Autoverhuur Keulen

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Keulen voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Keulen

  1. Home
  2. Autohuur Duitsland
  3. Autohuur Keulen
EasyTerra Autohuur Keulen is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Keulen

Autoverhuur Keulen
Autoverhuur Keulen

Introductie

Keulen is een van de oudste Duitse steden, het werd gesticht in het jaar 38 v. Chr. door de Romeinen. In de oorlogsjaren werd de stad zwaar gebombardeerd, alleen de karakteristieke Dom werd grotendeels gespaard. Keulen is een belangrijk kunstencentrum, de stad heeft maar liefst dertig musea en honderden galeries.

Bevolking

Keulen heeft ruim 1 miljoen inwoners en is daarmee de vierde stad van Duitsland.

Ligging

De stad ligt aan beide oevers van de Rijn, maar het centrum van Keulen ligt op de westelijke oever. Keulen ligt in het overgangsgebied van een zeeklimaat naar een landklimaat, met gematigde winters en zomers.

Economie

De belangrijkste sectoren van de Keulse economie zijn de levensmiddelenindustrie, de chemische industrie en financiële dienstverlening. Daarnaast worden er veel tentoonstellingen en beurzen georganiseerd en is Keulen een belangrijk mediacentrum: de Westdeutscher Rundfunk en het commerciële RTL hebben er hun hoofdkantoor.

Keulen is een van de grootste binnenhavens van West-Europa. Verder wordt in de omgeving wijn verbouwd en zijn er verscheidene brouwerijen die het beroemde Kölsch bier maken.

En, niet te vergeten, Keulen werd wereldberoemd door het Keulse water, eau de cologne. De oorspronkelijke parfumfabriek Farina gegenüber als ook de latere concurrent, 4711, produceren hun geurwater nog steeds in deze stad.

Vliegvelden

Ten zuidoosten van de stad ligt de luchthaven Köln/Bonn (officieel heet dit vliegveld overigens Konrad-Adenauer-Flughafen). Vanaf deze luchthaven kunt u vliegen naar bijna 140 bestemmingen in 39 landen.

Openbaar Vervoer

Keulen heeft een goed openbaar vervoernetwerk. De metro van Keulen is eigenlijk een combinatie met het sneltramnetwerk van de stad. Verder zijn er vele bus- en treinlijnen. De Stadtbahn-lijnen 16 en 18 rijden via de Keulse buitenwijken naar Bonn. Verder is er een treinverbinding met de internationale luchthaven.

Een bijzonderheid is de Rheinseilbahn, een kabelbaan over de Rijn. In zes minuten overbrugt u een afstand van bijna een kilometer, terwijl u onderweg kunt genieten van een fraai uitzicht.

Verkeer- en Parkeersituatie

De weg vinden in Keulen is niet moeilijk: de stad heeft een systeem van vijf ringwegen: de binnenste ring heet gewoon “Ring”, de volgende “Innere Kanalstrasse”, gevolgd door de “Gürtel”, de “Militärring” en tenslotte de ring van snelwegen “Autobahnring”.

Een parkeerplaats vinden in het centrum van Keulen is wel lastig en bovendien vrij kostbaar. Er is wel een dynamisch informatiesysteem dat u vertelt in welke parkeergarage plaatsen vrij zijn. Een goed alternatief is uw auto te parkeren bij de dierentuin (“Zoo”) of bij de universiteit en vervolgens per openbaar vervoer verder te reizen.

Net als in veel andere Duitse steden is het centrum van de stad een zogeheten “Umweltzone”. U mag er alleen rijden met een speciale sticker achter de voorruit.

Hotels

Keulen heeft een zeer ruim aanbod van hotels in alle prijsklassen. Hou er wel rekening mee dat tijdens bijzondere evenementen (bijvoorbeeld de jaarlijkse Kerstmarkt) het moeilijk kan zijn een kamer te vinden. Het is aan te raden dan ruim van tevoren een kamer te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Keulen raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Keulen

EasyTerra Autohuur Keulen vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Duitsland, maar in een andere stad dan Keulen, klik dan door naar de Autohuur Duitsland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Duitsland u een auto huren wilt.