+32 426 81 449

Autoverhuur Pau

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Pau voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Pau

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Autohuur Pau
EasyTerra Autohuur Pau is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Pau

Introductie

Pau is de hoofdstad van het departement Pyrénées-Atlantiques en een belangrijke toeristenplaats, vooral voor wintersport. Het stadje heeft een lange geschiedenis. Pau werd gesticht in de 11e eeuw en is de geboorteplaats van twee koningen: Henry IV van Frankrijk en koning Karl XIV van Zweden en Noorwegen, die werd geboren als Jean-Baptiste Bernadotte en door het Zweedse parlement werd aangewezen als de opvolger van een kinderloos gebleven koning. Uiteraard zijn er musea gewijd aan deze beroemde zonen van Pau. Vanaf de Boulevard des Pyrénées heeft u een schitterend uitzicht over een vallei en de bergen van de Pyreneeën daarachter. De nauwe straatjes achter de boulevard leiden naar het Château de Pau.

Bevolking

Het stadje heeft zo’n 80.000 inwoners.

Ligging

Pau ligt in Zuidwest-Frankrijk op een plateau boven de vallei van de rivier Gave du Pau. Het vormt het hart van de prachtige Béarn-streek. Ten zuiden van het stadje liggen de Pyreneeën. Pau werd gesticht op een plaats die makkelijk toegang bood tot de bergen. Vroeger werden schapen in de zomer naar hoger gelegen weiden gebracht. Die schapenroute is nu een wandelpad dat helemaal naar de Spaanse grens loopt (60 km).

Economie

Bij Pau werden in de jaren 50 voorraden gas en zwaveldioxide aangetroffen. De petrochemische industrie is nog steeds aanwezig; Pau was de geboorteplaats van de Franse oliemaatschappij Elf Aquitaine (later opgegaan in Total). Verder is er luchtvaartindustrie (Turbomeca) en is de omgeving een belangrijk landbouwgebied voor onder meer wijndruiven.
Toerisme is een andere belangrijke bron van inkomsten. De bergen bij Pau zijn populair onder wintersporters en in de zomermaanden komen er toeristen om te wandelen of paard te rijden.
Pau heeft sinds 1972 een universiteit. Er zijn zo’n 8000 studenten die onmiskenbaar de horeca nieuw leven hebben ingeblazen.

Vliegvelden

Het vliegveld van Pau (Aéroport Pau Pyrénées) ligt 10 kilometer ten noorden van de stad. Er zijn directe verbindingen met de Parijse luchthavens Charles de Gaulle en Orly, en met Lyon. Internationale verbindingen zijn er met Londen-Stansted (Ryanair) en Amsterdam (Transavia).
De vliegvelden van Tarbes (Lourdes) en Biarritz bieden meer nationale en internationale vluchten.

Openbaar Vervoer

Het treinstation ligt in het zuiden van de stad, aan de rivier. Hier vertrekken treinen naar Bayonne en Biarritz in het westen, en naar Lourdes, Tarbes en Toulouse in het oosten. Er zijn ook verbindingen met Bordeaux en Parijs. Vanaf het station loopt een gratis kabeltreintje naar de Boulevard des Pyrénées.
De busstandplaats van STAP – Transports en commun is op de Rue Gachet bij Place Clemenceau. U kunt met de bus door de Vallée d’Ossau richting Pyreneeën rijden. In Oloron-Ste-Marie zijn er aansluitingen naar de Vallée d’Aspe.

Verkeer- en Parkeersituatie

De stad ligt aan de snelweg van Bayonne naar Toulouse (A64-E80), de Autoroute Pyrénéenne. Het centrum van Pau kan wat druk zijn, maar toch zult u langs de hoofdwegen geen moeite hebben u te oriënteren. Wel geldt er in veel straten in het centrum eenrichtingverkeer.
Rondom de ‘hotelwijk’ in het centrum vindt u vier ondergrondse parkeergarages: Aragon, Beaumont, Bosquet en Clémenceau. Verder kunt u parkeren op de Place de Verdun en de Place de la République.

Hotels

Pau heeft een redelijk aanbod aan accommodaties, die verspreid liggen over de stad. Een concentratie van hotels vindt u vlak bij het treinstation (Gare SNCF), budgethotels liggen aan de rand van de stad langs de A64, maar daar vindt u ook duurdere nieuwe hotels. Het is aan te raden uw hotelkamer te reserveren. Met de komst van budgetmaatschappijen wint Pau aan populariteit voor een korte vakantie, maar het aantal accommodaties is enigszins achtergebleven.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Pau raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Pau

EasyTerra Autohuur Pau vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Pau, klik dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.