Autoverhuur Hasselt

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Hasselt voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 2 juni - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Hasselt

  1. Home
  2. Autohuur België
  3. Autohuur Hasselt
EasyTerra Autohuur Hasselt is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Hasselt

Autoverhuur Hasselt
Autoverhuur Hasselt

Introductie

Hasselt is de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg. Het centrum van de stad is niet groot, maar erg gezellig. Het kreeg in 2004 het predikaat ‘gezelligste stad van Vlaanderen’. De stad is enorm actief met het bedenken én uitvoeren van plannen. Zo werd het centrum stevig op de schop genomen. Dat centrum is voor een deel autovrij en voor het overige autoluw. Hasselt is de jeneverstad van België. Het ‘Borrelmanneke’ en het Nationaal Jenever Museum staan daar symbool voor. De stad heeft verder de grootste Japanse tuin van Europa.

Bevolking

Hasselt heeft sinds eind 2005 ruim 70.000 inwoners. Het inwoneraantal groeit gestaag. Het plaatselijke dialect heet Hessels en dat verschilt van het Vlaams. Veel straatnaamborden zijn dan ook tweetalig: Vlaams en Hessels.

Ligging

De stad ligt in het noordoosten van België, min of meer in het centrum van de driehoek Brussel-Antwerpen-Maastricht. Van die drie steden ligt Maastricht het dichtste bij Hasselt: 35 kilometer. De stad ligt aan het Albertkanaal en het riviertje de Demer.

Economie

Hasselt is een belangrijk economisch centrum in België. Het ligt in het hart van de zogeheten Euregio Rijn en Maas, een samenwerkingsverband tussen Nederland, België en Duitsland. Het is de derde handelsstad van Vlaanderen. De groei was onder meer te danken aan een grote vestiging van Philips, maar die werd in 2003 gesloten. Nu richt de stad zich op de dienstensector en kennis. De nog maar jonge Universiteit Hasselt speelt daar een belangrijke rol in. De stad loopt voorop in de toepassing van moderne technieken. In het project ‘I-City’ testen 4000 vrijwilligers allerlei draadloze ICT-toepassingen uit.
Hasselt staat bekend als winkelstad bij uitstek. Het stadsbestuur is dan ook zeer actief met het promoten van het uitgebreide winkelbestand.

Vliegvelden

Hasselt ligt op ongeveer een uur rijden van de nationale luchthaven Zaventem, bij Brussel. Maastricht-Aachen Airportis dichterbij met verbindingen naar Amsterdam, Berlijn en Boekarest. Daarnaast zijn er vluchten van budget maatschappijen naar populaire vakantiebestemmingen. Vakantievluchten vertrekken ook vanaf de luchthaven van Bierset (Liège Airport), ten zuidwesten van Luik.
Sportvliegtuigjes kunnen landen in Hasselt zelf, op het vliegveld Kiewit.

Openbaar Vervoer

Het stadsbusnet van Hasselt is gratis! Het experiment met gratis openbaar vervoer begon in 1997 en was zo succesvol dat het definitief werd ingevoerd. Alle bussen vertrekken vanaf het plein voor het treinstation. Een speciale CentrumPendel (lijn CP) vertrekt elke 10 minuten naar de Grote Markt. Op het stationsplein komen ook de regionale buslijnen aan.

Op het Groenplein achter het stadhuis kunt u bij de stadswachten voor een dag een fiets, step, tandem of driewieler lenen (ma-vr 09.00 – 18.00, zaterdag van 10.00 tot 18.00). Deze service is ook gratis.

Met de trein zijn er verbindingen met Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Luik.

Verkeer- en Parkeersituatie

Hasselt is goed bereikbaar via de autosnelwegen E313 en E314. In de stad liggen twee ringwegen, de Grote Ring en de Groene Boulevard. Die Groene Boulevard loopt rond het centrum.

Op loopafstand van het stadscentrum zijn vele gratis parkeerterreinen. Bij de sporthal van Alverberg is een P+R-terrein, waarvandaan een gratis stadsbus naar de Grote Markt vertrekt. Er is daar ook een speciale zone voor campers. Voor parkeren op straat in het centrum moet u betalen (maandag tot zaterdag van 09.00 tot 19.00). In het centrum zijn ook enkele overdekte parkings. Zo is er een grote parkeergarage onder het Kolonel Dusartplein. Op het parkeerterrein achter het Centraal Station zijn vaak plaatsen vrij.

In Hasselt wordt veel op snelheid gecontroleerd! In het centrum en in de buurt van scholen mag u niet harder rijden dan 30 km/u.

Hotels

De stad heeft een behoorlijk aanbod aan hotels, waaronder twee viersterrenhotels. Verder zijn er veel bed & breakfast accommodaties, die in België ‘gastenkamers’ worden genoemd. Hasselt trekt veel dagtoeristen en ook worden er geregeld beurzen en congressen georganiseerd. Het is aan te raden uw hotelkamer te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Hasselt raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in België, maar in een andere stad dan Hasselt, klik dan door naar de Autohuur België pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in België u een auto huren wilt.