

“Geen tegenvallers tot nu toe. Totaal 3 x auto gehuurd via EasyTerra deze zomer. 2 x in Turkije en de laatste die nog moet gebeuren in Ibiza. Ik zou dit bedrijf zeer zeker aanbevelen aan iedereen.”

06-08-2018 07:31

Informatie locatie voor Istanbul

Autoverhuur Istanbul
Autoverhuur Istanbul

Introductie

Istanbul (vroeger: Constantinopel) is de grootste en kleurrijkste stad van Turkije met een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden uit de Byzantijnse en Ottomaanse tijd. Voorbeelden zijn het Topkapi Paleis en de Hagia Sofia, dat oorspronkelijk een christelijke kerk was maar nu een moskee is. Ook de Ottomaanse Süleymaniye Moskee is zeer de moeite waard. Verder is Istanbul een paradijs voor shoppen, bijvoorbeeld in de Grote Bazaar en de Egyptische Bazaar en de straatjes in de omgeving.

Bevolking

Officieel wonen er 8 miljoen mensen in Istanbul, maar in werkelijkheid zijn het er waarschijnlijk meer. De bevolking is zeer internationaal. Naast de meerderheid van Turken wonen er van oudsher Grieken, Armeniërs en joden in de stad.

Ligging

Istanbul is de enige stad ter wereld die in twee continenten ligt: Europa en Azië. De stad ligt op beide oevers van de Bosporus, de smalle verbinding tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara (die weer verbonden is met de Middellandse Zee). Het oudste deel van de stad ligt op de westelijke oever.

Economie

Dankzij de ligging is de stad is het economische centrum van Turkije. Het land is de laatste jaren fors in opkomst (het geldt als een van de ‘emerging markets’) en Istanbul is de motor daarvan. Natuurlijk speelt de handel een voorname rol, maar er is ook veel industrie gevestigd. Er is een omvangrijke voedingsindustrie (o.m. olijfolie), er wordt kleding en textiel geproduceerd en de stad heeft ook elektronische industrie en machinefabrieken. Verder worden er auto’s geassembleerd en wordt er glas en papier geproduceerd.
Toerisme is ook van groot belang voor de lokale economie.
Turkije wil graag aansluiting bij de Europese Unie vanwege de economische mogelijkheden, maar binnen de EU is er veel verzet tegen toetreding van het land.

Vliegvelden

Atatürk International Airport is de belangrijkste internationale luchthaven van Istanbul. Het ligt ongeveer 20 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum, in het Europese deel van Istanbul. Omdat dit vliegveld de groei van het luchtverkeer niet aankon werd er in het Aziatische deel van de stad een tweede luchthaven gebouwd, Sabiha Gökçen International Airport. Behalve door Turkish Airlines wordt dit vliegveld veel gebruikt door budget maatschappijen (o.m. naar Eindhoven Airport).
Er zijn plannen voor een derde internationale luchthaven ten noorden van de stad, vlak bij het zakendistrict.

Openbaar Vervoer

Taxi’s (geel) zijn een goedkope manier van vervoer in Istanbul. Ze hebben allemaal meters; ’s nachts (00.00-06.00) geldt een dubbel tarief. Nog goedkoper zijn de dolmu? busjes die op vaste routes rijden.
De stadsbus is het goedkoopst, Istanbul heeft een uitgebreid netwerk van buslijnen. Als bezoeker zult u het meest gebruik maken van de T4-lijn, die rijdt tussen de uitgaanscentra Sultanahmet en Taksim Square.
De metro bestaat slechts uit twee lijnen: een naar het noorden en een naar het zuiden (naar o.m. Atatürk Airport). Deze metro heeft aansluitingen op de tramlijn die over de Galatabrug loopt. Over water is er een regelmatige veerdienst tussen het Aziatische en Europese deel van de stad.
Voor het openbaar vervoer geldt een vast tarief, onafhankelijk van de afstand die u aflegt.

Verkeer- en Parkeersituatie

Chaotisch. Dat is het enige woord dat van toepassing is op het verkeer in Istanbul. In de ochtend- en avondspits staan de twee bruggen over de Bosporus en de brug over de Gouden Hoorn vol met auto’s. Heb geduld en maak er het beste van: geniet van het prachtige uitzicht vanaf deze bruggen. Als u van het Europese naar het Aziatische deel van de stad gaat moet u voor de bruggen tol betalen, de andere kant op is gratis. Voor de Bosporus (Bogaziçi) Brug moet u een elektronisch tolticket hebben. Voor de Fatih Sultan Mehmet Brug kunt u de tol ook contant betalen.

Geduld is in het verkeer van Istanbul een schone zaak. De verkeersregels zijn min of meer dezelfde als die gelden in Europese landen, maar vrijwel niemand houdt zich eraan. Voeg daarbij dat het vinden van een parkeerplaats in het centrum van de stad moeilijk is, zo niet onmogelijk. Bovendien kunt u tegen de auto-mafia aanlopen: u betaalt om te voorkomen dat uw auto schade oploopt. Overigens gaat het meestal niet om een groot bedrag en uw auto wordt wel bewaakt! Een illegaal geparkeerde auto krijgt een wielklem.

Kortom: tenzij u ervaring hebt in het rijden in chaotisch verkeer is het wellicht beter uw huurauto te parkeren bij uw hotel en die te gebruiken voor ritjes naar buiten de stad.

Hotels

De goedkoopste hotels en guesthouses zijn te vinden in het oude deel van de stad (Sultanahmet). Daar zijn ook enkele duurdere hotels, maar de beste hotels zijn te vinden aan de Bosporus, zowel aan de Europese als aan de Aziatische kant. Istanbul trekt jaarlijks vele toeristen en als het economisch centrum van Turkije ook een groot aantal zakelijke bezoekers. We raden u aan uw hotelkamer te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Istanbul raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Istanbul

EasyTerra Autohuur Istanbul vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Turkije, maar in een andere stad dan Istanbul, klik dan door naar de Autohuur Turkije pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Turkije u een auto huren wilt.