Autoverhuur Buffalo

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Buffalo voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 2 juni - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Buffalo

  1. Home
  2. Autohuur Verenigde Staten
  3. Autohuur Buffalo
EasyTerra Autohuur Buffalo is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Buffalo

Introductie

Buffalo heeft een zware tijd achter de rug door het wegtrekken van industrie uit de stad. De laatste jaren komt Buffalo weer tot leven: de kades aan het water zijn omgevormd tot een aantrekkelijk uitgaans- en woongebied en in plaats van een industrieel centrum is Buffalo nu een centrum voor kwalitatief hoogstaande gezondheidszorg en hoger onderwijs. Architectuur is een trekpleister van Buffalo: er zijn gebouwen uit diverse perioden te zien, onder meer in de historische wijk Allentown. De stad is verder een prima uitvalsbasis voor het bezichtigen van de beroemde Niagara Falls, ten noorden van de stad.

Bevolking

Buffalo heeft meer dan 300.000 inwoners en is daarmee na New York City de grootste stad van de staat New York. In het stedelijke gebied van Buffalo wonen overigens veel meer mensen: zo’n 1,1 miljoen.

Ligging

Buffalo ligt in de staat New York in de Verenigde Staten aan de oostkant van Lake Erie en tegenover Fort Erie, dat in Canada ligt. De Niagararivier stroomt van Buffalo naar het noorden, over de Niagara Falls om vervolgens uit te monden in Lake Ontario.

Economie

Buffalo lag vroeger op een knooppunt van verkeer, onder meer spoorlijnen. Verder was de scheepvaart over de Grote Meren (en door het Erie Kanaal) belangrijk voor de stad. Daardoor ontstond veel zware industrie, maar die is voor het grootste deel verdwenen. De economie van Buffalo leunt nu vooral op gezondheidszorg, hoger onderwijs en (financiële) dienstverlening.

Vliegvelden

Buffalo Niagara International Airport ligt in de oostelijke buitenwijken van de stad, 15 kilometer ten noordoosten van het centrum. De luchthaven is met een huurauto vanuit het centrum gemakkelijk bereikbaar via de Kensington Expressway (NY-33). Vanuit andere delen van de staat New York is het vliegveld bereikbaar via de New York State Thruway, die bij het vliegveld eindigt.

Openbaar Vervoer

De stad heeft goed openbaar busvervoer. Verder is er een metrolijn van het stadscentrum naar de campus van de Universiteit van Buffalo. In het centrum rijdt de metro bovengronds, net voorbij Theater Station duikt de trein ondergronds. In het centrum hoeft u overigens niet te betalen voor het gebruik van de metro. Verder is er een directe busverbinding met Niagara Falls: buslijn 40 rijdt van het Buffalo Transportation Center naar deze beroemde attractie.

Verkeer- en Parkeersituatie

Net als veel andere Amerikaanse steden heeft Buffalo een geregeld stratenpatroon en doorsnijden diverse snelwegen de stad, waaronder de eerder genoemde Kensington Expressway naar de luchthaven. Het is niet bijzonder moeilijk een vrije parkeerplaats te vinden op straat, maar u kunt uw huurauto toch beter stallen in een van de parkeergarages in het centrum. De locaties staan op verkeersborden aangegeven.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in Buffalo. Vooral het budgetsegment is goed vertegenwoordigd, maar er zijn ook voldoende middenklasse hotels en enkele luxueuze overnachtingsmogelijkheden. De meeste hotels staan in het stadscentrum, dicht bij de belangrijkste attracties van de stad.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Buffalo raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Buffalo

EasyTerra Autohuur Buffalo vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Verenigde Staten, maar in een andere stad dan Buffalo, klik dan door naar de Autohuur Verenigde Staten pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Verenigde Staten u een auto huren wilt.