Autoverhuur Bastia

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Bastia voor u.

Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
 • Geen zorgen over het eigen risico
 • Ongelimiteerde kilometers
 • Een verhuurder met een goede beoordeling
 • Vol-vol brandstofbeleid

Autoverhuur Bastia

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Bastia voor u.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Bastia

 1. Home
 2. Autohuur Frankrijk
 3. Autohuur Corsica
 4. Bastia
EasyTerra Autohuur Bastia is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 51
Ej Europcar Bastia Airport
“Prima tussenbedrijf”

“Prima tussenbedrijf. Goed contact bij vragen of problemen.”

14-11-2018 19:10
Martine Adrianne Kraker E/v Velthuijs Europcar 3 Rue Chanoine Leschi
“Alles goed en snel geregeld.”

“Erg gemakkelijk. Binnen 10 minutern zaten we in de auto. Ook inleveren was met 5 minuten geregeld.”

17-10-2016 04:46
T.o. Europcar 3 Rue Chanoine Leschi
“Helemaal top!”

“Alles zo geregeld, zoals het hoort te zijn.”

06-09-2016 10:58

Informatie locatie voor Bastia

Autoverhuur Bastia
Autoverhuur Bastia

Introductie

Bastia werd in 1380 gesticht door Genua, dat destijds een machtige stadstaat was. De naam komt van “Bastille”, het fort dat op een heuvel werd gebouwd om de stad te beschermen. Tot aan het einde van de 18e eeuw was Bastia de hoofdstad van Corsica. Het is een sfeervolle stad met de kerk San Giovanni Battiste in klassieke stijl, en het oude centrum Terra Vechhia met nauwe, kronkelige straatjes en steegjes.

Bevolking

Het stadje heeft bijna 40.000 inwoners.

Ligging

Bastia ligt in het noordoosten van het eiland Corsica in de Middellandse Zee. Ten noorden van de stad strekt zich een schiereiland uit tot aan Cap Corse, de noordelijkste punt van het eiland. Bij Bastia zelf liggen kiezelstranden; meer naar het zuiden vindt u prachtige zandstranden.

Economie

Sinds de aanleg van de nieuwe haven in 1862 speelt die een belangrijke rol in de lokale economie. Het is niet alleen een belangrijke vissershaven, jaarlijks maken 2,5 miljoen mensen gebruik van de veerboten die er aankomen en vertrekken. Daarmee verwerkt de haven van Bastia meer passagiers dan Marseille of Nice. Verder is de haven belangrijk voor de export van Corsicaanse wijnen, hoewel dat deels is overgenomen door het luchtverkeer. De oude haven van Bastia doet nu dienst als jachthaven.

Toerisme speelt een niet onaanzienlijke rol. Niet alleen Bastia zelf heeft een grote aantrekkingskracht, ook de natuur en de stranden in de omgeving trekken vele bezoekers.

Hoewel Bastia het economische centrum is van Corsica kent de stad een hoge werkloosheid. Naar schatting heeft 20% van de beroepsbevolking geen werk.

Vliegvelden

Het vliegveld Bastia Poretta ligt twintig kilometer ten zuiden van de stad, langs de hoofdweg N193. Er zijn vliegverbindingen met steden in Frankrijk en andere Europese landen, en met Marokko.

Openbaar Vervoer

Er zijn uitstekende busverbindingen met andere plaatsen op Corsica. Die vertrekken vanaf het busstation dat naast het treinstation ligt.

Treinverbindingen zijn er met Corte, Ajaccio, Calvi en Ponte Leccia.

Verkeer- en Parkeersituatie

De oude stad van Bastia kunt u het beste te voet verkennen, maar uw huurauto is wel bijzonder geschikt om door de omgeving te rijden. Bij de Citadel (het fort) is een grote ondergrondse parkeergarage.

Corsica kent wel hoofdwegen, maar er zijn geen autosnelwegen. Hou er verder rekening mee dat het eiland bergachtig is en de wegen er kronkelig zijn. Een afstand die kort lijkt op de kaart, kan in werkelijkheid langer duren dan u verwacht. Om een voorbeeld te noemen: als u van Bastia naar Ajaccio wilt rijden, dient u daar minimaal 2,5 uur voor uit te trekken.

Hotels

Er is een goed aanbod van hotels in Bastia. Over het algemeen zijn deze vrij eenvoudig, er zijn geen hotels met vier of vijf sterren. In de zomermaanden is het aan te raden uw accommodatie ruim van tevoren te boeken.

In de omgeving van de stad zijn diverse campings.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Bastia raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Bastia

EasyTerra Autohuur Bastia vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Bastia, klik dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.