Autohuur Lyon

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Lyon zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Lyon

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Lyon

EasyTerra Autohuur Lyon is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.2 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 39
Jantina Jager Alamo Rent a Car Lyon Part Dieu Treinstation
“Prettige service”

“Prettige service.”

31-10-2017 16:43
Nicky Hertz Lyon Part Dieu Treinstation
“Betrouwbare, fijne service”

“Al 4 X gebruik van jullie dienst gemaakt. Overzichtelijk, supersnelle reactie, ook bij vragen per mail. Alleen niet altijd Nederlands sprekende/lezende medewerker in huis (voor mij geen probleem overigens). Je weet precies waarvoor je kiest en de kosten zijn duidelijk. De aangesloten bedrijven ter plaatse in mijn geval altijd goede, snelle service. Voor mij een fijne en betrouwbare manier om waar dan ook een auto te huren.”

09-10-2017 04:58
Heer Van Caspel Budget Lyon Airport
“Goedkoop met geweldige service!”

“Ik huur altijd een auto via easyterra,de service is geweldig! En je bent altijd goedkoper uit!”

18-09-2017 06:47

Informatie locatie voor Lyon

Autoverhuur Lyon
Autoverhuur Lyon

Introductie

Lyon is de tweede stad van Frankrijk en een bruisend centrum van kunst en cultuur. De stad heeft een bijzonder fraai gerestaureerd centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kathedraal St-Jean en de kerk St-Paul zijn zeer de moeite waard, maar ook de rest van het centrum, met nauwe straatjes, zogeheten ‘traboules’ (overdekte doorgangen), pleinen en fonteinen. Gebouwen in de nieuwere wijken van de stad zijn opgefleurd met gigantische muurschilderingen.
Lyon geldt als de hoofdstad van de Franse keuken; u vindt hier de hoogste concentratie aan sterrenrestaurants van heel Frankrijk.

Bevolking

Inclusief de voorsteden wonen er 1,6 miljoen mensen in Lyon hoewel de eigenlijke stad er slechts een half miljoen heeft.

Ligging

Lyon is ontstaan aan de samenloop van de rivieren Rhône en Saône in het oosten van centraal-Frankrijk. De oude stad ligt op de westoever van de Saône aan de voet van de Fourvièreheuvel. Die wordt ook wel de ‘bidheuvel’ genoemd, omdat de basiliek Notre-Dame en het paleis van de aartsbisschop daar staan. Ten noorden van de stad op een schiereiland (presqu’île) tussen de Saône en de Rhône ligt de ‘werkheuvel’, traditioneel het domein van zijdewevers. Modern Lyon ligt aan de oostkant van de Rhône.

Economie

De stad is een belangrijk economisch centrum. Er worden machines, auto’s, elektrische apparatuur en chemicaliën geproduceerd. Verder is er een grote textielindustrie. Olieraffinaderijen staan in Saint-Fons en Feyzin. Lyon heeft een grote universiteit met drie campussen en er zijn ook veel andere instellingen voor hoger onderwijs gevestigd.
Daarnaast is Lyon een bestuurlijk centrum. Het is de hoofdstad van het departement Rhône en van de regio Rhône-Alpes.

Vliegvelden

Saint-Exupéry International Airport maakt een snelle groei door. Meer dan 40 maatschappijen doen deze luchthaven aan, waaronder budgetmaatschappijen. Het vliegveld ligt 25 km ten oosten van Lyon in Colombier-Saugnieu. Er zijn busverbindingen met het centrum van Lyon en ook met plaatsen als Chambéry en Grenoble. Er zijn plannen om een snelle tramlijn aan te leggen naar Lyon. Verder is de luchthaven een halteplaats van de TGV tussen Parijs en Marseille.

Openbaar Vervoer

De bussen, trams en metro’s worden geëxploiteerd door Transports en Commun Lyonnais (TCL). Het centrale busstation ligt naast het treinstation Lyon-Perrache. Naast de stadsbussen vindt u daar ook interlokale en internationale bussen (Eurolines).
De beste manier van openbaar vervoer in Lyon is de metro. Snel, zeer frequent en relatief goedkoop. Er zijn vier metrolijnen en zo’n 40 stations.
De twee tramlijnen lopen van Montrochet in het zuiden naar IUT-Fessine in het noorden, en van het treinstation Perrache naar Saint-Priest. De basiliek op de Fourvièreheuvel is bereikbaar met een kabeltreintje.

Lyon heeft twee hoofdstations voor treinen: Lyon-Part-Dieu dat speciaal voor de TGV werd gebouwd, en het oudere station Lyon-Perrache. Veel treinen stoppen op beide stations. Lyon heeft snelle treinverbindingen met Parijs en Lille in het noorden en Marseille en Montpellier in het zuiden. De TGV rijdt overdag ieder half uur naar Parijs (reistijd: 2 uur).

Op diverse plekken in de stad kunt u een fiets huren om die op een andere plek weer in te leveren. Registratie (en betaling) met een creditcard.

Verkeer- en Parkeersituatie

De stad ligt op een knooppunt van snelwegen: de A6 naar Parijs (reistijd: 4 uur), de A7 naar Marseille (2½ uur), de A43 naar Genève (1½ uur) en de A48 naar Grenoble (1 uur).

Het centrum van Lyon kunt u het best te voet verkennen. Het verkeer in de stad is druk, maar niet zo chaotisch als in Parijs. De vele autotunnels in de stad kunt u tijdens het spitsuur beter mijden.
Er zijn vele parkeergelegenheden in de stad. De meeste worden geëxploiteerd door Lyon Parc Auto op de place des Cordeliers, waar u meer informatie kunt krijgen over parkeren. Op het schiereiland (presqu’île) kunt u parkeren bij het Hôtel de Ville (stadhuis) en op de Place des Terreaux en de Place Tolozan. Er is ook parkeergelegenheid bij de twee treinstations en bij de kathedraal St-Jean. In het centrum kunt u tegen betaling op straat parkeren (als er plaats is) maar slechts maximaal twee uur.

Hotels

De meeste luxe hotels liggen in het 1e en 2e arrondissement (presqu'île). Ook daarbuiten is overigens een ruime keus aan hotels. Bij de Place des Minimes (bereikbaar met het kabeltreintje) ligt een jeugdherberg die weliswaar uiterst eenvoudig is maar een magnifiek uitzicht over de stad biedt. Lyon is een bedrijvige stad. Het is zeer aan te raden uw hotelkamer te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Lyon raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Lyon

EasyTerra Autohuur Lyon vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Lyon, klik dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.