Autoverhuur Marseille

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Marseille voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Marseille

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Autohuur Marseille
EasyTerra Autohuur Marseille is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.0 / 10
Aantal reviews in Marseille: 250
Rudolf
“Op 7 oktober via Easy Terra een auto…”

“Op 7 oktober via Easy Terra een auto gehuurd op de luchthaven van Marseille. Deze stond klaar bij Interrent. Snelle afhandeling aan de balie met een zeer behulpzame medewerker. Nog nooit zo snel een auto meegekregen. Klein puntje, ik vind de borg zeer hoog € 1.500,00 en de omschrijving is niet juist dat de balie zich in terminal 1 bevindt. (zie boekingsbevestiging) Ik vlieg heel veel op Marseille (MP2) en weet precies waar ik moet zijn. Tegenover terminal 1. Verder mooie auto meegekregen. Inmiddels al weer de volgende auto gereserveerd.”

05-11-2019 17:08
Francisca
“Auto gehuurd in Marseille”

“Auto in Mareille opgehaald, perfekt in orde, terug gebracht in Nice, de extra kosten vind ik wel wat hoog, 65 € +btw. De spatlap rechts achter bleek losgeraakt, vonden ze niet erg. Snelle afhandeling.”

03-07-2019 21:27
F.g. Brands
“aanrader”

“Ik ben netjes en keurig geholpen. van te voren alles afgekocht, en op advies van jullie niet ter plekke nogmaals gedaan. Wel flauw dat ze zoiets dan wel weer vragen. Alles is helemaal goed gegaan. Als laatste opmerking, de site werkt vriendelijk.”

10-06-2019 06:38

Informatie locatie voor Marseille

Autoverhuur Marseille
Autoverhuur Marseille

Introductie

Marseille is de grootste havenstad van de Middellandse Zee. Daarnaast is het de op één na grootste stad van Frankrijk. Deze stad is berucht vanwege corruptie en de onderwereld. U zult hier dan ook geen horden toeristen aantreffen. De stad is een mengeling van typisch Franse, Arabische, Afrikaanse en Latijnse culturen en de grootse Algerijnse gemeenschap van Frankrijk.

Bevolking

In totaal wonen er ongeveer 800.000 inwoners in Marseille. Zoals eerder al vermeld worden er veel verschillende culturen vertegenwoordigd in deze twee stad van Frankrijk.

Ligging

Marseille ligt in het zuidoosten van Frankrijk. Marseille is een havenstad gelegen aan de Golfe de Lion grenzend aan de Middellandse Zee. Driehonderd kilometer oostwaarts ligt de Franse-Italiaanse grens. Gaat u ongeveer vijfhonderd kilometer de westkant op dan treft u de Frans-Spaanse grens aan. Ondanks dat de stad zelf minder druk bezocht wordt door toeristen, word de streek waarin de stad ligt, de Provence, wel zeer druk bezocht.

Economie

De economie is voornamelijk afhankelijk van de haven. Marseille haar haven is de grootste van de Middellandse Zee. De haven trekt veel ander indirect van de haven afgeleid werk aan. Te denken valt aan import- en exportbureaus, markten, bouwbedrijven, openbaar vervoer, wegrestaurants, shipping agencies enz. De stad is slechts voor een klein gedeelte afhankelijk van het toerisme. Er komen wel toeristen, die er bijvoorbeeld met boten naartoe gaan, maar die trekken vaak snel verder. Toch komen er sinds er telkens meer Fransen een weekend naar Marseille. Dit komt mede door de zeer snelle treinverbinding met Parijs die er recentlijk gekomen is. Ook beginnen grote bedrijven kantoorpanden te huren: Marseille wordt trendy.

Vliegvelden

Marseille heeft één vliegveld. Deze luchthaven is Aeroporto Marseille-Provence genaamd al wordt de naam Aeroporto Marseille-Marignane ook wel gebruikt. Dit vliegveld ligt 28 kilometer ten noordwesten van de stad. Zowel nationale als internationale vluchten worden verwerkt op dit vliegveld.

Openbaar Vervoer

Navette shuttle bussen verbinden Aeroporto Marseille-Provence met Marseille. In Marseille zelf zijn twee goed onderhouden metrolijnen. Ook is de stad in bezit van een tramlijn en een uitgebreid busnetwerk. Het is aan te raden, als u langer dan een dag in Marseille verblijft, om een voordeelkaart aan te schaffen. Vanuit Marseille kunt u met de bus en trein naar veel andere (Franse) steden reizen. U kunt bijvoorbeeld na drie uren reizen in Parijs aankomen als u met de trein gaat. Dit is echter niet goedkoop, ruim 80 euro.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het is niet erg moeilijk om in Marseille te rijden. Het is bijvoorbeeld redelijk goed aangegeven indien u met uw (huur)auto de boot op wil en dus naar de haven van Marseille rijden moet. Natuurlijk is Marseille een grote stad, waar rijden nooit eenvoudig is, zeker niet in het buitenland. Het parkeren zal u geen problemen opleveren zolang u maar betaalt en niet te kieskeurig bent.

Hotels

U treft de betere hotels van Marseille voornamelijk aan rond de oude haven en ten oosten van het centrum. Hier zult u weinig tot geen low budget hotels aantreffen. Er zijn wel goedkope hotels in Marseille, zelfs de goedkoopste van Frankrijk. U moet zich dan niet verbazen dat het hotel niet pluis en viezig is. De prijzen van de hotelkamers liggen over het algemeen het hele jaar op hetzelfde prijsniveau. Wilt u verzekerd zijn van een goede en betaalbare hotelkamer is het aan te raden om van te voren een kamer te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Marseille raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Marseille

EasyTerra Autohuur Marseille vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Marseille, klik dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.