Autoverhuur Leuven

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken de aanbiedingen van autoverhuurders in Leuven voor u.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autoverhuur Leuven

  1. Home
  2. Autohuur België
  3. Leuven
EasyTerra Autohuur Leuven is een onafhankelijke prijsvergelijker voor autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als klant altijd tegen een gunstige prijs uw huurauto bij ons kunt boeken.

Informatie locatie voor Leuven

Introductie

Leuven is een belangrijke universiteitsstad. De Katholieke Universiteit Leuven is de oudste in de Lage Landen en geldt als de beste van België en een van de beste van Europa. De leuze van de stad – “Eeuwenoud, Springlevend” – is zeer toepasselijk. Leuven heeft een fraai middeleeuws centrum, waar alleen al het laat-gotische stadskantoor uit de 15e eeuw een bezoek waard is. Maar het is ook een moderne levendige stad, niet in de laatste plaats door het grote aantal studenten. Het centrum van het uitgaansleven is de langwerpige Oude Markt, de ‘langste toog ter wereld’.

Bevolking

Leuven heeft ruim 90.000 inwoners, onder wie een groot aantal studenten. De studenten hebben zelfs hun eigen standbeeld, Fonske. Het stelt een student voor die, lezend in een boek, de wijsheid (of het bier…) in zijn hoofd laat lopen. Leuvenaars worden ook wel koeienschieters genoemd. In het jaar 1691 werd de stad belegerd door de Fransen. Toen de Leuvenaars ’s nachts verdachte figuren zagen openden ze het vuur. De volgende dag bleek dat ze een kudde koeien hadden beschoten.

Ligging

Leuven ligt centraal in de Belgische provincie Vlaams-Brabant, waarvan het de hoofdstad is. Het ligt 30 km ten oosten van Brussel in de vallei van de rivier de Dijle. Daardoor is Leuven enigszins heuvelachtig. De omgeving is zeer afwisselend: weides, rivierlandschap en bossen.

Economie

De aanwezigheid van de universiteit en ander hoger onderwijs in Leuven heeft ertoe geleid dat de stad veel kennisgeoriënteerde bedrijven aantrekt. Daarnaast is het de provinciehoofdstad en werken veel Leuvenaars in het openbaar bestuur.
Leuven is de thuishaven van een van de grootste bierbrouwerijen ter wereld, InBev. Dat bedrijf is een fusie van het Belgische Interbrew en het Braziliaanse AmBev. De brouwerij maakt bekende bieren als Jupiler en Stella Artois.

Vliegvelden

De luchthaven Zaventem, bij Brussel, ligt 21 kilometer ten westen van Leuven en is bereikbaar via de E314/A2 en de E40/A3. Er is ook een rechtstreekse treinverbinding tussen Leuven en Zaventem. Budget vliegmaatschappijen doen de luchthaven van Charleroi aan, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Leuven. Dat vliegveld wordt door de maatschappijen vaak aangeduid als ‘Brussel Zuid’.

Openbaar Vervoer

Leuven is een knooppunt in het Belgische spoornet. Het station ligt aan de oostkant van het centrum. Er zijn rechtstreekse treinverbindingen met andere grote stations in België. Van het station vertrekken ook de meeste bussen die vrijwel allemaal een stop maken op het Fochplein in het hart van de stad.
Verder zijn er snelbussen naar Antwerpen en Brussel.
Voor bezoekers is er verder de Touristic City Tour Leuven. U rijdt in ongeveer een uur langs de mooiste plekjes van de stad.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het centrum van Leuven is zo veel mogelijk autovrij of autoluw en in veel straten geldt eenrichtingverkeer. Parkeer uw auto daarom in een van de vele parkeergarages of –terreinen die duidelijk staan aangegeven. Via dynamische borden wordt u rechtstreeks naar een vrije parkeerplaats geleid. Van de parkeergarages De Bond en St. Jacobsplein rijdt een gratis bus naar het centrum en terug. Gratis parkeren kunt u bij het Sportcentrum (Stade) en bij Bodart, dat bereikbaar is vanaf de snelweg E40.

Wilt u toch op straat parkeren, weet dan dat u in het hele centrum van Leuven moet betalen en dat dat vaak duurder uitvalt dan parkeren in een garage. Bovendien moet u betalen tot 21.00. Leuven heeft dit gedaan om parkeerplaatsen vrij te houden voor bewoners. In enkele straten mag u parkeren met een blauwe parkeerschijf, maar meestal voor maximaal twee uur.

Een tip: u kunt uw auto ’s avonds en ’s nachts voor een vast tarief van € 3,00 kwijt in vier parkeergarages: De Bond, parking Supercity, Minckelersparking en parking Heilig Hart. Dat tarief geldt als u na 19.00 parkeert en er voor 07.00 uur weer uitrijdt.

Hotels

Verspreid over het centrum van de stad vindt u een behoorlijk aantal hotels, waaronder enkele zogeheten ‘boutique’ hotels. Ook is er een ruim aanbod aan bed & breakfast accommodaties. Vlak buiten het centrum ligt een jeugdherberg. Omdat de universiteit veel buitenlandse bezoekers aantrekt is het zeer aan te raden uw hotelkamer te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Leuven raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Leuven

EasyTerra Autohuur Leuven vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in België, maar in een andere stad dan Leuven, klik dan door naar de Autohuur België pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in België u een auto huren wilt.