Autoverhuur Antwerpen

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Antwerpen voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Antwerpen

  1. Home
  2. Autohuur België
  3. Autohuur Antwerpen
EasyTerra Autohuur Antwerpen is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 9.0 / 10
Aantal reviews in Antwerpen: 13
Thierry De Wreede
“Zeer goede service”

“Zeer goede service. Klantvriendelijk en mooie prijs. Gewoon super tevreden.”

18-02-2020 03:33
Sandra Ds
“Snelle en goede service, alles was prima geregeld”

“Snelle en goede service, alles was prima geregeld Heb niet moeten wachten, auto stond netjes klaar en aan een gunstig tarieg”

21-10-2016 07:12

Informatie locatie voor Antwerpen

Autoverhuur Antwerpen
Autoverhuur Antwerpen

Introductie

Antwerpen is de tweede stad van België en heeft een lange en rijke historie. In het prachtige centrum zijn historische gebouwen te zien uit verschillende tijdperken. Ook heeft de stad veel interessante musea en kunstgaleries. Er is een groot aantal (soms zeer exclusieve) winkels en het Antwerpse uitgaansleven is tot ver over de Belgische landsgrenzen bekend. Daarom gaan veel Belgen en buitenlanders (vooral Nederlanders) graag een of meer dagen naar deze gemoedelijke, sfeervolle stad.

Bevolking

De stad heeft een half miljoen inwoners, maar in het stedelijk gebied rond Antwerpen wonen meer dan 1 miljoen mensen. Antwerpenaren worden sinjoren genoemd, maar alleen als hun ouders en voorouders ook in Antwerpen zijn geboren. Het woord sinjoor dateert uit de periode van de Spaanse Inquisitie, en is afgeleid van het Spaanse señor.

Ligging

Antwerpen ligt in het noorden van België, niet ver van de Nederlandse grens. De stad is gebouwd op de rechteroever van de Schelde-rivier, die via de Westerschelde (in Nederland) is verbonden met de Noordzee. De stad ligt 47 kilometer ten noorden van Brussel. Amsterdam ligt op 159 kilometer van Antwerpen, Brugge op 104 kilometer, het Duitse Aken op 140 kilometer en Parijs op 347 kilometer.

Economie

Antwerpen is een belangrijk economisch centrum, niet in de laatste plaats door de haven. Die haven is de derde van Europa (na Rotterdam en Hamburg). Net als bij Rotterdam is er in het havengebied van Antwerpen een uitgebreide petrochemische industrie. Daarnaast is de stad het grootste centrum ter wereld voor de handel in en het bewerken van diamanten. De laatste jaren heeft Antwerpen zich ook ontwikkeld als modestad.
Toerisme speelt ook een belangrijke rol. Antwerpen geldt als een ‘trendy’ stad: een stad die tegen een historische achtergrond een zeer moderne uitstraling heeft. Antwerpen wordt jaarlijks bezocht door bijna 1 miljoen (dag)toeristen.

Vliegvelden

Het kleine vliegveld Antwerpen-Deurne ligt op 7 kilometer van het centrum van de stad, maar het wordt door slechts weinig maatschappijen gebruikt. Dagelijks zijn er vluchten van en naar Londen, maar verder is de luchthaven vooral in gebruik door privé- en zakenvliegtuigjes. Het vliegveld van Brussel ligt op minder dan 50 kilometer afstand en er is elk uur een busverbinding tussen die luchthaven en Antwerpen.

Openbaar Vervoer

De stad beschikt over een uitgebreid net van tram- en buslijnen die worden geëxploiteerd door ‘De Lijn’. De trams rijden voor een deel ondergronds. Op dit moment wordt gewerkt aan verdere uitbreiding van het openbaar vervoernetwerk. Kaartjes zijn te koop bij tijdschriftenwinkels en supermarkten. U bespaart dan zo’n 20% vergeleken met de prijs die u betaalt bij de bestuurder.

De internationale trein tussen Amsterdam en Parijs (Thalys) stopt op het treinstation Antwerpen-Centraal. Ook de internationale snelbussen van Eurolines en Ecolines hebben Antwerpen als bestemming of halteplaats.

Verkeer- en Parkeersituatie

Antwerpen is gemakkelijk bereikbaar via de ringweg rond de stad. Die Ring heeft verbindingen met de belangrijkste snelwegen. In de ochtend- en avondspits staan er overigens vaak lange files.

In het centrum van Antwerpen zijn veel straten en pleinen autovrij. Daarnaast geldt in veel straten eenrichtingverkeer. Het stadsbestuur probeert bovendien het autoverkeer in het centrum en het parkeren op straat te beperken. Dat is overigens geen enkel probleem, want in en om het centrum zijn vele overdekte parkeergarages. Stal uw auto in een van deze garages en verken het centrum te voet of met het openbaar vervoer.

Hotels

In Antwerpen heeft u de keuze uit een groot aantal hotels. Er zijn eenvoudige jeugdherbergen, maar de stad heeft ook een uitgebreid aanbod aan luxe hotels. Er is één vijfsterrenhotel. Antwerpen is niet alleen een populaire toeristenbestemming, maar ook een economisch en cultureel centrum en er worden vele tentoonstellingen en congressen georganiseerd. Boek daarom uw favoriete hotel van tevoren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Antwerpen raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Antwerpen

EasyTerra Autohuur Antwerpen vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in België, maar in een andere stad dan Antwerpen, klik dan door naar de Autohuur België pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in België u een auto huren wilt.