• Klantbeoordelingen 8.5 / 10
 • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Melbourne

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Melbourne voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
 • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Melbourne

EasyTerra Autohuur Melbourne is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Populaire verhuurlocaties

Onderstaande verhuurlocaties zijn de meest populaire om een auto te huren in Melbourne

Autohuur aanbiedingen in Melbourne

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Melbourne

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
SUV
Elektrisch

Autoverhuurbedrijven in Melbourne

Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Melbourne. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.

 • Hertz

  9.1 (7097)
  vanaf € 40 / dag
 • Bargain Car Rentals

  8.9 (20)
  vanaf € 16 / dag
 • Europcar

  8.9 (8417)
  vanaf € 35 / dag
 • Avis

  8.8 (6191)
  vanaf € 42 / dag
 • Enterprise

  8.8 (2032)
  vanaf € 41 / dag
 • Budget

  8.6 (9906)
  vanaf € 41 / dag
 • Alamo

  8.5 (9004)
  vanaf € 39 / dag
 • Thrifty

  8.3 (5685)
  vanaf € 42 / dag
 • East Coast Car Rentals

  8 (131)
  vanaf € 23 / dag
 • Sixt

  7.9 (3514)
  vanaf € 36 / dag
 • Ace Rental Cars

  6.7 (14)
  vanaf € 28 / dag
 • National Car Rental

  8.4 (414)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Dollar Rent a Car

  8.1 (4522)
  vanaf € 42 / dag
 • FireFly Car Rental

  7.5 (3888)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Alpha Car Hire

  Geen beoordelingen
  Geen tarieven beschikbaar
 • Keddy By Europcar

  7.9 (3618)
  vanaf € 35 / dag
 • Green Motion

  7.4 (2017)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Carwiz rent a car

  7.7 (574)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Britz Motorhomes

  Geen beoordelingen
  Geen tarieven beschikbaar
 • Abbycar

  7.6 (771)
  Geen tarieven beschikbaar
 • Goldcar

  7.4 (5689)
  Geen tarieven beschikbaar

Wanneer een huurauto boeken in Melbourne?

Melbourne - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Melbourne) is februari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Melbourne - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Melbourne) is juni de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming (Melbourne) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Melbourne - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Melbourne) is april de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Melbourne - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Melbourne) is april de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Melbourne - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Melbourne) is april de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Melbourne - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Melbourne) is april de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Melbourne - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Melbourne) is april de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Melbourne - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Melbourne) is mei de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Melbourne - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Melbourne) is april de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Melbourne - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Melbourne) is mei de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Melbourne - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Melbourne) is april de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Melbourne - Wanneer goedkoop een sportauto huren?

Op deze bestemming (Melbourne) is juli de voordeligste maand om een sportauto te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een sportauto te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Melbourne - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Melbourne) is oktober de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. April is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuurders in en rond Melbourne

Als u op zoek bent naar een huurauto in Australië, maar in een andere stad dan Melbourne, klik dan door naar de Autoverhuur Australië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Australië u een auto huren wilt.

Autoverhuur locaties in Melbourne

EasyTerra Autohuur Melbourne vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

50-54 Clarendon St
56-58 Clarendon St

Informatie locatie voor Melbourne

Introductie

Melbourne is de hoofdstad van de Australische staat Victoria. Het is een zeer aantrekkelijke stad: ruim opgezet, veel laagbouw (behalve in het centrale zakendistrict), uitgestrekte parken en waterpartijen. Zo zijn er de grootste botanische tuinen ter wereld te vinden, op die in het Londense Kew Gardens na. In het centrum staan moderne wolkenkrabbers, maar is ook nog een deel van het 19e eeuwse Melbourne terug te vinden. Melbourne slaat zich op de borst als de culturele hoofdstad van Australië, alhoewel de inwoners van Sydney daar anders over denken. Er is grote rivaliteit tussen de inwoners van beide steden (en dat is de reden dat de hoofdstad van AustraliëCanberra – halverwege ligt).

Bevolking

De stad heeft 3,7 miljoen inwoners. Net als vele andere steden in Australië is het merendeel van Britse of Ierse afkomst, maar zijn er grote groepen immigranten uit alle delen van de wereld. Australiërs hebben de reputatie sportgek te zijn, maar dat geldt nog sterker voor de inwoners van Melbourne. In deze stad werd Australian Rules Football geboren (een soort rugby, maar met andere spelregels) en er is een groot aanbod aan sportfaciliteiten.

Ligging

De stad ligt in het zuidoosten van Australië, ongeveer 800 kilometer ten zuidwesten van Sydney. De oorsprong ligt aan de rivier de Yarra die uitmondt in Port Phillip Bay. Melbourne is de meest zuidelijk gelegen miljoenenstad ter wereld.

Economie

Melbourne is een belangrijk commercieel en industrieel centrum. Ongeveer eenderde van de grote multinationale Australische bedrijven heeft zijn hoofdkantoor in deze stad (o.m. telecomgigant Telstra, mijnbouwbedrijf BHP Billiton en de National Australia Bank). Ook de grootste vakbond heeft er zijn hoofdkantoor. Melbourne heeft een grote zeehaven (Western Port Bay) met aanverwante industrieën, zoals scheepsbouw en olieraffinage. Verder worden er machines, auto’s (Toyota en Ford) en elektronische apparatuur gemaakt.
De stad is ook een vooraanstaand onderwijscentrum. De University of Melbourne geldt als de beste van Australië en trekt vele buitenlandse studenten. Ook de Monash University hoort bij de Top-8 van Australische universiteiten.

Vliegvelden

Er zijn twee vliegvelden bij Melbourne. Het belangrijkste is Melbourne Airport in Tullamarine, 22 kilometer ten noordwesten van de stad. Die luchthaven biedt zowel binnenlandse als internationale verbindingen. Er rijdt een shuttlebus (Skybus) tussen het vliegveld en het busstation Southern Cross ten westen van het stadscentrum.
Avalon Airport biedt alleen binnenlandse vluchten, vooral met de budget vliegmaatschappij JetStar (Sydney, Brisbane, Adelaide, Darwin en Perth). De luchthaven ligt 55 kilometer ten zuidwesten van de stad. Er is een shuttlebusverbinding met Melbourne.

Openbaar Vervoer

Melbourne heeft een goed en uitgebreid openbaar vervoernet, bestaande uit trams, bussen en treinen. Trams rijden voornamelijk in en om het centrum, treinen rijden naar de voorsteden en waar geen tram of trein is rijden bussen. Voor al deze vormen van openbaar vervoer kunt u één kaartje kopen (de zogeheten ‘Metcard’). Wel is de stad verdeeld in zones: het centrum is Zone 1, de ring daaromheen Zone 2 en de buitenwijken vormen Zone 3. U kunt een kaartje kopen met een beperkte duur (2 uur), een dagkaart of een weekkaart.

Er zijn twee gratis diensten: de City Circle Tram rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum, de Melbourne City Tourist Shuttle is een buslijn die ook wat verder weg gelegen attracties aandoet.

Vanaf het gecombineerde bus- en treinstation Southern Cross zijn vele bestemmingen in de staat Victoria en daarbuiten bereikbaar. Hou wel rekening met lange reistijden als u naar Sydney of Adelaide gaat. Melbourne heeft een nachtelijke veerverbinding met het eiland Tasmanië (reistijd: 10 uur).

Verkeer- en Parkeersituatie

In Australië rijdt men links en zit het stuur in uw huurauto dus rechts. Dat went overigens snel genoeg. Hou er verder rekening mee dat Australië een enorm land is en de afstanden van Melbourne naar andere belangrijke steden dus groot zijn. De snelste route naar Sydney is via de Hume Highway (reistijd: ong. 10 uur). Een mooiere, maar langere route loopt langs de kust, de Princes Highway. Adelaide is dichterbij, maar reken toch nog op 7 uur rijden om die stad via de snelste route te bereiken.

Melbourne heeft een uitstekend en logisch stratenpatroon, maar het is een zeer uitgestrekte stad. Koop daarom een stadsplattegrond om u te oriënteren, de inwoners zelf gebruiken vaak de uitstekende kaart van Melway: ‘Greater Melbourne’. Verder kent Melbourne de zogeheten ‘hook turn’: op wegen waar een tram rijdt kunt u alleen rechtsaf slaan door de uiterste linkerbaan te kiezen ("Right Turn from Left only"). Op deze manier wordt de tramlijn in het midden van de straat niet geblokkeerd.

De stad heeft vele parkeergarages en het is dus niet moeilijk een plaatsje te vinden. Er zijn 140 parkeerterreinen en -garages met in totaal 70.000 plaatsen. Volgens het stadsbestuur bent u nooit meer dan 200 meter verwijderd van een parkeermogelijkheid. Op straat parkeren is meestal slechts toegestaan voor een beperkte tijd (aangegeven op de parkeermeter). In straten met een zogeheten ‘Clearway’ bord mag u niet parkeren tussen 07.30 en 18.30. Bij het Melbourne Museum, het Melbourne Park en de Telstra Dome zijn P+R-terreinen.

Hotels

De stad trekt vele rugzaktoeristen en er is dus een groot aantal accommodaties dat zich op deze groep richt, maar Melbourne heeft een goed aanbod in alle categorieën. Gezien het economische belang van de stad zijn er in het Central Business District uiteraard veel zakenhotels. Het is aan te raden uw hotelkamer te reserveren. Zeker rond het Grand Slam tennistoernooi (januari) en rond de Grand Prix van Melbourne (begin maart) zijn vrijwel alle hotels volgeboekt.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Melbourne raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Australian dollar
 • Rijrichting
  Links
 • Max snelheid in de stad
  50 km/h
 • Max snelheid snelweg
  100 - 130 km/h
 • Taal
  Engels
 • Populaire autoklasse
  Compact

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • Hertz
 • Bargain Car Rentals
 • Europcar
 • Avis
 • Enterprise
 • Budget
 • Alamo
 • Thrifty
 • East Coast Car Rentals
 • Sixt
 • Ace Rental Cars
 • National Car Rental
 • Dollar Rent a Car
 • FireFly Car Rental
 • Alpha Car Hire
 • Keddy By Europcar
 • Green Motion
 • Carwiz rent a car
 • Britz Motorhomes
 • Abbycar
 • Goldcar
 1. Home
 2. Autohuur Australië
 3. Autohuur Melbourne