Autoverhuur Bordeaux

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Bordeaux voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Bordeaux

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Autohuur Bordeaux
EasyTerra Autohuur Bordeaux is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 140
Gemiddelde beoordeling: 7.9 / 10
Aantal reviews in Bordeaux: 140
Marianne InterRent Bordeaux Merignac Airport
“Prima”

“Prima, altijd veel keus en goedkope auto's, alleen soms lange wachttijden bij afhaalstations en inleveren.”

27-09-2019 16:07
Sophia InterRent Bordeaux Merignac Airport
“Ze vergelijken alle verhuurbedrijven…”

“Ze vergelijken alle verhuurbedrijven met elkaar. De prijzen zijn erg laag, wordt goed geregeld en het boeken gaat makkelijk. Echt top.”

17-09-2019 20:07
Jan-jaap Keddy By Europcar Bordeaux Merignac Airport
“Prima platform”

“Platform gaf een duidelijk overzicht van de opties en het was makkelijk om selecties te maken. Het zou nog wat beter inzicht kunnen geven in welke mate je verzekerd bent. Of je dus wel of niet additionele verzekeringen moet afsluiten, dat blijft toch altijd vrij onduidelijk vind ik.”

27-07-2019 17:57

Informatie locatie voor Bordeaux

Autoverhuur Bordeaux
Autoverhuur Bordeaux

Introductie

Bordeaux is een stad met vele gezichten. Het is een zeehaven 100 kilometer verwijderd van de Atlantische Oceaan. Daarnaast is Bordeaux een stijlvolle provinciestad. Ten derde is deze stijlvolle stad een creatie van de Verlichting. Als laatst is deze stad toegewijd aan de export van kwaliteitswijn. Bordeaux heeft brede boulevards, mooie parken, een Grand Theatre en 18e-eeuwse paleizen. Kortom een schitterende stad.

Bevolking

Bordeaux heeft rond de 740.000 inwoners. Bordeaux is de negende stad van Frankrijk, betreft het aantal inwoners. Daarnaast is de populatie van de stad zeer divers. Jong en oud, allochtoon en autochtoon.

Ligging

Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk, ongeveer 100 kilometer van de Atlantische Oceaan. Het stuk water Gironde verbindt Bordeaux met de oceaan. De rivier de Garonne stroomt door de stad. Ten oosten van Bordeaux, ongeveerd 250 kilometer, ligt de Franse bergketen het Centraal Massief.

Economie

Bordeaux haar economie is voor een groot deel afhankelijk van de export van kwaliteitswijn. Deze kwaliteitswijn wordt in de omgeving van de stad verbouwd en gemaakt. In Bordeaux vindt de handel en export van deze wijnen plaats. Daarnaast is de stad afhankelijk van de zeehaven die ze heeft. Dit biedt aan veel mensen werk. Ten derde is het toerisme een belangrijke economische tak van de stad. Vroeger was Bordeaux een “Sleeping Beauty” maar sinds enkele jaren is de stad zich sterk aan het ontwikkelen waarbij al haar schoonheden tot bloei komen. Dit trekt veel toeristen; vandaag de dag is Bordeaux één van de meest aangename steden van Frankrijk. De toeristen komen onder andere op de boulevards, parken, musea, neo classicistische architectuur en het bruisende nachtleven af.

Vliegvelden

Bordeaux heeft één vliegveld, Bordeaux Airport genaamd. Dit vliegveld ligt in Merignac, 10 kilometer ten westen van de stad. Dit vliegveld verwerkt nationale vluchten van Air France. Daarnaast vliegt Ryanair geregeld op dit vliegveld met vluchten vanuit de United Kingdom. De Nederlandse low cost vliegmaatschappij Basiq Air vliegt vanaf Amsterdam Schiphol op Bordeaux Airport

Openbaar Vervoer

Bordeaux is één van Frankrijk haar belangrijkste treinstations. Vanuit Bordeaux kunt u naar vele plaatsen in Frankrijk reizen. Het treinstation (drie kilometer uit het centrum) en het centrum is verbonden met het vliegveld. De verbinding is gemaakt met een bus Jet’Bus. De reis duurt ongeveerd 45 minuten. Hier kunt u gebruik van maken indien u geen huurauto tot uw beschikking heeft. In Bordeaux zelf is CGFTE de opererende busmaatschappij. Zowel overdag als op de drukke nachten rijden er bussen in de stad. Ook is er een recentelijk gebouwd tramnetwerk, wat vandaag de dag veel uitbreiding ondervindt. Dit tramnetwerk wordt zo uitgebreid dat u straks bijna al de interessante plaatsen kan bereiken per tram.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het rijden in de stad Bordeaux is niet erg gemakkelijk, vaak is het er druk. Ook het parkeren in de stad is lastig: een parkeerplaats in moeilijk te vinden en als u er één vindt is het vaak erg prijzig. Parkeerplaatsaanraders zijn: een zijstraat ten noorden van Musee d’Art Contemporain en ten westen van Jardin Public. Ook zijn er hotels die een parkeerplaats aanbieden, per nacht kost dit ongeveer 6 euro. Daarnaast zijn er grote parkeerplaatsen ten noorden van esplanade des Quinconces en tegenover place de la Bourse.

Hotels

De goedkopere hotels, budget en mid range zijn zeer competitief en in overvloed aanwezig. Er is echter een schaarse aan luxe hotels in Bordeaux. De kwaliteit in de goedkopere segmenten kan enorm verschillen, ook binnen één hotel. Wilt u verzekerd zijn van een goed goedkoop hotel of een luxe hotel, dan is het zeker aan te raden om van te voren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Bordeaux raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Bordeaux

EasyTerra Autohuur Bordeaux vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Bordeaux, klik dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.