• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld

Autoverhuur Zweden

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Zweden voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
  • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Zweden

EasyTerra Autohuur Zweden is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Autohuur aanbiedingen in Zweden

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Zweden

Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
SUV
Elektrisch

Recente reviews

Klanten beoordelen ons met een 8.4/10 uit 3589 beoordelingen

Wanneer een huurauto boeken in Zweden

Zweden - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Zweden) is september de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Zweden - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Zweden) is september de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (Zweden) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Zweden - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Zweden) is september de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Zweden - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Zweden) is september de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Zweden - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Zweden) is september de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Zweden - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Zweden) is januari de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Zweden - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Zweden) is september de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Zweden - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Zweden) is september de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Zweden - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Zweden) is september de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Zweden - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Zweden) is oktober de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Zweden - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Zweden) is januari de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Zweden - Wanneer goedkoop een sedan huren?

Op deze bestemming (Zweden) is juli de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Februari is op deze bestemming de meest populaire maand om een sedan te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur Zweden

Informatie locatie voor Zweden

Zweden ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 146 ophaallocaties in Zweden. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Introductie

Zweden is het grootste Scandinavische land. Het land staat bekend om haar prachtige natuur: uitgestrekte gebieden met naaldbomen, vele grote meren en lange rivieren. Het land beschikt over een aantal grote, indrukwekkende steden zoals de hoofdstad Stockholm. Deze stad werd in 1998 zelfs uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Zweden biedt haar vakantiegangers ruimte, rust en een wonderschone natuur. Sportliefhebbers kunnen genieten van fiets- en wandeltochten, kanotripjes of zelfs sneeuwscootersafari’s!

Geschiedenis

Meer dan tweeduizend jaar geleden leefden er verschillende volkeren in het huidige Zweden. In het zuiden van het land woonden de Goten. In de andere delen van het land woonden de Svaer. In de achtste eeuw wist de koning van de Svaer de Goten aan zijn macht te onderwerpen. Het land werd daarna ‘Sverige’ genoemd en de bevolking stond bekend als ‘Svenskar’.

In de Vikingtijd (800-1050) vonden er vele plundertochten plaats. De Europeanen vreesden voor de Vikingen die verschillende delen van Europa in beslag namen. In deze tijd werden in Zweden een aantal handelsposten gesticht, zoals Birka, Gotland en Sigtuna. Ook kwamen de Zweden in aanraking met het christendom.

Er volgde een periode van strijd tussen de Scandinavische landen Denemarken, Zweden en Noorwegen. In 1323 werd Finland veroverd door Zweden. Finland is bijna vijf eeuwen lang een deel van Zweden gebleven.

In 1397 werd Zweden samengevoegd met Denemarken en Noorwegen in de Unie van Kalmar. De landen waren nog steeds onafhankelijk maar werden verenigd onder een monarch met aan het hoofd de koningin van Denemarken, Margareta I. Haar opvolger was Erik VII van Denemarken (tevens haar neef) en hij werd koning van alle drie de landen.

De Unie was niet lang een succes en heeft tot vele conflicten geleid. Zweden was het niet eens met de centralisatie van de macht in Denemarken. De Zweedse boeren voelden zich onterecht behandeld door de adel en de Deense landheren. De conflicten tussen Denemarken en Zweden hebben zeventig jaar geduurd.

In 1521 kwam Zweden opnieuw in opstand, dit maal onder leiding van Gustav Wase. Hij werd tot koning gekroond en verklaarde Zweden in 1523 onafhankelijk. Dit was het einde van de Unie. Noorwegen bleef tot 1814 een deel van Denemarken. De einde van de Unie betekende niet dat dit het einde was van de oorlogen tussen Denemarken en Zweden. Zweden veroverde verschillende gebieden en het land werd een grote mogendheid.

In de achttiende eeuw keerde het tij. Zweden werd van verschillende kanten aangevallen en moest een groot deel van de veroverde gebieden afstaan. Finland kwam in handen van de Russische tsaar Peter de Grote. De Zweedse koning Gustav IV werd vervolgens afgezet door de Zweedse Rijksdag (het parlement).

In de negentiende eeuw verbeterde de verhouding tussen Zweden en Denemarken. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bleef Zweden neutraal. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog stelde Zweden zich aanvankelijk neutraal op. Het land stond echter wel toe dat Duitse verlofgangers vanuit Noorwegen door Zweden reisden. De neutraliteit van Zweden werd daardoor in twijfel getrokken.

Zweden is in politiek opzicht altijd neutraal gebleven. Het land trad toe tot de VN en de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA), maar werd geen lid van de NAVO en de EG. In 1995 is Zweden toegetreden tot de EU.

Samenleving en Cultuur

Zweden heeft ruim negen miljoen inwoners. Het is een dunbevolkt land en de bevolking woont niet in gelijke mate verspreid over het hele land. De meeste inwoners (ongeveer 85%) wonen in de stedelijke gebieden rondom Stockholm, Göteborg en Malmö. Het noorden van het land is daarentegen zeer dunbevolkt. Er is daar sprake van een dichtheid van drie inwoners per km². Ongeveer 90% van de inwoners is Zweeds. Verder leven er Noren, Saamen (uit Lapland) en Finnen.

Ongeveer 90% van de Zweedse bevolking is lid van de evangelisch-lutherse staatskerk. Andere inwoners zijn rooms-katholiek, orthodox-christelijk en baptist. Ook woont er een klein percentage moslims, joden en boeddhisten. Het merendeel van de Zweedse bevolking bezoekt tegenwoordig de kerk enkel bij speciale gelegenheden (zoals een huwelijk of een doop).

Bijna alle inwoners spreken de Zweedse taal. Deze taal behoort tot de Germaanse talen. In het noorden en westen van het land vertoont de taal gelijkenissen met de Noorse taal; in het zuiden is de invloed van de Deense taal merkbaar. De minderheden spreken vaak nog hun eigen taal (zoals de Saamen). Verder spreken Zweden over het algemeen ook nog Duits en Engels.

De cultuur van Zweden lijkt veel op de Deense en Noorse cultuur. De meeste typisch Zweedse feestdagen hebben te maken met het wisselen van de seizoenen. Een bekende Zweedse traditie is Midzomer. Dit is de langste dag van het en de komst van de zomer wordt gevierd. Overal in het land versiert men een meiboom (een lange paal met een driehoek en twee ringen in de top). De mensen zingen en dansen rondom de meiboom. Op 13 december wordt in Zweden het Luciafeest gevierd. Er wordt een meisje uitgekozen die een witte jurk aan krijgt en een krans met kaarsen op het hoofd draagt. Op 30 april wordt de terugkeer van de lente gevierd. Men steekt grote vuren aan en er worden Zweedse verhalen verteld en liederen gezongen. Dit feest wordt (in het Nederlands) Walpurgisnacht genoemd.

De Zweedse bevolking houdt over het algemeen veel van sport. Een bekend evenement is de Svenska Rally waarbij snelle auto’s tegen elkaar racen door de sneeuw. Ook skiën, schaatsen, voetbal, wielrennen en atletiek zijn populaire sporten in Zweden. Zweden heeft verder ook bekende schrijvers voortgebracht. Voorbeelden zijn Marianne Fredriksson en Astrid Lindgren. Lindgren werd wereldberoemd met de jeugdroman ‘Pippi Langkous’. De bekende popmuziekgroep ABBA is ook uit Zweden afkomstig.

Politieke situatie

Zweden is een constitutionele en parlementaire monarchie. De koning van het land heeft slechts een representatieve, symbolische functie. Het land wordt bestuurd door het kabinet en het parlement (Rijksdag). Het parlement telt 349 leden en benoemt de premier. De leden van het parlement worden democratisch voor een periode van vier jaar gekozen. Alle Zweedse staatsburgers van achttien jaar en ouder hebben kiesrecht.

Karel XVI Gustaaf is sinds 1973 de koning van Zweden. Hij reikt altijd de Nobelprijzen uit en is op die manier internationaal bekend geworden. Fredrik Reinfeldt is sinds 2006 de premier van het land. De politiek in Zweden staat bekend om haar liberale karakter. Men streeft naar gelijkheid voor ieder individu. De regering bestaat uit vier rechtse partijen die samen de ‘Alliantie van Zweden’ genoemd worden. De vier partijen die deze alliantie vormen zijn de Gematigde Partij, de Centrumpartij, de Liberale Volkspartij en de Christen-democraten. Premier Reinfeldt behoort tot de Gematigde Partij.

Economie

In de negentiende eeuw was Zweden hoofdzakelijk een agrarisch land. Het was in vergelijking met andere Europese landen erg arm. Tegenwoordig is Zweden juist een van de meest welvarende landen waar de inkomens relatief hoog liggen. Het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol voor de Zweedse economie. Het land kent een vrijemarkteconomie en maar liefst 90% van alle bedrijven is in handen van privé-ondernemers.

Dankzij de grote oppervlakte met bos waarover Zweden beschikt, is het land de grootste houtproducent van West-Europa. Vooral in het noorden van het land is de houtproductie hoog. In het zuiden van het land worden verder vele gewassen verbouwd. Ook vindt men hier veehouderijen waar rundvee, schapen, pluimvee en varkens gehouden worden.

Ook de industrie is erg belangrijk voor de Zweedse economie. Grote industriesectoren zijn de metaalverwerkende en de elektrotechnische industrieën en de houtverwerkings- en papierindustrie. Handel speelt een grote rol voor de economie. Enkele belangrijke uitvoerproducten zijn elektrotechnische apparatuur, transportmiddelen, papier en hout. Voedingsmiddelen, aardolie, ijzer en staal zijn belangrijke invoerproducten. De landen waarmee Zweden de meeste handel drijft, zijn: Duitsland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Denemarken, Finland en Noorwegen. Verschillende grote winkelketens uit Zweden zijn internationaal bekend geworden. Voorbeelden hiervan zijn Ikea en H&M.

De munteenheid van het land is de Zweedse kroon (SEK). Eén Zweedse kroon is gelijk aan ongeveer elf eurocent.

Geografie en Klimaat

Zweden is het grootste Scandinavische land en bevindt zich tussen Noorwegen en Finland. Zweden heeft een totale oppervlakte van bijna 441.000 km². Het land heeft een langgerekte vorm. Verschillende grote eilanden horen bij Zweden: Gotland, Öland, Orust, Hisingen en Värmdön.

Zweden is opgedeeld in drie landsdelen: Norrland, Svealand en Götaland. Norrland is het meest noordelijke deel van Zweden. Dit gebied is bergachtig en bezaaid met vele wouden. Enkele grote steden in dit gebied zijn Gävle, Sundsvall, Östersund, Umeå en Luleå. Svealand is het middelste deel van Zweden. In dit gebied bevindt zich de hoofdstad van Zweden: Stockholm. Ook de steden Karlstad en Uppsala bevinden zich in Svealand. Götaland is het zuidelijkste landsdeel. In dit heuvelachtige gebied vindt u de steden Jönköping, Norrköping, Linköping en Göteborg.

Kenmerkend voor het Zweedse landschap zijn de vele naaldbossen. Ook is het land bevoorrecht met maar liefst 96.000 meren. Het Vänermeer (5655 km²) is het grootste meer. Het is tevens het op twee na grootste meer van Europa! Het hoogste punt van Zweden bevindt zich in het noordelijke landsdeel. Het gaat om de berg Kebnekaise met een hoogte van 2104 meter. Deze berg behoort tot het Scandinavisch gebergte. Ook zijn er vele rivieren. De Göta älv is de langste rivier.

Het uiterste noorden van Zweden heeft een poolklimaat. Er valt hier veel sneeuw en regen. De temperatuur is hier erg laag en in de winter komt de zon op bepaalde plaatsen zelfs helemaal niet op. Het middelste landsdeel kenmerkt zich door een landklimaat. Hierbij horen warme, droge zomers en de winters zijn vaak koud. In het zuiden van het land heerst een zeeklimaat. Er valt veel regen en de sneeuw blijft hier niet liggen.

Bijzonderheden van het Zweedse klimaat zijn de middernachtzon en het noorderlicht. In het uiterste noorden, dichtbij de Noordpool, gaat de zon in de nacht van 21 op 22 juni niet onder. Ook in de rest van Zweden is dit natuurverschijnsel waarneembaar. In de winter komt de zon hier juist niet op. Het noorderlicht is een lichte gloed die in heldere, koude nachten te zien is. Er ontstaan dan prachtige bewegende, gekleurde bogen en stralenbundels.

Verkeer en Infrastructuur

U kunt op verschillende manieren naar Zweden reizen. Tussen Denemarken en Zweden is een zestien kilometer lange brug aangelegd over de zeestraat de Sont. De Sontbrug verbindt de plaatsen Kopenhangen en Malmö. De brug bestaat uit een autosnelweg en een spoorweg. Ook kunt u ervoor kiezen om per veerboot Zweden te bezoeken. Deze boten varen van en naar Duitsland, Denemarken, Finland, Polen en Estland. Belangrijke zeehavens bevinden zich in Göteborg, Hälsingborg, Malmö en Stockholm.

Uiteraard is het ook mogelijk om per vliegtuig naar Zweden te gaan. In Stockholm bevinden zich drie luchthavens: Arlanda Airport, Skavsta Airport en Bromma Airport. Andere belangrijke luchthavens zijn Malmö Airport (luchthaven Sturup), Göteborg Airport (luchthaven Landvetter). Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse vluchten aanbieden. Voorbeelden daarvan zijn Scandinavian Airlines System (SAS) en Skyways.

Het Zweedse spoorwegennet is uitgebreid en de treinen zijn zeer comfortabel. De spoorwegen zijn in handen van SJ (Statens Järnvägar). De plaatsen die niet per trein te bereiken zijn, kunnen wel per bus bezocht worden. Er zijn veel busverbindingen tussen de grote steden in Zweden. Het reizen per bus is relatief goedkoop. Voorbeelden van Zweedse busmaatschappijen die grote steden met elkaar verbinden, zijn Swebus, Svenska Buss en Säfflebussen.

Het Zweedse wegennet is ongeveer 210.760 km lang. Op Zweedse snelwegen is de toegestane maximum snelheid vaak 100 km/h. Op Zweedse autowegen mag u meestal 70 of 90 km/h rijden. Het wegennet is goed onderhouden en het reizen per auto is dan ook een goede manier om veel van het land te kunnen zien. Houdt u er wel rekening mee dat bepaalde wegen in Zweden winterbanden vereisen. Dit is het geval wanneer er een laagje rulle sneeuw op een ondergrond van hard ijs ligt. In Zweden rijdt men vanaf oktober tot en met april vaak standaard met winterbanden onder de auto’s.

Tijdzone

Zweden heeft een tijdzone van GMT +1. Dit is de Middeleuropese Tijd (MET). Deze tijd wordt ook wel Central European Time (CET) genoemd. Van april tot oktober geldt een zomertijd. De klok wordt dan vooruit gezet.

Eten en drinken

Zweden kent verschillende nationale lekkernijen. Een voorbeeld van een typisch Zweeds gerecht is Köttbullar. Dit zijn kleine, gekruide gehaktballetjes die vaak in combinatie met aardappelpuree en een schep jam gegeten worden. In Zweden wordt vaak uitgebreid gekookt op bijzondere feestdagen. Tijdens het midzomernachtfeest is het gebruikelijk om aardappelen met haring en zure room te eten. Bij het kreeftenfeest (eind augustus) wordt gekookte rivierkreeft gegeten. Een andere Zweedse lekkernij is Ärtsoppa med Pannkakor, oftewel erwtensoep met pannenkoeken. De pannenkoeken worden doorgaans met jam besmeerd. Ook Smörgåsbord is een bekende Zweedse maaltijd. Het bestaat uit een grote hoeveelheid warme en koude gerechten. Vis is een geliefd ingrediënt: diverse soorten haring, zalm, sardientjes, garnalen, krab en ga zo maar door. Verder worden er veel pasteitjes, brood en aardappelen gegeten. Smörgåsbord is te vergelijken met een lopend buffet waarbij alle hapjes op een tafel geplaatst worden en iedereen zelf kan opscheppen wat hij of zij lekker vindt.

In Zweden moet men erg veel geld betalen voor alcoholische dranken. Als drank meer dan 3,5% alcohol bevat, mag de drank alleen maar in staatswinkels verkocht worden. Lichte biertjes zijn wel gewoon verkrijgbaar in supermarkten of bij tankstations. Aquavit is een populaire drank in Zweden. Dit is een soort jenever dat vaak bij de maaltijd gedronken wordt.

Accommodatie

In alle grote steden in Zweden bevinden zich vele hotels. In de kleinere plaatsen zijn ook hotels te vinden, alleen de keuze is hier beperkter. Ook is het mogelijk om vakantiewoningen te huren. Deze worden zowel door organisaties als door particulieren aangeboden. In de wintersportgebieden kunt u knusse chalets huren. Een goedkopere manier van overnachten is het slapen in een jeugdherberg (vandrarhem). STF (Svenska Turistföreningen) en SVIF (Sveriges Vandrarhem i Förening) zijn de twee grootste Zweedse jeugdherbergcentrales. In de zomer kiezen ook veel toeristen voor een verblijf op een camping. Sveriges Camping- & Stugföretagares Riksorganisation (SCR) is de branche-organisatie voor campings. Deze organisatie beheert ongeveer 600 van de 750 campings in Zweden. U heeft een speciale pas nodig om op deze campings te kunnen verblijven, namelijk de ‘Camping Card Scandinavia’. Toeristen die eens op unieke wijze willen overnachten, kunnen kiezen voor een ijshotel. U slaapt dan op een bed gemaakt van sneeuw en ijs. Deze manier van overnachten is onder andere mogelijk in het Zweedse Lapland.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Zweden raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

  • Valuta
    Swedish krona
  • Rijrichting
    Rechts
  • Max snelheid in de stad
    50 km/h
  • Max snelheid snelweg
    110 km/h
  • Taal
    Zweeds
  • Populaire autoklasse
    Compact

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de faq pagina. Of neem contact met ons op.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste?

Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?

De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Zijn er nog additionele kosten?

In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren.

Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto?

In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven.

Wat is het Worry-Free label?

Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger.

Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

Je kunt direct annuleren via “mijn account”. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen.

Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd?

De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling.

Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
  • Europcar
  • Thrifty
  • Hertz
  • Enterprise
  • Budget
  • Avis
  • Alamo
  • Sixt
  • Keddy By Europcar
  • Green Motion
  • National Car Rental
  • Rent a star
  • Your Rent
  • McRent
  • ACE Rent A Car
  1. Home
  2. Autohuur Zweden