Autoverhuur Zagreb

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Zagreb voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Profiteer nu van onze wereldwijde promotie!
Tot 20% korting op een ruime selectie van leveranciers. Deze promotie geldt t/m 6 juli - boek nu en bespaar!
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Zagreb

  1. Home
  2. Autohuur Kroatië
  3. Autohuur Zagreb
EasyTerra Autohuur Zagreb is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.4 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 118
Gemiddelde beoordeling: 8.4 / 10
Aantal reviews in Zagreb: 118
Gert Rietveld Active Car Rental Zagreb Pleso Airport
“Prima keus voor autohuur!”

“Ik ga huur al jarenlang met grote tevredenheid mijn auto's in het buitenland via EasyTerra. Een reservering maken gaat soepel, en het belangrijkste voor mij: de verzekering is uitstekend, met een brede dekking (geen verrassingen) waarbij ze ook het eigen risico afdekken.”

05-11-2019 11:10
Robert Bertol Nova Rent a Car Zagreb Pleso Airport
“Autohuur Zagreb, Kroatie”

“Alles naar wens verlopen! Prima geregeld!”

27-05-2019 07:52
J. Dhondt Active Car Rental Zagreb Pleso Airport
“Prima aanbod voor een acceptabele prijs.”

“Prima aanbod voor een acceptabele prijs.”

25-09-2018 18:18

Informatie locatie voor Zagreb

Autoverhuur Zagreb
Autoverhuur Zagreb

Introductie

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië. Het middeleeuwse centrum heeft onmiskenbaar Italiaanse invloeden. Sinds de rust op de Balkan is weergekeerd trekt deze levendige stad vele bezoekers per jaar. Geen wonder, want de stad biedt een gezellige terrascultuur tegen een historische achtergrond, en de trendy winkels kunnen wedijveren met die van Londen en Milaan.

Bevolking

De stad is met ruim 800.000 inwoners de grootste van Kroatië. Als het stedelijke gebied eromheen wordt meegerekend heeft Zagreb 1 miljoen inwoners.

Ligging

Zagreb ligt in het noorden van Kroatië, zo’n twintig kilometer van de grens met Slovenië. De stad is gebouwd op beide oevers van de rivier de Sava en aan de voet van de berg Medvednica.

Economie

Zagreb is een belangrijk knooppunt tussen Centraal- en Oost-Europa en daarom speelt handel een belangrijke rol in de economie van de stad. Wat betreft industriële productie ligt het zwaartepunt op farmacie, elektrotechniek, chemie, textiel en voeding.
Steeds meer toeristen ontdekken Zagreb; de stad wordt jaarlijks door meer dan een half miljoen buitenlanders bezocht. De meesten komen uit Oostenrijk, Duitslanden Italië.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld van Zagreb ligt 14 kilometer ten zuidoosten van de stad. Budgetmaatschappijen vliegen vaak naar andere luchthavens in de regio, zoals Rijeka, Ljubljana, Graz, Klagenfurt en Triëst.

Openbaar Vervoer

Zagreb heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, dat bestaat uit trams, bussen en stadstreinen. De trams rijden 24 uur per dag, zij het ’s nachts in een lagere frequentie.
Bussen zijn handig voor vervoer naar bestemmingen buiten het stadscentrum. Kaartjes zijn zowel in de bus als de tram geldig. Als u enkele keren per dag gebruik maakt van het openbaar vervoer is een dagkaartje voordeliger dan voor elke rit apart een kaartje kopen.

Het hogere en het lagere deel van de stad (oftewel de oude en de nieuwe stad) zijn met elkaar verbonden via een historische kabelbaan.

Verkeer- en Parkeersituatie

Met de economische ontwikkeling van Zagreb de laatste jaren is ook het verkeersaanbod in en om de stad gegroeid. De infrastructuur is daar niet helemaal op berekend. Er is weliswaar een rondweg om het centrum, maar die is vooral in de ochtend- en avondspits zeer druk.

Buiten de spitstijden is het lastig een parkeerplaats te vinden in Zagreb. Wel wordt er hard gewerkt aan de bouw van ondergrondse parkeergarages. Enkele daarvan zijn inmiddels gereed, zoals bij het Importanne Centar en het Kaptol Centar.

Hotels

De laatste jaren zijn hotels in Zagreb aanmerkelijk verbeterd: oudere hotels zijn grondig gerenoveerd en er zijn tientallen nieuwe hotels bij gekomen. U heeft een ruime keuze in alle prijscategorieën. Hou er wel rekening mee dat Zagreb steeds populairder wordt en dat de stad ook steeds meer zakenmensen aantrekt. Ruim van tevoren uw kamer boeken is aan te raden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Zagreb raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Zagreb

EasyTerra Autohuur Zagreb vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Kroatië, maar in een andere stad dan Zagreb, klik dan door naar de Autohuur Kroatië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Kroatië u een auto huren wilt.