Autoverhuur Skopje

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Skopje voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Skopje

  1. Home
  2. Autohuur Macedonië
  3. Autohuur Skopje
EasyTerra Autohuur Skopje is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.3 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 32
Gemiddelde beoordeling: 8.3 / 10
Aantal reviews in Skopje: 32
M.van Der Veen Alamo Rent a Car Skopje Airport
“Zeer duidelijke vergelijkingssite”

“Zeer duidelijke vergelijkingssite. Met mogelijkheid tot afkopen van eigen risico. Wij maken regelmatig gebruik van Easyterra. De prijs/kwaliteit is heel goed.”

30-10-2019 05:59
Olivera Karajanova Alamo Rent a Car Skopje Airport
“Duidelijk & zekerheid!”

“Duidelijk & zekerheid!”

25-04-2019 04:45
Adrian Hertz Skopje Airport
“Super service en altijd bereid je te…”

“Super service en altijd bereid je te helpen! Vooral erg overzichtelijk!”

03-10-2018 06:08

Informatie locatie voor Skopje

Autoverhuur Skopje
Autoverhuur Skopje

Introductie

Skopje is de hoofdstad van Macedonië. De stad is onderworpen geweest aan diverse grootmachten. Het langst was het Ottomaanse Rijk er heer en meester, wat te zien is aan het grote aantal moskeeën en andere gebouwen uit die tijd. Maar er zijn ook kerken uit de Byzantijnse tijd en overblijfselen van de Romeinen (waaronder een aquaduct) te bewonderen in Skopje.

Bevolking

De stad heeft bijna 700.000 inwoners.

Ligging

Skopje ligt centraal in de Balkan, in Zuidoost-Europa. De rivier de Vardar stroomt door de stad om verder naar het zuiden via Griekenland uit te monden in de Egeïsche Zee. Skopje ligt ongeveer halverwege de Servische hoofdstad Belgrado en de Griekse hoofdstad Athene.

Economie

Uit de communistische tijd stamt de nadruk op zware industrie in Skopje. Nog steeds zijn er chemische fabrieken, machinebouw en metaalindustrie. Ook de textielindustrie is belangrijk voor de werkgelegenheid in de stad. De laatste jaren richt Skopje zich steeds meer op handel, financiële dienstverlening en logistiek. Om meer moderne bedrijven aan te trekken zijn er bij de stad belastingvrije zones. Ook promoot Skopje zijn rijke historie, in de hoop dat meer toeristen de stad zullen bezoeken.

Vliegvelden

Skopje’s luchthaven is genoemd naar een van de grootste zonen van Macedonië, Alexander de Grote. Skopje Airport ligt ruim 20 kilometer ten oosten van het stadscentrum. De luchthaven is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Vanuit het centrum rijdt u via de Boulevard Aleksandar Makedonski naar het oosten en vervolgens via de snelweg M3 of M4 naar de luchthaven.

Openbaar Vervoer

Het centrale busstation van Skopje ligt enigszins buiten het centrum, zo’n 2 kilometer ten oosten van het stadshart. Dat is overigens niet vreemd, want daar staat ook het treinstation en het is dus het knooppunt voor openbaar vervoer. Het openbaar busvervoer in Skopje is goed met een uitgebreid netwerk naar de verschillende stadsdelen. Er zijn plannen om een tramlijn aan te leggen in de stad. Verder zijn er bus- en treinverbindingen met onder meer het Griekse Thessaloníki, het Servische Belgrado en het Bulgaarse Sofia.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het oude centrum is gedeeltelijk autovrij, maar het is klein genoeg om te voet te verkennen. Rond het centrum zijn diverse grote parkeerterreinen en enkele parkeergarages waar u uw huurauto kunt stallen. Parkeren op straat is uit veiligheidsoverwegingen af te raden.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in de hoofdstad van Macedonië, maar als u op uw rust gesteld bent kunt u beter geen kamer boeken in het hart van de stad. Vooral in de buurt van de oude brug over de rivier zijn veel bars, cafés en nachtclubs die tot diep in de nacht zijn geopend.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Skopje raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Skopje

EasyTerra Autohuur Skopje vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Macedonië, maar in een andere stad dan Skopje, klik dan door naar de Autohuur Macedonië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Macedonië u een auto huren wilt.