Autoverhuur Bologna

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Bologna voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Bologna

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Bologna
EasyTerra Autohuur Bologna is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 303
Gemiddelde beoordeling: 7.9 / 10
Aantal reviews in Bologna: 303
Cassandra Dollar Rent a Car Bologna Airport
“altijd transparante prijzen”

“altijd transparante prijzen, heldere beschrijving en duidelijke voorwaarden.”

01-12-2019 19:02
Rinze Savenije Dollar Rent a Car Bologna Airport
“Easy Terra TOP!”

“Mijn ervaringen met Easy Terra gaan over plm. 8 jaar en even zovele boekingen. Iedere keer prima tarieven en geen problemen met de boeking, het ophalen en inleveren van de auto's. Afspraken worden nagekomen. Kortom TOP!”

29-09-2019 06:15
Dhr. Mark Hove Alamo Rent a Car Bologna Airport
“Snelle duidelijke communicatie”

“Snelle duidelijke communicatie. Geen overbodige mails. En klantenservice snel bereikbaar !!”

15-09-2019 07:32

Informatie locatie voor Bologna

Autoverhuur Bologna
Autoverhuur Bologna

Introductie

Ondanks de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog is Bologna één van de best bewaarde middeleeuwse steden. De stad is bekend als Red Bologna vanwege de politieke voorkeur in de stad en de immense hoeveelheid aan gebouwen met rode stenen. Bologna the Learned vanwege de vele universiteiten in stad. Bologna the Fat, vanwege de cuisine in de stad.

Bevolking

Bologna heeft rond de 382.000 inwoners. Deze stad is de 7e betreft het aantal inwoners van Italië. Het is een dynamische stad door het grote aantal studenten dat er woont. Ruim 94% van de inwoners is van Italiaanse afkomst.

Ligging

Bologna ligt net boven de Apennijnen. Het is gelegen in de provincie Emilia-Romagna en ligt op de lijn tussen twee zeer bekende toeristische steden: Venetië en Florence.

Economie

Voor de Tweede Wereldoorlog was er veel industrie in Bologna. In de oorlog is 40% hiervan vernietigd. Bologna is vandaag de dag een centrum van Italië haar hightech industrie. Daarnaast worden er veel beurzen in Bologna gehouden. Ook zijn er veel universiteiten in de stad te vinden. De stad zet zich ook in om cultureel gezien een aantrekkelijke stad te zijn door middel van het organiseren van culturele programma’s. In 2000 was Bologna Europa’s culturele hoofdstad.

Vliegvelden

Bologna heeft een internationaal vliegveld: Guglielmo Marconi Airport. Dit vliegveld ligt ten noordwesten van de stad. Voornamelijk Europese vliegmaatschappijen maken gebruik van dit vliegveld. Vanuit Bologna kunt u onder andere naar Rome, Venetië, Zuid Italië, Pisa, London, Parijs en Frankfurt vliegen.

Openbaar Vervoer

Bologna haar treinstation is de belangrijkste doorvoer van treinverkeer in Noord Italië. Dit komt door de stad haar strategische ligging. Treinen naar Rome en Milaan stoppen op dit station. Het gros van de treinen zijn Eurostar treinen. Er is een goed busnetwerk in Bologna. Daarnaast kunt u met de bus naar Italiaanse en andere Europese steden reizen vanuit Bologna.

Verkeer- en Parkeersituatie

Bologna is een middelgrote stad, maar heeft vooral in het centrum problemen met het verkeer. Er zijn vele opstoppingen en daarnaast brengt de verkeersdrukte vervuiling met zich mee. Zaterdagmiddag en op zondag wordt het verkeer uit de binnenstad geweerd.

Hotels

Goedkope hotels zijn erg moeilijk te vinden in deze stad, voornamelijk de éénpersoons kamers. Dit komt doordat er vaak beurzen in de stad gegeven worden. Echter: wanneer er geen beurzen zijn (informeer bij de tourist office) worden er vaak fikse kortingen gegeven door de hotels.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Bologna raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Bologna

EasyTerra Autohuur Bologna vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Bologna, klik dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.