Tot 30% korting Op boekingen geplaatst tussen 24 nov en 1 dec

Autoverhuur Cork

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Cork voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Cork

  1. Home
  2. Autohuur Ierland
  3. Autohuur Cork
EasyTerra Autohuur Cork is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 / 10
Aantal reviews in Cork: 116
J. Van Apeldoorn Flizzr Cork Airport
“Goed vergelijkingssysteem met handige en goed werkende filters”

“Een snel en gemakkelijk vergelijkingssysteem. We hebben de bijgeboekte verzekering voor het eigen risico niet nodig gehad, maar het gaf een goed gevoel dat we het hadden. Duidelijke voorwaarden en adviezen.”

02-10-2019 19:37
Jan De Weerdt Avis Cork Airport
“Snel en eenvoudig.”

“Snel en eenvoudig een huurauto regelen tegen de beste tarieven. Zonder zelf te hoeven vergelijken bij verschillende verhuurders.”

25-03-2019 09:29
Gesa Manders Avis Cork Airport
“Alles keurig in orde bij het afhalen…”

“Alles keurig in orde bij het afhalen van de gereserveerde huurauto! Huurauto met uitgebreide verzekering die we gelukkig niet nodig hebben gehad. Wel fijn dat dit bij Easyterra voor een kleine meerprijs kan ipv de hoofdprijs die verhuurders aan de balie vragen.”

20-05-2018 09:45

Informatie locatie voor Cork

Autoverhuur Cork
Autoverhuur Cork

Introductie

Cork is de tweede stad van Ierland en de hoofdstad van Cork County, het grootste graafschap van het land. De naam komt van het Ierse woord corcaigh, wat ‘moerassig gebied’ betekent. Het stadscentrum bestaat uit sfeervolle, kronkelige straatjes, maar u vindt in Cork ook hele trendy winkels. Uiteraard zult u geen moeite hebben een authentieke Ierse pub te vinden. De trots van de stad zijn twee kathedralen uit de 19e eeuw. Vlak bij Cork ligt het oudste kasteel van Ierland, Blarney Castle. Ook zijn er in de omgeving prachtige golfbanen.

Bevolking

Inclusief de voorsteden wonen er zo’n 275.000 mensen in Cork. De bevolking ziet zichzelf als zeer verschillend van de rest van Ierland en zeker anders dan de inwoners van de Ierse hoofdstad Dublin. Cork County wordt ook wel ‘Rebel County’ genoemd, omdat het een grote rol speelde in de Ierse strijd voor onafhankelijkheid en in de Ierse Burgeroorlog.

Ligging

Cork ligt aan de Ierse zuidkust, waar de rivier de Lee uitmondt in Cork Harbour, een diepe inham van de zee. Een eilandje in de Lee vormt het hart van Cork.

Economie

Cork is een belangrijke havenstad, waar veel producten uit het achterland worden verscheept, o.m. schapen en schapenwol. De laatste jaren heeft de stad zich ontwikkeld als een van de IT-centra van Ierland. Apple Computers heeft er zijn Europese hoofdkantoor en ook Motorola en Amazon.com zijn er gevestigd. Daarnaast biedt de farmaceutische industrie veel inwoners werk. Pfizer en Novartis hebben er grote fabrieken.
Verder heeft Cork twee grote bierbrouwerijen: Murphy's Irish Stout en Beamish and Crawford. Die brouwerijen zijn al eeuwen oud.

Vliegvelden

Cork International Airport ligt zes kilometer ten zuiden van Cork City, langs de N27. Meer dan tien maatschappijen vliegen dagelijks naar meer dan vijftig bestemmingen. Prijsvechter EasyJet maakt ook gebruik van het vliegveld. In 2006 is een nieuwe terminal geopend en de luchthaven hoopt binnen enkele jaren 5 miljoen passagiers per jaar te verwerken. Van het busstation Parnell Place rijdt een bus naar de luchthaven.

Openbaar Vervoer

Stadsbussen, lokale bussen en interregionale bussen vertrekken allemaal van Parnell Place. Elk uur vertrekken er bussen naar Killarney, Waterford en Limerick/Galway. Er is ook een regelmatige verbinding met Dublin en een keer per dag vertrekt er zelfs een Eurolines bus naar busstation Victoria in Londen (met een nachtelijke oversteek per veerboot). Vanaf Kent Station vertrekt acht keer per dag een rechtstreekse trein naar Dublin.

Het stadsvervoer is matig. Buiten het centrum zijn de halteplaatsen slecht aangegeven en meestal is er ook geen informatie over het ritschema. Daarnaast hebben de stadsbussen van Cork maar één deur waar passagiers moeten in- en uitstappen, wat niet erg efficiënt is.

Verkeer- en Parkeersituatie

Allereerst moet u er rekening mee houden dat de Ieren links rijden. Het stuur van uw huurauto zit dus aan de rechterkant. Dat went overigens snel genoeg, maar oefen eerst even in een rustige buurt! Binnen de bebouwde kom mag u niet harden rijden dan 48 kilometer per uur (30 mph), daarbuiten geldt een maximum snelheid van 96 kilometer per uur (60 mph). Op de snelweg mag u maximaal 112 kilometer per uur (70 mph) rijden.

In het centrum van Cork heeft u een zogeheten Parking Disc nodig om uw auto op straat te kunnen parkeren. Zo’n parkeerkaart is op veel plaatsen verkrijgbaar. Het is een kraskaart waarop u de tijd van aankomst wegkrast. Op borden staat aangegeven hoelang u in de betreffende straat mag parkeren. Overschrijdt u de maximale parkeertijd, dan kan uw auto een wielklem krijgen of worden weggesleept.

Aan North Main Street is een grote parkeergarage. Ook elders in en om het centrum zijn parkeergarages. In het zuiden van de stad is een Park & Ride faciliteit: Black Ash P&R. Iedere 10 minuten vertrekt er een bus naar het stadscentrum.

Hotels

Cork en omgeving bieden een keur aan hotels. Er zijn eenvoudige ‘bed & breakfast’ accommodaties, maar ook luxe hotels, soms gevestigd in historische gebouwen. In de zomermaanden trekt Cork de meeste toeristen. Het is dan aan te raden een hotelkamer te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Cork raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Cork

EasyTerra Autohuur Cork vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Ierland, maar in een andere stad dan Cork, klik dan door naar de Autohuur Ierland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Ierland u een auto huren wilt.