Autoverhuur Gent

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Gent voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Gent

  1. Home
  2. Autohuur België
  3. Autohuur Gent
EasyTerra Autohuur Gent is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Gent

Autoverhuur Gent
Autoverhuur Gent

Introductie

Gent is de hoofdstad van de Vlaamse provincie Oost-Vlaanderen in België. De stad heeft een rijke geschiedenis. Vanaf ongeveer het jaar 1000 was het eeuwenlang de grootste stad van de Nederlanden, zelfs groter dan Londen. Hoewel er oude huizen zijn afgebroken en kanalen gedempt voor het verkeer is er genoeg moois overgebleven in deze stad. Voorbeelden zijn de oude handelshuizen aan de Graslei, het Belfort, de middeleeuwse Lakenhalle en de St. Baafskathedraal.

Bevolking

Gent heeft sinds 1977 veel inwoners verloren. De stad had toen bijna 250.000 inwoners, maar zo’n 10% van de bevolking vertrok naar aantrekkelijker randgemeenten. Het gemeentebestuur heeft een succesvolle stadsvernieuwing in gang gezet en ook door de toename van migranten neemt het inwoneraantal weer toe. Gent heeft nu ruim 230.000 inwoners.

Ligging

De stad ligt in het westen van België aan de samenloop van twee rivieren: de Schelde en de Leie. Vroeger was Gent verbonden met open zee via de Westerschelde. Door verzanding ging die verbinding verloren, maar dankzij het Kanaal van Gent naar Terneuzen kunnen er toch kleine zeeschepen de haven van de stad aandoen.

Economie

Gent was een van de eerste geïndustrialiseerde steden op het vasteland van Europa. Vooral de textielindustrie speelde een belangrijke rol. Nu is het vooral de haven die een bijdrage levert aan de Gentse economie. Het is de derde haven van België (na Antwerpen en Zeebrugge). In het havengebied zijn autobedrijven (Volvo, Honda) sterk vertegenwoordigd.
Verder is het de belangrijkste onderwijsstad van België met een vooraanstaande universiteit en diverse hogescholen. Een op de vijf inwoners van Gent is student. Het toerisme naar deze historische stad neemt toe. Samen met de grote aantallen studenten betekent dit dat veel Gentenaren werk vinden in de horeca.
In de omgeving van de stad bloeit de bloementeelt. Daarom wordt er elke vijf jaar een grote bloemententoonstelling gehouden in Gent, Floralia.

Vliegvelden

Gent ligt op 45 autominuten van de nationale Belgische luchthaven bij Brussel (Zaventem). Er is een rechtstreekse treinverbinding met deze luchthaven. Het vliegveld van Oostende is vooral van belang voor vrachtverkeer, maar er zijn enkele verbindingen met toeristenbestemmingen in Zuid-Europa.

Openbaar Vervoer

De Belgische lokale vervoersmaatschappij De Lijn verzorgt een uitgebreid net van tram- en buslijnen in Gent. Een van die lijnen (lijn 3) wordt uitgevoerd met een trolleybus.

Op donderdag, vrijdag en zaterdag (van mei tot oktober) vaart er een gratis zogeheten elektroboot tussen de Korenlei in het centrum en de Zuid (naast de stadsbibliotheek).
In het weekend rijden gratis nachtbussen (van 23.30 tot 02.30) van de Korenmarkt in het centrum naar alle wijken van Gent.

Gent heeft vijf treinstations: Gent-Sint-Pieters, Gent-Dampoort, Drongen, Gentbrugge en Merelbeke. Gent-Sint-Pieters is het belangrijkste station, net ten zuiden van het centrum. Er zijn verbindingen met alle steden in België en ook een hogesnelheidsverbinding met Parijs.

Verkeer- en Parkeersituatie

De binnenstad van Gent is volledig autovrij. Om het centrum liggen diverse parkeergelegenheden. U wordt daar naar toe geleid via een dynamisch informatiesysteem, dat aangeeft waar parkeerplaatsen vrij zijn. Lang parkeren op straat wordt ontmoedigd en is ook duurder dan uw auto stallen in een van de parkeergarages. U kunt gratis parkeren op twee P+R terreinen aan de rand van de stad: Gentbrugge en Oostakker. Beide hebben aansluitingen op het openbaar vervoer. Er wordt gewerkt aan uitbreiding van deze P+R-faciliteiten.
Verkeerd geparkeerde auto’s worden weggetakeld. Behalve de boete moet u dan ook de wegsleepkosten betalen.

Hotels

Er zijn ruim dertig hotels in Gent, waaronder drie viersterrenhotels. Daarnaast zijn er diverse ‘bed & breakfast’ accommodaties en appartementen beschikbaar. Over het algemeen is het niet nodig uw kamer te reserveren, behalve tijdens evenementen (de Gentse Feesten in juli, de vijfjaarlijkse Floriade) of als u een bepaald hotel op het oog heeft.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Gent raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in België, maar in een andere stad dan Gent, klik dan door naar de Autohuur België pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in België u een auto huren wilt.