Autoverhuur Calvi

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Calvi voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 30% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 2 maart - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Calvi

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Autohuur Corsica
  4. Autohuur Calvi
EasyTerra Autohuur Calvi is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.8 / 10
Aantal reviews in Calvi: 5
Christiaan Goedkoop
“Prima service”

“Kwaliteit prijs verhouding is uitstekend. Na een wijziging hebben wij goede telefonische service ervaren.”

09-10-2018 15:35

Informatie locatie voor Calvi

Autoverhuur Calvi
Autoverhuur Calvi

Introductie

Calvi is een klein stadje op het Franse eiland Corsica, dat door zijn strategische ligging vaak het toneel was van strijd. Admiraal Nelson verloor er in 1794 zijn rechteroog tijdens de belegering van de stad. Hij zou toen gezegd hebben dat hij de stad nooit weer wilde zien. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw werd het pittoreske stadje ontdekt door welgestelde Britten die er hun vakantie doorbrachten.

Gezien vanaf het water valt vooral de citadel op, hoog gelegen op een heuvel.

Bevolking

Calvi is een klein stadje, er wonen nog geen 6000 mensen.

Ligging

Calvi ligt in het noordwesten van Corsica, 24 kilometer ten westen van L'Île-Rousse en 59 kilometer van Bastia.

Economie

De economie van het stadje is grotendeels afhankelijk van toerisme. Die toerisme-industrie begon in de jaren vijftig van de vorige eeuw, toen een Brit van Russische origine – Vladimir Raitz – begon met het organiseren van chartervluchten. In die tijd waren het vooral welgestelde Britten die zich een dergelijke vakantie konden veroorloven.

Van oudsher is Calvi een vissersplaatsje en de visserij speelt nog steeds een belangrijke rol. Verder zijn er veerbootverbindingen met het Franse vasteland (Marseille, Nice, Toulon) en doen luxe jachten de haven aan.

Vliegvelden

Zeven kilometer ten zuiden van de stad ligt het vliegveld Ste-Catherine airport. Het wordt voornamelijk gebruikt door budgetmaatschappijen. Andere luchthavens zijn Bastia Airport (59 kilometer ten oosten van Calvi) en Ajaccio Airport (71 kilometer ten zuiden van de stad).

Openbaar Vervoer

Er is geen openbaar stadsvervoer in Calvi. Wel zijn er busverbindingen met andere plaatsen op Corsica, onder meer met L'Île-Rousse, Bastia en Ajaccio.

Heel leuk is het (rode) treintje dat naar L'Île-Rousse rijdt, vlak langs de indrukwekkende kustlijn.

Verkeer- en Parkeersituatie

In Calvi zelf heeft u geen auto nodig, maar voor de omgeving is het een uitgelezen vervoermiddel. Hou er wel rekening mee dat de hoofdwegen op Corsica over het algemeen goed zijn, maar op de secundaire wegen kunt u voor verrassingen komen te staan. Voorzichtig rijden is daar het devies. Bovendien dient u over een goede wegenkaart te beschikken, aangezien wegwijzers vaak ontbreken.

Hotels

Gezien het verleden van Calvi als vakantiebestemming voor de ‘happy few’ wekt het geen verbazing dat het hogere hotelsegment goed vertegenwoordigd is in Calvi. Toch zijn er ook genoeg accommodaties voor mensen met een beperkt budget: eenvoudige pensions en hostels. Verder zijn er in de omgeving van de stad veel campings. Meer informatie bij het toeristenbureau aan de quai Landry.

Over het algemeen is het niet moeilijk accommodatie te vinden in Calvi, behalve tijdens het beroemde jazzfestival dat in de derde week van juni wordt gehouden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Calvi raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Calvi

EasyTerra Autohuur Calvi vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Calvi, klik dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.