Autoverhuur Porto Vecchio

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Porto Vecchio voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Porto Vecchio

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Autohuur Corsica
  4. Autohuur Porto Vecchio
EasyTerra Autohuur Porto Vecchio is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Porto Vecchio

Introductie

Porto-Vecchio is een schitterend gelegen badplaats: vele prachtige stranden tegen de achtergrond van de bergen van centraal-Corsica. Daarnaast heeft het stadje een gezellig, historisch centrum met bars, restaurants en zogeheten boutique hotels. Voeg daarbij de schilderachtige haven en het is niet verwonderlijk dat het stadje jaarlijks vele toeristen trekt.

Bevolking

Het stadje heeft ongeveer 13.000 inwoners.

Ligging

Porto-Vecchio ligt in het zuidoosten van Corsica. De meeste toeristenressorts bevinden zich ten noorden van de stad, langs de zandstranden. Voor de kust liggen vier kleine eilanden, de Îles Cerbicale, een beschermd natuurgebied dat deel uitmaakt van een groter natuurreservaat, de Bouches de Bonifacio.

Economie

Vroeger, tot halverwege de twintigste eeuw, waren kurkindustrie en zoutwinning de belangrijkste bronnen van inkomsten voor het stadje. Die industrieën bestaan nog steeds, maar Porto-Vecchio verdient tegenwoordig vooral geld aan het toerisme. In de zomermaanden verdriedubbelt het aantal ‘inwoners’ van het stadje.

Vliegvelden

De luchthaven Figari South Corsica Airport (in Frans: Aéroport Figari Sud-Corse) ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Porto-Vecchio. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de N2198 en de D859. Reken op een reistijd van ongeveer 30 minuten. De route naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Corsica heeft goede busverbindingen tussen de belangrijkste plaatsen op het eiland. Zo stopt de bus die van Bonifacio naar Bastia rijdt in Porto-Vecchio. Ook zijn er vanuit de haven veerverbindingen met onder meer Marseille, en de Italiaanse steden Livorno en Napels.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het oude centrum van de stad is verkeersvrij en in veel straten waar u wel mag rijden geldt eenrichtingverkeer. Dat kan het lastig maken uw weg te vinden. Als u de stad in de zomermaanden wilt bezoeken kunt u het beste vroeg (voor 10 uur) naar de stad rijden. Daarna wordt het erg moeilijk in de buurt van het centrum een vrije parkeerplaats te vinden voor uw huurauto. Als u de rest van Corsica wilt ontdekken is een huurauto een ideaal vervoermiddel. De hoofdwegen zijn goed, maar hou er rekening mee dat de wegen in het bergachtige binnenland smal en kronkelig zijn.

Hotels

Hoewel er enkele leuke boutique hotels in het oude centrum van Porto-Vecchio zijn, staan de meeste hotels en toeristenressorts langs de zandstranden in de buurt van het stadje, zoals Poretta en Fiori Marina. Ook het strand van Palombaggia, 3 kilometer ten zuidoosten van Port-Vecchio is populair. Ten oosten van het stadje ligt het naturistenstrand van La Chiappa. Verder zijn er vele campings in de buurt, maar de prijzen zijn in de zomermaanden aan de hoge kant.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Porto-Vecchio raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Porto Vecchio, klik dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.