Autoverhuur Tours

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Tours voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 6 juli - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Tours

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Autohuur Tours
EasyTerra Autohuur Tours is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Tours

Introductie

Tours is de hoofdstad van het Franse departement Indre-et-Loire. De stad heeft een zeer fraai historisch centrum (Vieux Tours) met goed bewaard gebleven huizen, gedeeltelijk van hout, en een gezellig centraal plein (Place Plumereau) met cafés en restaurants.

Bevolking

In de stad zelf wonen bijna 150.000 mensen, maar het hele stedelijke gebied van Tours en omgeving heeft een twee keer zo hoog inwoneraantal.

Ligging

Tours ligt in centraal-Frankrijk aan de samenloop van twee rivieren: de Indre en de Loire. Die laatste rivier mondt verder naar het westen, bij Nantes, uit in de Atlantische Oceaan. Ten noordoosten van Tours ligt Orléans.

Economie

De stad heeft de grootste universiteit van de regio Centre, de Université Francois Rabelais. De universiteit en het daaraan verbonden ziekenhuis zijn de grootste werkgevers van de stad. Verder is er een Franse luchtmachtbasis en heeft bandenfabrikant Michelin er een vestiging. In de wijk Deux-Lions is een modern bedrijvenpark waar vooral hightech bedrijven en onderzoeksinstituten zijn gevestigd.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Aeroport Tours-Val de Loire, ligt 6 kilometer ten noordoosten van het centrum. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via Avenue de la Tranchée en Avenue André Maginot. De route naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven op verkeersborden.

Openbaar Vervoer

Tours heeft goed openbaar busvervoer. Het centrale busstation is vlak bij het stadhuis (Hôtel de Ville). Verder wordt er gewerkt aan de aanleg van een tramlijn. Naar verwachting zullen de eerste trams in 2013 rijden. Hogesnelheidstreinen (TGV) stoppen in Tours en verbinden de stad met Parijs, Bordeaux en Lyon.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het centrum van Tours is gedeeltelijk verkeersvrij en het kan moeilijk zijn een vrije parkeerplaats op straat te vinden. Er zijn enkele ondergrondse parkeergarages waar u uw huurauto kunt stallen: onder de Place de la Gare, onder de Place des Halles (ideaal voor een bezoek aan het historische centrum) en onder de Place Anatole-France (voor winkelen in de Rue Nationale). Dankzij de ringweg rond Tours is het gemakkelijk om van het ene naar het andere stadsdeel te komen.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in Tours: van zakenhotels tot gezellige familiehotels. Ook zijn er veel bed & breakfasts, die in Frankrijk chambres d'hôtes worden genoemd. Het is over het algemeen niet nodig uw kamer van tevoren te boeken, tenzij u uw zinnen heeft gezet op een bepaald hotel.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Tours raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Tours

EasyTerra Autohuur Tours vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Treinstations

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Tours, klik dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.