Autoverhuur Lesbos

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Lesbos voor u.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Lesbos

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Autohuur Lesbos
EasyTerra Autohuur Lesbos is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.4 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 60
Gemiddelde beoordeling: 8.4 / 10
Aantal reviews: 60
Klant Louwrens Alamo Rent a Car Lesbos Mytilene Airport
“Prima!”

“Zeer vlotte, beleefde en correcte afhandeling op het vliegveld van Mytilini (Lesbos, Griekenland), zowel bij aankomst als bij vertrek. In beide gevallen duurde het minder dan vijf minuten. Precies zoals het hoort. Prima!”

02-10-2019 08:25
Esther Van Der Vijgh Alamo Rent a Car Lesbos Mytilene Airport
“Top service en top auto”

“Top, perfecte auto er stond iemand klaar voor de overdracht en de overdracht terug ging ook heel soepel. Volgende keer huur ik absoluut weer bij Easy Terra.”

25-06-2019 14:57
B Smits Alamo Rent a Car Lesbos Mytilene Airport
“Netjes op tijd op vliegveld Lesbos”

“Netjes op tijd op vliegveld Lesbos. Grotere auto Toyota Corrola gekregen dan geboekte Suzuki Celerio, onder zelfde voorwaarden. Beschadigingen kleiner dan 10 cm werd niet naar gekeken, dus ook niet die ene die er mogelijk bijgekomen was. Vriendelijke meneer, prima auto.”

21-06-2019 03:59

Informatie locatie voor Lesbos

Introductie

Lesbos (of Lésvos) is het op twee na grootste Griekse eiland. Het wordt gedomineerd door twee bergtoppen: de Lepetymnos (967 m) en de Olympus (939 m, niet te verwarren met de Olympus op het vasteland van Griekenland). Het eiland wordt door de Grieken ook wel Mitilíni genoemd, naar de hoofdstad. Wereldberoemd is het Versteende Woud van Lesbos, dat bestaat uit sequoia-bomen. Dit bos in het westen van het eiland werd bedolven door een lavastroom en is nu een beschermd natuurgebied.
De term ‘lesbisch’ is afgeleid van Lesbos en gebaseerd op de gedichten van de dichteres Sappho die in Mitilíni een onderwijsinstituut voor meisjes had. In haar gedichten schreef ze hartstochtelijk over meisjes, maar of ze daar ook een liefdesrelatie mee had is nooit bewezen.

Bevolking

Er wonen ongeveer 90.000 mensen op Lesbos, van wie eenderde in de hoofdstad Mitilíni.

Ligging

Lesbos ligt in het oosten van de Egeïsche Zee, vlak voor de kust van Turkije. Het eiland Kos ligt ten zuiden van Lesbos, de Turkse stad Izmir ten zuidoosten. De zuidelijke kustlijn heeft twee diepe inhammen – Geras en Kallonis.

Economie

Toerisme speelt een belangrijke rol in de lokale economie. Bezoekers gaan vooral naar de hoofdstad Mitilíni en de kustplaatsen Plomari, Molyvos en Eressos. De landbouwproductie bestaat uit olijven, vijgen en granen. Op het eiland staan maar liefst 11 miljoen olijfbomen die bijna de helft van de oppervlakte innemen. De olijven worden deels verwerkt tot olijfolie. Verder zijn er leerlooierijen en zeepfabrieken.

Vliegvelden

Het vliegveld van Lesbos – Mytilene International Airport (of Odysseas Elytis) – ligt in het uiterste zuidoosten van het eiland, acht kilometer ten zuiden van de hoofdstad. Er zijn lijnvluchten naar Athene, Thessaloniki, Chios en Lemnos. Gedurende de zomermaanden zijn er vele internationale chartervluchten. Er is een busverbinding met het centrum van Mitilíni.

Openbaar Vervoer

Er is een uitstekend systeem van openbaar vervoer op Lesbos. Alle grotere plaatsen zijn per bus bereikbaar. Vaak rijden er op het midden van de dag (tussen 11.00 en 13.00) geen bussen. Buiten het hoogseizoen vermindert de frequentie sterk. De meeste bussen vertrekken op vaste tijdstippen vanuit het centrale busstation van Mitilíni.

Vanuit de haven van Mitilíni zijn er veerverbindingen met andere eilanden in de Egeïsche Zee en met Athene.

Verkeer- en Parkeersituatie

De grotere wegen op Lesbos zijn uitstekend onderhouden. Wilt u het binnenland intrekken, dan is een 4-wheel drive aan te raden. De soms onverharde wegen kunnen zeer bochtig en kronkelig zijn. Hou ook terdege rekening met het onverwachte: mensen, dieren en karren midden op de weg.
Rij voorzichtig want opspattende stenen kunnen schade veroorzaken aan de onderkant van uw huurauto.

Hotels

Lesbos is nog geen door toeristen overspoeld eiland, maar er zijn wel enkele typische toeristencentra zoals Molyvos in het noorden en Eressos in het westen. Daar vindt u een ruime keus aan hotels, bed & breakfast accommodaties en appartementen. Als u een rustig verblijf zoekt, dan zijn er ook vele mogelijkheden om een huisje te huren. Die liggen soms zeer afgelegen zodat een huurauto noodzakelijk is. In de zomermaanden moet u uw accommodatie reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Lesbos raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Alle steden in Lesbos

EasyTerra Autohuur Lesbos vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven in de volgende steden: