Autoverhuur Alanya

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Alanya voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Alanya

  1. Home
  2. Autohuur Turkije
  3. Alanya
EasyTerra Autohuur Alanya is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Alanya

Introductie

Alanya is de populairste badplaats aan de ‘Turkse Rivièra’. Niet verwonderlijk, want de stad heeft een prachtig lang zandstrand, met diverse mogelijkheden voor watersporten en een bruisend nachtleven. Daarnaast valt er nog meer te zien en te beleven in Alanya. Bijvoorbeeld de grote burcht hoog boven Alanya, of de grot van Damlatas met imponerende stalagmieten en stalactieten van miljoenen jaren oud.

Bevolking

De stad is dankzij het toerisme enorm gegroeid. Alanya heeft naar schatting nu ruim 100.000 inwoners, maar dat aantal wordt ruimschoots overtroffen door het aantal toeristen dat de stad jaarlijks bezoekt: ongeveer anderhalf miljoen.

Ligging

Alanya ligt in het zuiden van Turkije. De stad strekt zich uit over een lengte van zo’n 20 kilometer langs de kust van de Middellandse Zee. Ten noorden van Alanya ligt het Taurusgebergte. Naar het westen liggen de oude havenstad Side en Antalya, de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

Economie

Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten. Vroeger was Alanya een rustig vissersdorpje en nog steeds zijn er vissers actief, maar die economische activiteit is ruimschoots overvleugeld door het toerisme. In de omgeving zijn veel citrusplantages en wordt ook katoen verbouwd.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld bij Antalya is de toegangspoort tot de hele Turkse Rivièra. Het vliegveld ligt 135 kilometer ten westen van Alanya, 10 kilometer vóór Antalya. Het is gemakkelijk bereikbaar via de goed onderhouden kustweg. Van het vliegveld rijden bussen naar de toeristenplaatsen langs de kust, inclusief Alanya.
Het is een drukke luchthaven, vooral in de zomermaanden als het een komen en gaan is van chartervluchten. Er zijn ook lijndiensten naar Istanbul, Ankara, het Turkse deel van Cyprus en naar verschillende bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten.

Openbaar Vervoer

Er is een uitstekend netwerk van openbaar vervoer, bestaande uit lange-afstandsbussen (Otogar) en zogeheten dolmus-busjes.
Het Otogar-station ligt vlak bij het bekende Kleopatrastrand. Er zijn verbindingen naar alle andere plaatsen langs de Turkse Rivièra en ook naar Ankara, Izmir en Istanbul.
Dolmus-busjes rijden door de grote straten van Alanya. U kunt ze aanhouden door simpelweg uw hand op te steken. U kunt ook op elke gewenste plaats uitstappen.
Verder rijden er zeer veel taxi’s, die allemaal zijn voorzien van een meter. Controleer wel even of die meter ook werkt!

Verkeer- en Parkeersituatie

In Alanya zelf is een auto niet echt nodig, maar om het binnenland te verkennen is een huurauto onmisbaar. Hou dan wel rekening met de wat afwijkende rijstijl in Turkije. Rij zeer voorzichtig en verwacht het onverwachte. Het plotseling wisselen van rijbaan gebeurt voortdurend en hoewel verboden zullen Turkse bestuurders u rechts inhalen, als ze daartoe de kans zien. Op buitenwegen kunnen auto’s hinderlijk geparkeerd staan, bij voorkeur na een onoverzichtelijke bocht. U kunt ook kuddes vee tegenkomen die de hele weg in beslag nemen. Vermijd rijden in het donker. Behalve de hier al genoemde gevaren rijden veel Turkse auto’s zonder licht(!) om energie te besparen.
Houdt u strikt aan de maximum snelheid (binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u en op de snelweg 120 km/u). De Turkse politie houdt geregeld snelheidscontroles, vooral aan de rand van steden.

Hotels

Alanya is volledig ingesteld op toeristen en er is dus een ruim aanbod aan hotels. Boek uw accommodatie van tevoren. Niet alleen bent u dan zeker van een kamer in uw favoriete hotel, u betaalt vaak veel minder dan wanneer u ter plekke een kamer boekt.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Alanya raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Alanya

EasyTerra Autohuur Alanya vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Turkije, maar in een andere stad dan Alanya, klik dan door naar de Autohuur Turkije pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Turkije u een auto huren wilt.